Bir Çekme Karavan Doğuyor

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan chaos_54 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 53
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 33,937

chaos_54

Kamp I
Mesajlar
115
Tepkime Puanı
161
Yer
İstanbul / Maltepe
Herkese Merhabalar,

Daha önce Iveco panelvan aracımı karavana çevirmiş ve maddi yetersizlikten satmak zorunda kalmıştım. Uzun süre hasret kaldığım karavan sevdasına, çekme karavan konusunu da merak ettiğim için yeni bir projeye ile dönüş yapmış bulunuyorum.

1
2
3


Projeye başlamadan önce birçok bilgi edindim. Çoğu firmanın yaptığının aksine işe hazır yapılmış ve kendini kanıtlamış alman malı şasi malzemeleri ile başladım.

1000Kg Knott Frenli Torsiyon dingil, 1400kg Frenli kaplin ve Duyduğum kadarıyla Şuan alkonun satın almış olduğu BPW marka şaseyi satın aldım.


4

5


Bu halde bile bayağı işimi gördü. Ahşapları ekstra nakliye ödemeden taşıma fırsatı buldum. :smiley:
 

Sonraki işim bu şasiye göre ölçüler alıp çizim yapmak oldu.
Solid Works ve elinden her iş gelen arkadaşlarım sayesinde ince ölçüler ve kullanım ihtiyacımıza göre birçok çizim yaptık. 2 çocuk ve eşim ile birlikte toplam 4 kişi konaklayabilmeliydik. Şasinin de 3 metre civarında olması nedeniyle birçok çizimden sonra karar verdiğimiz tasarım ile yolumuza devam ettik.

Son çizimimiz ve yerden kazanmak için girişi arkaya verdiğimiz için yerli bir markaya çok benzedik.

Çizimi sonlardığımızda ölçüleri el ile kaçırabileceğimizi düşünerek ahşap plaka ve dış malzemeyi cnc ile kesme kararı aldık. Zaten çizim programları ile ilerledğimiz için kesim yaptırmak çok zor değildi.

Firma sahibinin de projeye ilgisi ve yardım severliği ile hız kesmeden projeye devam ettik.
6
7
8


6
 
Son düzenleme:


Karavan yüksekliği kendi yerimizde kurtarmadığı için dışarıdan destek verdiğim bir firma sahibinden yardım istedim. Kendi işlerinde kullandığı marangoz atölyesini kullanmamıza izin verdi. Uzun bir aradan sonra tekrar start verdik.

Bu arada yalıtım için 38dansite xps köpük kullandım. Şasiyi kapatmamız gerektiği için ilk iş gerekli kesimleri yapıp zemini tamamlamamız oldu.
14
15
16
 







chaos_54 yapımı çok kullanmaktan daha keyifli göründü gözüme ellerinize sağlık. Toplam hacim 12 metreküp mü planladınız. Planı nasıl olacak ve toplam ağırlık olarak ne kadarlık bir karavan ortaya çıkıyor 750 kg'ı tutturmak mümkün olabilecek mi?
Kafamdaki herşeyi bir kerede sorup öğrenmek istiyorum.
 





Hayırlı olsun, kolay gelsin. Güzel olacağa benziyor. Kullanmaya başladıktan sonra '' iveco motokaravan mı? çekme karavan mı? '' soruma cevap isteyeceğim sizden :smiley:
 



chaos_54 yapımı çok kullanmaktan daha keyifli göründü gözüme ellerinize sağlık. Toplam hacim 12 metreküp mü planladınız. Planı nasıl olacak ve toplam ağırlık olarak ne kadarlık bir karavan ortaya çıkıyor 750 kg'ı tutturmak mümkün olabilecek mi?
Kafamdaki herşeyi bir kerede sorup öğrenmek istiyorum.
300x200x195 bir ölçü mevcut.
Toplamda 750 geçmemeye çalışıyoruz fakat 1000kg kapasiteli ve ruhsatlı olacağı için kiloyu geçsek de sorun etmeyeceğiz.
 




Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,383
Mesajlar
1,517,445
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

SON KONULAR



Geri
Üst