Bisiklet Kullanan Kişilere Trafikte Saygı Göstermek

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan MOUNTAINBIKER Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 28
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,677
Mesajlar
1,022
Tepkime Puanı
17
Yer
ANTALYA

yediden yetmisyediye HERKES icin .....

burada boyle bir konunun eksikligini gordugum icin,boyle bir baslik altinda bu konuyu acma geregi duydum.
CUNKU-
BU ULKEDE...BISIKLET kullanan HERKES (AMATOR-PROFESYONEL-KADIN-COCUK-YASLI )buyuk bir tehlike ve tehdit altinda.
MAALESEF...
altinda arac olan cogu surucu - sanki kendilerinin ailesinden birisi bisiklete binmezmiscesine -ve- sanki bisiklete binen insanlar arac kullanmayi ve trafigi bilmezmiscsine - saygisizca iki teker uzerinde kendi gucleriyle gitmeye calisanlara cok kaba davranmaktadir.burada kotu bisiklet kullanan/kullanmayi bilmeyenleri su an konuya dahil etmedim.ancak altinda arac olan sahislar,yaya veya sadece insan gucuyle yuruyen ve yurutulen araclara yol vermekle yukumluler...istesinler yada istemesinler.kural bunu gerektiriyor.ister anasina sovsunler ister yanizdan gecerken el salllayip alkislasinlar ama yol uzerinde bisikletli varken o yolu o insan evladiyla paylasmak zorundalar...
ben sen o demeksizin,hepimiz ustumuze dusen gorevi yerine getirmek zorundayiz.bu gorev EGITIM dir.ister burada internette ister tv radyo gazetede ister okulda...EGITECEGIZ....arac kullanan herkes bunu hatirlayacak.yolda hickimse bisiklet uzerinde ozelikle KASKLI VE SPORCU KIYAFETIYLE YOL ALAN insan A SOVME HAKKINA SAHIP DEGILDIR.
sizlerden nacizane ricam bu yaziyi ve buna ek olarak yazip hatirlatacaginiz en uygun onerileri herkesle paylasmaniz.umarim bir faydasi olur...
 

Etiketler
Ynt: Bisiklet Kullanan Kişilere Trafikte Saygı Göstermek

Kesinlikle katılıyorum... Trafikte bisikletlere yer yok ülkemizde... İstanbul-İzmir yolculuğumuz sırasında bu konuda bayağı sıkıntı yaşamıştık, dibimizden 140 l geçen araçlar haricinde bir sürü kişi de dalga geçmişti. Sanırım bu konuda yapabileceğimiz de pek birşey yok, hep bir geyik vardır, sen 5 kişiye söylesen o 5 kişiye, öyle devam etse neler olur diye ama daha 20. kişiye gelmeden "bisikletliye saygı" olur bisikletliyle dalga"... Zor işler bunlar, yapabileceğimiz tek şey bence bisiklet kullananların daha bilinçli olması...
 

Ynt: Bisiklet Kullanan Kişilere Trafikte Saygı Göstermek

selimsani' Alıntı:
Kesinlikle katılıyorum... Trafikte bisikletlere yer yok ülkemizde... İstanbul-İzmir yolculuğumuz sırasında bu konuda bayağı sıkıntı yaşamıştık, dibimizden 140 l geçen araçlar haricinde bir sürü kişi de dalga geçmişti. Sanırım bu konuda yapabileceğimiz de pek birşey yok, hep bir geyik vardır, sen 5 kişiye söylesen o 5 kişiye, öyle devam etse neler olur diye ama daha 20. kişiye gelmeden "bisikletliye saygı" olur bisikletliyle dalga"... Zor işler bunlar, yapabileceğimiz tek şey bence bisiklet kullananların daha bilinçli olması...

daha bastan pes edersek istedigimizi alamayiz degil mi?biz istedigimizi almak ivin yola cikalim..evet kismen dogru...bende ayni seyleri yasadim-yasiyorum ve yasiyoruz.buna kesinlikle son verecek bir proje olarak degil ama azaltacak bir projeyi hayata gecirme zamani geldi geciyor.yoksa her laf edenle tartismaya girmekle birsey elde edemeyecegiz ve olan sinirlerimizin yipranmasina olacak...ama hayvan egitmek sabir isteyen bir is malum,yoksa koskoca fili nasil iki ayagi uzerine kaldirirsiniz....:smiley:))
pes etmek yok ....bizler bisikletle mesafeleri asan insanlariz bunu da asariz yeterki sabiri ve birligi elden birakmayalim.
ARAMIZDA kimbilir ne arkasi saglam insanlar var bu konuda gercekten yardima hazir?degil mi?
iste simdi tam burada ne yapabilirizi ortaya cikarip,bir fikir birligi gelistirip onu uygulamaya koyabilmeyi planlamali ve adimi atmaliyiz...yapici bir fikir cevresinde toplanalim....
bu arada aklima gelen bir seyi yaziyorum.
RADYO----'>>>>>>>>>>
RADYO da program yapan tum bisiklet seven dostlardan rica edebiliriz....diyebiliriz ki programlariniz icerisinde her zaman bir hatirlatmada bulunun suruculere...BISIKLET lilere goz kulak olun seklinde...cunku herkes arac kullanirken mutlaka radyo dinliyor.olmaz mi?
 

Ynt: Bisiklet Kullanan Kişilere Trafikte Saygı Göstermek

Bugün Ankara'da Tandoğan'a doğru ilerliyordum. Bisiklet sürdüğüm Dö Gol Caddesi 3 şeritlidir. Bir şeridi park yeri olarak ayrılmış veya işgal edilmiş, baştan sona araçlarla dolu. Onların hemen solunda, trafiğin aktığı iki şeridin de en sağında ilerliyordum. Önümdeki POLİS aracı Akbank'ın hemen önünde zart diye durdu, trafik akışı tek şeride indi. Fren yapıp bisikleti durdurdum. Arkamı kontrol edip gelen araçlara çarpmadan yoluma devam etmeye çalışırken POLİS aracının sürücüsü memur bey zart diye kapısını açtı. Adamla fiziki anlamda kafa kafaya geldik. Fren yapınca patinaj bile çektim. Adam hiç istifini bozmadı ve afedersiniz GÜLEREK "Kusura bakma kardeş" dedi ve çekip gitti. Yol üç şeritli. Bir şeridi park eden araçlarla işgal edilmiş. Başka bir araç ikinci şeride de park ediyor. Bu da yetmezmiş gibi kalan tek şeride doğru kapısını açıp onu da işgal ediyor. Üç şeritli yolda gidecek yer kalmıyor!

Böyle trafikte biz bisikletliler ne yapalım yani? Kime ne öğretebiliriz ki? Saygı diye bir kavram yok benim çevremde gördüğüm kadarıyla. Öğrenilecek gibi de gelmiyor hiç. Yaşam biçimi böyle buralarda.
 

Ynt: Bisiklet Kullanan Kişilere Trafikte Saygı Göstermek

BU EGITIMI VE OGRETIM icin ve SAYGI icin daha kac bisikletlinin KANININ dokulmesi gerek sizce...kac yakinimizi yollara kurban etmeliyiz biseylere baslamak icin...
 




Ynt: Bisiklet Kullanan Kişilere Trafikte Saygı Göstermek

Sayın arkadaşlarım yazılarınızı çok beğenerek okuyorum.Bende uzun yıılardır bisiklet kullanan biri olarak bu konuya çok duyarlıyım. Araçların birbirlerini çok yakından takip etmemesi gerektiğini, SARI ışıkta durulması-KIRMIZI ışıkta beklenmesi
gerektiğini, bisiklet ve motosikletinde birer araç olduğunu ve trafikte birer araç muamelesi görmesi gerektiğini öğretmek ve en azından gençleri eğitmeye başlamak için neyi bekliyoruz,niçin bekliyoruz. İşim nedeniyle yılın yarısını yurt dışında geçiriyorum.Orada şunu gözlemledim.Öncelikle genç-yaşlı bütün insanlar bisikleti yoğun olarak kullanıyorlar.sizin yanınızdan geçen bir araç sürücüsü muhtemelen bir gün önce trafikte bisiklet kullanmıştır yada ertesi gün kullanacaktır.Bu nedenle sizin bisiklet üzerindeki psikolojinizi çok iyi biliyorlar ve size müthiş bir özen gösteriyorlar.
Türkiye'de bizi sıkıştıran,üzerimize gelen sürücülerin muhtemelen popoları seleye değmemiştir. Bizim ve bizden sonraki kuşağın Türkiye'de (trafikte) güvenli bisiklet kullanması oldukça zor.İlk başlamamz gereken nokta çocuklara bisikleti ve bisiklet kullanmayı sevdirmek.Bu uzun vadeli bir proje ama şu anda problem yaşamayan ülkeler bu noktadan başlamışlar.Bu konuya,ilgili bakanlıklar ,belediyeler,firmalar,medya ve bizler hep birlikte el atmalıyız ve hiç vakit kaybetmeden bir yerlerden başlamalıyız.
Sağlıkla kalın,yolunuz açık olsun...Tekin.
 

Ynt: Bisiklet Kullanan Kişilere Trafikte Saygı Göstermek

Özgüveni olmayan ve nüfusunun büyük bölümünde kendini ispat etme arayışı olan toplumlarda bisiklete saygı gösterilmesini beklemek imkansızı beklemekle eşdeğer oluyor kanımca.

Ruhu ezik olmayan , özgüveni olan, kendini ispat etme psikolojisinde olmayan toplumlarda(Bunun ekonomik durumla yada öğrenim seviyesi kesinlikle alakası yoktur) bisiklete saygı kendiliğinden gelmektedir.

Toplumumuzda arabanında bisikletinde temel kullanım amacı ulaşım değildir.Toplumumuzda araba kadına kısa yolda ulaşmanın aracı,ruhsal ezikliğin kapatılması için mutlaka edinilmesi için gereken bır aractır.Bisiklet ise sadece yazın yada sıcak havalarda binilecek bir eğlence aracı olarak görülür.Ülkemizdeki bisikletseverlerin çoğunun durumu budur.Kimse kimseyi kandırmasın.Hava sıcak olmasın ,soguk olmasın,kar yagmasın, yagmur yagmasın ,yerler ıslak olmasın, cok ruzgar olmasın anca o zaman bisiklete binerim anlayısındaki Türkiyedekı bisiklet kullanıcıları birde bisiklet bır karne hedıyesı degıl ulasım aracıdır edebiyatı yapmazlarmı....... ,herkesın derdi şekil :smiley: Herneyse.

Dolayısıyla kendini ispat etmek için yada bir kıza kısa yolda ulaşmak ıcın araba alan, ciddi derecede özgüvensiz birinin, bisiklet kullanan bırının yanında gecerken o bisikleti eziklik ifadesi olarak görüp,kendini ispat etmek için bisikletlıye laf atması normal olmaktadır.Aslında bisikletlıye laf atarak kendi özguvensızlıgını,ruhsal ezikliğini ispat etmekten baskada bırsey yapmaz.Ancak kapasitesi bunu algılamasına izin vermez.

Özgüveni olmayan bir insan ister okumamıs olsun isterse universite mezunu olsun ,bisikletlıye laf atma potansiyeline sahıp ınsandır.

Özgüveni olan insan ise ister okumamıs olsun isterse universite mezunu olsun ,bisikletlıye asla laf atmaz.

Sorun ruhsal ezikliğin hat safhada oldugu bir toplumda yasamamızdır.Öğrenim seviyesi yada ekonomik durum ile bir alakası yoktur.
 

Ynt: Bisiklet Kullanan Kişilere Trafikte Saygı Göstermek

dostlar cevaplariniz icin tesekkurler..umarim bir sekilde biryerden baslama noktasi olusturulurda,belki bir adim atabiliriz....
 

Ynt: Bisiklet Kullanan Kişilere Trafikte Saygı Göstermek

türk milleti olarak daha bisiklet kullanana saygmız yok malesef eğitim şart
daha doğru dürüst bisiklet yollarımız bile yok :mad:
 




Ynt: Bisiklet Kullanan Kişilere Trafikte Saygı Göstermek

BAKINIZ.....
yeni bir olay uzerine ...buraya kopyaladim....neden insanlar artik tepki vermiyor.....FACEBOOK dan bir arkadasimin notu....uzucu...

ŞÖFÖRLERİN DİKKATİNE!!! Bisiklet trafik kanunlarına göre bir araçtır.Dahası bisikleti kullanan bir insan,yolda gördüğünüz her bisikletli bir can taşıyor.BUNU BİL VE ÖYLE trafikte ilerle.DAHA FAZLA CAN ALMA!! daha dikkatli ve saygılı araba kullanın.hızlı giderken ne ecelinden ol ne de başkasının eceli ol!!!! bugün kaybımız büyük...(lütfen bu iletiyi tüm dostlarımız paylaşsın arkadaşlarınızdan rica edin profillerinde paylaşsınlar.)
5 dakika önce · Beğen ·

olayin aciklamasida yine burada:
http://www.facebook.com/group.php?gid=115326621818689&v=wall
 

Ynt: Bisiklet Kullanan Kişilere Trafikte Saygı Göstermek

Bisiklet Güvenliği - ''Araçlara Çarpılmamanın Yolları''
Bisiklet Güvenliği - ''Araçlara Çarpılmamanın Yolları'' Bisikletçiler için hazırlanmış eğitim sunusudur. Eray TAŞCI tarafından Perşembe Akşamı Bisikletçileri Ankara grubu adına bütün bisikletseverler için hazırlanmıştır.
Ekleyen: Eray Taşcı
Fotoğraflar: 21
34 dakika önce · Beğen · · Paylaş
3 kişi bunu beğendi.
Niva Kardes istedigin kadar yaz ciz...adam carpmayi kafaya koyduktan sonra....
5 dakika önce · Beğen
Niva Kardes bisiklete binenden cok,ARAC KULLANANLARA EGITIM SART.bunun yolunuda her zaman soyluyorumda dinleyen tasakli bi adam yok uygulatsin. NE MI? ==========>>>>>>SUU : =======>>
3 dakika önce · Beğen
Niva Kardes ULKEDE BELLI BIR ZAMAN DILIMINE BOLNECEK SEKILDE -DAGITILAN TUM EHLIYETLER GERI ALINACAK-KAYITLARI MEVCUT ZATEN-HERBIRINE CIP TAKILACAK-AYNI ZAMANDA BU EHLIYET SAHIPLERI cok ciddi BIR EGITIMDEN GECECEK.ARDINDAN DA ACIMASIZ BIR KANUNA TABI OLARAK EHLIYETI GERI VERILECEK.YAPILAN UYGULAMALARLA BELLI BI PUAN KAYBEDEN ARAC KULLANMAKDAN MEN EDILECEK.BU KADAR BASIT....YIYORSA,BUNU YAPACAK ERKEK VARSA...COZUM BURADA...TARTISMAYA KAPALI TEK COZUM.
birkaç saniye önce · Beğen

ISTE son ve nihayi cozum....alintida aciklandigi gibi...HADI buyrun...
 

Ynt: Bisiklet Kullanan Kişilere Trafikte Saygı Göstermek

Perşembe Akşamı Bisikletçileri Antalya ailesinden, Akdeniz Üniversitesi öğrencisi Onur Karaca (Orcan-Onur ikizler) arkadaşımız dün Ankara'da Perşembe Akşamı Bisikletçileri turuna katılmak üzere bisikletiyle giderken araba çarpması sonucu beyin kanaması geçirerek hayatını kaybetmiştir. Ailesine, yakınlarına tüm PAB Antalya ailesi olarak baş sağlığı, sabır diliyoruz.
Cenazesi yarın öğle namazından sonra Karşıyaka Mezarlığı/Ankara'da toprağa verilecektir. Akübit'ten bir grup arkadaşımız Devrim Hoca ile birlikte bu akşam 23:00 otobüsüyle Ankara'ya gideceklerdir.
Tüm bisiklete gönül veren dostlarımızın başı sağolsun...
 

Ynt: Bisiklet Kullanan Kişilere Trafikte Saygı Göstermek

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=58206.msg969717#new

yukarida adina konu basligi acilmis bir baska merhum bisikletci...bu konu boyle uzayip gidecek...ama maalesef hala hicbir yaratici fikir veya harekete gecilmemekte.ben de israrla bu konuyugundemde tutmaya gayretliyim.adamlar oluyor ancak merhumlarin KATILLERI VICDANSIZ SEREFSIZLER SOKAKDA ELLERINI KOLLARINI SALLAYARAK DOLASMAYA DEVAM EDIYOR.sanki yolda bir kedi kopek encigine carpip kacmis gibi.arkasina bile bakmadan.belki de ne yakin arkadaslari ile bisiklet le alakali konusurken hic utanmadan.

bizlerin burada elinde imkan varken neden ne yapabiliriz icin bir kac FAYDALI FIKIR ORTAYA KOYUP UZERINDE DURMUYORUZ DA OLDUKDEN SONRA ADINA BISIKLET YARISMASI DUZENLEME /ANMA YOLUNA GIDIYORUZ...
bastan sona yapmacik bir hayat yasadigimiz icin...icimizde birseyi gercekten yapma istegi ve birlik olma hevesi olmamasi...ama ukalalik etmeye gelince her zaman 1 numarayiz..
tum merhum bisikletcilerin yuzsuyu hurmetine..
 



Ynt: Bisiklet Kullanan Kişilere Trafikte Saygı Göstermek

Minimum 80-90 km/s yıl yapan araçların arasında bisiklet? Ben olsam bisiktleti bırakın motosiklet bile kullanmam öyle biryerde. Bu tür araçlar için ayrı yol yapılmalı.
Evet herkes evinin önünü süpürse dünya çok temiz olurdu. Bütün şöförler de keşke daha saygılı olsa, kurallara uysa. Eğitim de şart tabi.
Kafamızdaki idealleri yaşamak başka şey gerçekler başka şey. Yanlışları buraya yazmakla da hiçbirşey değişmiyor.
Bizim pederin bir sözü vardır. Trafikte kendinden başka her şöförün manyak olduğunu varsay, ona göre kullan. Var olan tek trafik kuralı budur.
Sonra etrafıma baktım, ikide birde kaza yapanlar genelde şöyle sözler söylüyorlardı: Ama geçiş hakkı benimdi, trafik kurallarına göre ben haklıyım..... falan filan.
Olabilir tabi, ama malesef en son nüfüs sayımına göre kaç kişi olduk bilmiyorum, 70-80 milyon insanı eğitmek o kadar kolay değil.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,382
Mesajlar
1,517,423
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst