Branda Sabitleme

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan prafa Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 12
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 18,135

prafa

Kamp II
Mesajlar
268
Tepkime Puanı
11
Köyde evin önündeki otoparkımız güneşin böğründe. Önceki hafta sonu demirciye korkuluklara kaynattırdığım yuvalara giren ayakları sabitleyerek 5x1.80 ölçüsündeki kaput bezinden brandayı dört köşesinden gerdim. Ancak öyle bir rüzgar alıyorki branda, gece hep huzursuz uyudum. Korkum brandanın yelken gibi şişerek ayaklardan bir tanesini kopartması ve kopacak demir ayağın araca zarar vermesiydi. Çözümü brandayı değiştirmekte gördüm ve daha hafif kumaştan ( ucuz delikli, polyester türü malzemeden) yeni bir branda diktirerek bu hafta onu gerdim aynı yere. Ama değişen bir şey olmadı derken komşu imdadıma yetişti :

Abi bu branda kalıcımı burada dedi. Evet dedim. O zaman böyle olmaz, bu rüzgarda bunu burada sağlam bulamazsın haftaya geldiğinde dedi. Ne yapcaz dedim. Çözüm kolay dedi. Çapraz olacak şekilde bir alttan bir üstten iki ipe bakıyor bu iş, ipte hazırda var geç abi karşıya direğin ucuna bağla bende burdan gerdirip bağlayayım dedi. Neticede bir de diğer iki köşeden üstten bir ip gerdik oldu bizim branda tahta...Rüzgara falan banamısın dediği yok...

İş bilenin kılıç kuşananın dememişler boşuna dedim... İnsan oğlunun her yaşta öğreneceği çok şey var.
 

Etiketler
Ynt: Branda Sabitleme

Basit gibi görünen ama bazen oldukça can sıkıcı hal alabilen bu durum için anlatımınıza bakarsak geçerli bir çözüm bulmuşsunuz.

Böyle basit ama önemli çözümler gerçekten bazen hayat kurtarır :smiley:

Mümkün ise resimle konuyu desteklerseniz konuyu benim gibi merak edenler daha iyi anlaşılır bir bilgiye ulaşmış olur.

Selamlar
 


Ynt: Branda Sabitleme

Son derece basit ama tarif edilemeyecek kadar da işgören bir uygulama.
Yapılan şu : X işaretini iki parça iple yaratıyorsunuz. Çarpının bir ayağı gerili brandanın altında diğeri ise üstünde yer alıyor. Rüzgar üstten vurunca alt ip, alttan vurunca üst ip gem vazifesi görüyor. Gerçektende gemi azıya almış at gibi oynayan branda ipleri çapraz köşelere bağlar bağlamaz uslu bir çocuk oldu çıktı. Her bahçeye çıkışımda baktım durdum brandaya, komşuya da teşekkür ettim içimden.
 

Ynt: Branda Sabitleme

Benim anladığım bu şekilde, çok hızlıca elle çizdim, doğru anlamış mıyım bilemiyorum.

Selamlar, sevgiler

Burak Dirican

Img 415125633 0001
 




Ynt: Branda Sabitleme

O zaman alt ve üst ip ne kadar gergin ve birbirlerine ne kadar yakın olabilirlerse, brandanın yapraklama şansı da o kadar azalıyor diyebiliriz.

Selamlar, sevgiler...

Burak Dirican
 

Ynt: Branda Sabitleme

Kullandığım ip serçe parmağı kalınlığında kenevirden örülme. Elle olabilecek en gergin hale getirdik her ikisini ve istenen oldu. Aslında boş olan köşelerden alttan ve üstten olmak üzere iki ip daha bağlanabilir ( brandanın alt ve üstünde 2 adet X yaratılmış olacak) ve brandanın hareket kabiliyeti sıfırlanır ama biraz görüntü kirliliği olacaktır... bu haliylede gayet iyi bir netice alındı.

İşin ilginci şu : Bizim gibi hafta sonu gelen bir komşumuz daha var oda benim brandayı kafaya takmış ve abi öbür haftaya dört direk arasına çelik tel gerelim, ben teli ve gerdirmeleri getiririm sen diktireceğin brandaya 15 cm. aralıklarla zımba deldir uzunca da ip al onu çelik tele sabitledikmi başka şeye gerek kalmaz kıpırdayamaz bile demişti. Ben gecekondu gibi olacak gerek yok uğraşmaya dememe rağmen ısrarla ben çözerim abi sen merak etme dediydi. İş böyle pratik çözülünce aradım onu branda işi halloldu sen bir şey getirme dedim. Görünce en çok o şaşıracak .
 

konu hortluycak, balkon için şimdi branda gerdim ama öyle bir rüzgar alıyor ki değil seneyi,kışı ve yahut en azından bu yazı bu geceyi bile atlatamayacak gibi...
Bu çözümü dikine düşünüp uygulasak acaba bir sonuç alabilir miyiz?
konuyu baştan alayım: çevresine göre açıkta ve yüksekte kalan bir evde kiracıyım yaklaşık 10metre uzunluğunda 2,5 m genişliğinde ama çeyrek çember biçiminde baya büyük bir balkon var. ama kuşlar ve rüzgar yüzünden ben kullanamıyorum.tabi en makul çözüm pimapen ama mülk sahibinin imkanı yok...
tel örgü ile kapatan çok. olmaz ise bende tel örgü ile kapatıp bırandayı onun içinden tekrar takıcam...
 

konu hortluycak, balkon için şimdi branda gerdim ama öyle bir rüzgar alıyor ki değil seneyi,kışı ve yahut en azından bu yazı bu geceyi bile atlatamayacak gibi...
Bu çözümü dikine düşünüp uygulasak acaba bir sonuç alabilir miyiz?
konuyu baştan alayım: çevresine göre açıkta ve yüksekte kalan bir evde kiracıyım yaklaşık 10metre uzunluğunda 2,5 m genişliğinde ama çeyrek çember biçiminde baya büyük bir balkon var. ama kuşlar ve rüzgar yüzünden ben kullanamıyorum.tabi en makul çözüm pimapen ama mülk sahibinin imkanı yok...
tel örgü ile kapatan çok. olmaz ise bende tel örgü ile kapatıp bırandayı onun içinden tekrar takıcam...
konu ile ilgili araştırma yapan olur ise "balkon branda" "branda rüzgar engelleme" "rüzgarda savrulan branda" etiketleyip çözümü yazayım:
brandalar yelken gibi rüzgar yedikçe şişiyor, şiştikçe yalpalıyor, yalpaladıkça sabitlendiği yerleride kopartıyor. çözümü ip ile önden ve arkadan güçlendirmek. boyuta göre çapraz ip ile sabitlemek yetmeyebiliyor. zigzak şeklinde önündeden ve arkasından gergin bir ip ile hapsedilince yelkenlemesi kesiliyor.
 



Köyde evin önündeki otoparkımız güneşin böğründe. Önceki hafta sonu demirciye korkuluklara kaynattırdığım yuvalara giren ayakları sabitleyerek 5x1.80 ölçüsündeki kaput bezinden brandayı dört köşesinden gerdim. Ancak öyle bir rüzgar alıyorki branda, gece hep huzursuz uyudum. Korkum brandanın yelken gibi şişerek ayaklardan bir tanesini kopartması ve kopacak demir ayağın araca zarar vermesiydi.

Şu konuya göz atmanızı tavsiye ederim:

0
 


çok rüzgar alan balkonda uzunluğu 4mt olan kısımla ilgili araştırıyordum. Yaptırdıktan sonra çapraz ip bağlamayı deneyeceğim. Arkadaş güzel çizmiş. Onu dik olarak uygulayacağım. Muhtemelen olur gibi. Hatta 2.5mt’lik küçük olana da uygularım gibi. Hatta çaprazı geçirirken korkuluklara da bağlamak için kuş gözü delikler açtırmıştım. Biraz büyük açtırıp çaprazın ortasını oradan da geçiricem. Yaptığımda rüzgarlı bakıp, buraya bir fotoğraf atarım
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,382
Mesajlar
1,517,423
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

SON KONULAR



Geri
Üst