Çadır İçin Yardım

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Sezenbilir Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,996

Sezenbilir

Yeni Üye
Mesajlar
2
Tepkime Puanı
0
Merhabalar öncelikle herkese. 4 mevsimlik, 2 kişilik bir çadır alacağım. Uzun yol yürüyüşlerim olacak. Bu sebeple 2 kilo civarı olmasını arzu ediyorum. Canlı renklerde karşılaştığınız bu tür çadırlar varsa paylaşmanızı rica ediyorum.
Ben kendimce arandım ama aradığım özelliklerde bir çadır bulamadım. Tecrübeli insanlara danışmak daha faydalı olur diye düşündüm.
 

Etiketler
Ynt: Çadır İçin Yardım

4 mevsimlik ve light bir çadırı ülkemizde bulmak oldukça zor olacaktır, bulduğunuz ürünler de genellikle pahalı olacaktır. Daha önce kampçılık tecrübeniz yoksa 4 mevsim çadır gereksiz, kışın yüksek irtifa ya kar kampı yapmazsanız eğer 3 mevsim husky bizam oldukça iyi bir çadırdır. Yağmur dayanımı da oldukça iyidir. Çok ekstrem şartlar olmadığı sürece 3 mevsim sizin işinizi görür.

4 mevsim olsun derseniz illa, daha tecrübeli kampçılar size yardımcı olacaktır.
 

Ynt: Çadır İçin Yardım

Ilginize teşekkürler Berk Bey. Husky Bizam 3 kiloya yakın bir ağırlığa sahip. Hafiflik olmazsa olmaz bir özellik benim için çünkü yürümeyi çok seviyorum. Ve eşyalarımın ağırlığı buna engel teşkil etsin istemem. Olabildiğince hafif olması taraftarıyım. 3 mevsim önerinizi de değerlendirmeye uygun buluyorum her su içinde kaldığımda sizi anmak kaydıyla.
1 tane çadır ile yazı kışı geçireceğim. Beni sürüm sürüm süründürmesin bana yeter(sağanaktan yağmurdan, rüzgardan korusun, kırılmasın). Yani görünüşe bakılırsa kış mevsimini baz alıyorum.
1-2 kilo arası çadırları var north face ve ferrino'nun. Kullanışlılar mı soğuklarda?
 

Ynt: Çadır İçin Yardım

Ferrino ve north face, outdoor malzeme konusunda en iyi markalardan, ancak kendim hiç yüksek irtifa ya da kış kampı yapmadığım için tavsiye vermem doğru olmaz. Bu markaların 3 mevsim çadırları ise sabaha kadar yağmur yese bile geçirmez. Ancak çadırı doğru zemine kurmak çok önemlidir. Çukur zemine kurarsanız çadırın tabanı göl olur. Bunun gibi detaylara dikkat ederseniz 3 mevsim çadırla ıslanmadan kamp yaparsınız.

Kış kampı için forumda açılan başlıklar var, ya da kış kampı yapan türklerin çadır tavsiye ettiği bloglar var, oralarda bakın. 1 kiloluk bivak tarzı bir şeyle kar üstünde kamp yapanları gördüm. Kardan ve soğuktan sizi koruyan şey, mat ve tulum diyorlar. Çadır sadece bir yere kadar koruma sağlıyor diyorlar. O yüzden kış kampı için tüm ekipman çok çok önemli, sadece çadır hiç bir işe yaramaz.
 






Şu Çadır olayında bende kararsızım. Marka konusunda özellikle. Saglamlik ve katlandiginda kapladigi alani az olan bir cadir onerisi olan yokmu. Fiyati onemli degil.

SM-G900H cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

Ben kurulumu ve toplanmasi kolay oldugundan tercih ettim. Toplandiginda tepsi seklinde oluyor kilifinda aski var sirtiniza asabilirsiniz.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 




Tarptent.com astra ... Diye bir ürün var. Türkiye de değil dünyanın hiç bir yerinde yok. Tüm dünya bu siteden alıyor. 1.3 kg 3 kişi bile kalabiliyor sanırsam. Ürün hakkında sadece övgü duydum. Bir de trangia, lastik ayakkabı ve 40 lık decathlon çanta...

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

Büyüklüğü sorun etmeyen arabayla kamp yapıcak arkadaşlar için bir iki önerim olucak. Bu yıl çıktığım yurtdışı tatilinde genelde çadır kurduk. Tatile çıkmadan önce aldığım ve hiç deneme fırsatı bulamadığım ve tam bir fiyasko olan çadır easycamp twin modeliydi
Tents | Wilmington Twin | Easy Camp

Berlinde beni rezil etti heryerinden su aldı kullanım olarak ve dizayn olarak tam istediğim gibiydi. Ama malzeme kalitesi ve işçilik çok kötüydü neyseki yurda dönünce iade ettim ve bu çadırdan kurtuldum.

Berlinde dechatlondan quechua air seconds family 4.2 XL aldım
Air Seconds 4.2 XL Family Tent - 4 Man
fiyatı biraz yüksek ama işçilik ve malzeme kalitesi on numara kesinlikle su geçirmiyor fakat yer konusunda baya büyük ve yer kaplıyor. Yer konusunu sıkıntı yapmayanlara kesinlikle tavsiye ederim.
 

Pompayla şişirilen çadır gerçekden çok ilginç bir ürün. Arabayla seyehat edenler için iyi. Ülkemizde sadece 4 kişilik olanı satiliyor. Lakin beni düşündüren kötü niyetli kişilerin delmesi ve zarar vermesi.
 






Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,382
Mesajlar
1,517,423
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst