Çadır, Uyku Tulumu,çanta Ve Mat Önerileri

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Bayrakhulisi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,786

Bayrakhulisi

Yeni Üye
Mesajlar
1
Tepkime Puanı
0
Arkadaşlar merhaba. Forumda daha yeniyim, başlığı yanlış yere açmışsam şimdiden özür diliyorum.
2-3 haftada bir yaz kış demeden çeşitli yerlerde kamp yapma düşüncem var. Yaklaşık 3 haftadır malzeme konusunda araştırma yapıyorum fakat çok fazla çeşit olduğu ve bütçem fazla yüksek olmadığı için çok kararsızım açıkçası. Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim. Aradığım malzemeler:
1) 4 mevsim 3 kişilik çadır. Max bütçem: 1000 tl
2) Uyku tulumu(yazlık ve kışlık) max bütçem: 1000 tl
3) Mat (şişme ve köpük olabilir)
4) sırt çantası min.60 lt max bütçem:1000 tl
 

Etiketler
1 hafta geçmiş ama yarı profesyonel bir kampçı olarak deneyimlerimi anlatayım

öncelikle tek ekipman alayım yaz kış kullanayım olayını unutmalısın. örnek veriyorum kışın bolu yedigöllere gidersin yada bir yaylaya çıkarsın -30 -40 derecelik uyku tulumu gerekir yazın sahilde kamp kurarsın hava +40 derecedir uyku tulumunda buna uygun olmalıdır.

ilk önce kış kampı ve 3 mevsim yani yaz ilkbahar ve sonbahar için ayrı ayrı ekipmanlar bakmalısın.

ilkbahar yaz ve sonbahar için 3 mevsim çadır 10 derecelik bir tulum işini görecektir. Kış için ise 4 mevsim bir çadır gerekecektir eğer dağa çıkarım dersen 5 mevsim bir çadır gerekir. uyku tulumu yine aynı şekilde eksi derecelerde olmalıdır.

bütcen nedir ne değildir bilemem yani 1 kere alıp ömür boyu mu kullanacaksın yoksa ilerde değiştirecek misin yada ucuz mu istiyorsun yoksa pahalı ama ultra ligh ekipman mı bu sana kalıyor. aynı ekipmanlar ile arkadaşım 30 kg iken ben 8 kg çantayla dolaşıyordum çünkü benim ekipmanlar ultraligh formundaydı.

Bence şu mu bu mu diye ekipmanı sen belirle ve sor sonra bu diyelim

çadır
mat
uyku tulumu
çadır içi lamba bunlar temel kamp ekipmanıdır

el feneri yada kafa lambası yada her ikisi senin seçimindir.

kamp tüpü kamp ocağı tava tencere demlik seti tabak çanak bardak termos vs çelik titanyum gibi değişkenlikler gösterir ve gerekli mutfak ekipmanlarıdır

daha liste uzar gider ama çoğunluk sana kalıyor.
 


Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,383
Mesajlar
1,517,429
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst