Can Marka Kombine Ocak Sorunlar Ve Çözümler

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan buralpdi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,535

buralpdi

yokluk ve çaresizlik adamı mucit yapar
Mesajlar
6,090
Tepkime Puanı
476
Yer
maltepe gurubu
1-Can marka 1765 model kombine ocak kullanıyorum, taktığım günden bu yana (yaklaşık iki senedir) iki gözü aynı anda nadir kullanabildim. Büyük göz yanarken küçük gözü kısık ayara alamıyordum hemen sönüyordu. Genelde hep tek göz olarak kullanmak zorunda kaldım. Dedantörü değiştirmem söylendi 30 barlık dedentör aldım, ocağın gözlerini söküp, memelerinide temizledim fakat değişen bir şey olmadı.

Bu sefer randıman alamıyorsan dedantörün bar ayarı daha yüksek ile değiştirmem gerektiği söylendi. Fakat 50 bar olanı da tavsiye edilmiyordu, araştırmalarımda internetten bu 39 barlık şofben için imal edilmiş dedantörü buldum. Takıp deneme yapmadan evvel ocak gözlerini tekrar söküp, içerisindeki ‘’meme’’ diye tabir edilen parçaları da söktüm. Meme parçalarının altında boru içinde kül benzeri tozları da hava pompası yardımıyla iyice temizleyip çalıştırdım. Sonuç mükemmel oldu alevler mavi ve iki gözde artık kısıkta çalışıyordu.

2-Bu tarz ocaklarda suyun ocak kısmına sıçramasına engel olamıyorsunuz, bu su nedeniyle ocak çakmağı arıza yaptı çalışmıyor. Yedek parça bulamayınca bizim ocakların çakmağı gibi iki çıkışlı pilli bu çakmağı buldum. Eski çağmağa göre çok daha iyi ve sessiz.

Dedantr

Akmak
 

Etiketler

Sayın Buralpdi ,
Yerli ocakların verimi nasıl ? Bu markaya bu kadar para vermenin avantajı var mı ? Lütfen yanlış anlamayın araştırma içerisindeyim.
 

Sayın Buralpdi ,
Yerli ocakların verimi nasıl ? Bu markaya bu kadar para vermenin avantajı var mı ? Lütfen yanlış anlamayın araştırma içerisindeyim.
Sayın gezgin14, bu bir tercih meselesi, ben size şunu alın diyemem, bütçenize göre beğendiğiniz bir ürünü tercih edin, neticede hepsi iş görüyor, ben sadece kullandığım ürünler hakkında, kullanırken yaşadığımız sorunları anlatarak, bu ürünü tercih eden arkadaşların ne ile karşılacaklarını bilmelerini sağlamak, avantajı var mı sorusu ise, karavanınızı satarken içindeki kullandığınız donanımına göre fiyat belirliyorsunuz, selamlar
 

Bu ocakların en sıkıntılı parçası ocak tellerinin geçtiği lastik takozlar, bu parçalar temizlik yapmak için çıkarılıp takarken çok çabuk kopuyor, kopmasında en büyük neden telin lastiğe girecek kısımlarının yuvarlatılmamış keskin köşeleri. Keskin köşelere yuvarlatılmadan krom kaplandığı için sonradan yuvarlatılınca krom kaplama kaybolacak ve paslanmaya neden olacaktır. Yurtdışı bir sitede bu lastik takozların tanesine üç euro isteniyor (yabancı dil sorunu nedeniyle ben öyle anladım teyid edemiyorum) burada yedek parça olarak yok. Çözüm olarak alyan başlı civata kullandım, iş gördü fakat krom civata kullanmak gerekiyor çabuk paslanma yaptı. Krom civatalarla değişimini yaptığım zaman sorunu çözmüş olacağım.


IMG 20210418 145240

IMG 20210418 145254
 



Haftasonu tekrar ocağı söktüm, ne yaparsam tutmadı, düzeliyor bir müddet sonra tekrar aynı durum.
Sorunlar;
aynı anda iki göz yanmıyor,
ocak kısık ayarda çalışmıyor,
ocak yanıyor yaklaşık bir dakika sonra kendiliğinden sönüyor,
ikisini aynı anda yaktığınız zaman küçük ocak biraz sonra sönüyor,

Musluk kısımlarını söküp temizleyip-yağlayıp tekrar taktım, yapmadığım bir bu kalmıştı.
şimdi düzeldi gözüküyor, sonradan bozulmaz ise.

Muslukların resimleri aşşağıda sökmek isteyen kişiye yardımcı olur,
Muslukları sökerken dikkat edilmesi gereken iki nokta var,
1- Sökerken tırnak ve yuvaların yerlerini kaybetmeyin
2- Muslukları yağlamak için önceden ''musluk yağı'' isminde özel yağı tedarik edin

Resimler

20220830 140527


20220903 161113


20220903 161910


20220903 162144


20220903 162205


IMG 20220903 WA0008
 


Devam,
Ocağın tellerinin geçtiği lastik takozları bulamadığımız için civata ile çözüme gittik, fakat çabuk pasladığı için vazgeçtim ve söktüm
20220325 092403


Ocağın altına su gitmemesi için çare arayışında aklıma Sunfix geldi, lastik takozlara ulaşana denk geçici bir çözüm olsada iş göreceğini umuyorum.

Sunfix ile alttan cepler oluşturarak alta su gitmesini engelledik,
önce kağıt havlu ile kalıp oluşturduk,
sonrasın da ceplerimizi imal ettik.

O 1

O 2


O 3


Alta su sızması nedeniyle oluşan pas resimlerde net bir şekilde gözüküyor,

20220910 151307


Arap yağı bol bulunca orasına burasına sürermiş misali,
Aşşağıya su gidecek her noktayı kapattık.
Ocağın montajını bitirip çalıştırdık, şimdilik sorunsuz çalışıyor,
hafta sonu deneme şansımız doğdu, sorunsuz çayımızı demledik,
İnşaallah da sorun çıkarmaz da biraz keyfini süreriz.
Herkese Selamlar
 
Son düzenleme:

Sun-Fix kaskıma kamera montelemek için kullanmıştım. Oldukça sağlam yapışabilen bir malzeme ancak kenarlarından çatlayıp suyu yine de geçirebilir bana öyle geliyor. Zaman içinde nasıl olduğunu da sizden öğreniriz inşallah.
Sevgiyle.
 

Sun-Fix kaskıma kamera montelemek için kullanmıştım. Oldukça sağlam yapışabilen bir malzeme ancak kenarlarından çatlayıp suyu yine de geçirebilir bana öyle geliyor. Zaman içinde nasıl olduğunu da sizden öğreniriz inşallah.
Sevgiyle.
Yücel hocam yedek parça bulamayınca çözüm üretmeye çalışıyoruz, herkes karavan malzemesi getirip satıyor fakat kimse yedek parça getirmiyor. Gelse de fiyat ne olur o da ayrı hikaye.

İlk çıktığı zamandan beri ihtiyaç duyduğum her şartta beni mahcup etmedi, İnşaallah şimdide etmez, bir tek 200 derece ısıya dayanıklı olduğu için, ocak bileşenlerinde bu dereceleri geçermi diye düşünüyorum, o zaman bırakmalar olabilir. Deneyeceğiz göreceğiz, aksi durum olunca zaten paylaşıyorum.
Selamlar
 



Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,383
Mesajlar
1,517,440
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

SON KONULAR



Geri
Üst