Canlı Canlı Ege

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan makara60 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 68
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,644
Tekrar başladığım yere geri döndüm.İlk durak iznikti,şimdi de son durak oldu.İki gündür burada güneşlenip tatili sonlandırıyorum.Sırasıyla düzce den başlayan gezim iznik,mudanya eğerce sahili, kapıdağ doğanlı köyü,ivrindi,akçay kızılkeçili köyü,dikili,kıyıkışla,akköy,bodrum,akyaka,fethiye samanlı plajı,denizli kamara ılıcası,denizli ışıklı gölü,kütahya esire kaplıcası ve tekrar iznik.Toplam yirmialtı gün,ondört ayrı lokasyon ve iki bin altı yüz km karavanla,bin dört yüz km motosikletle yol yaptım.Çok önemli bir arıza ya da nahoş bir olay yaşamadım.Kampinglere girmedim,genelde kendim pişirdim kendim yedim.Denize,göllere girdim,balık tuttum,antik kentleri gezdim,egenin köylerini gezip bir çok insanla tanıştım.Yalnız gezdim ama yalnızlık çekmedim, yirmi altı gün nasıl geçti anlamadım.Sezon henüz başlamadığı için bodrum dışında her yer sakindi.Gittiğim yerler içinde sanırım bir tek bodruma bir daha gitmem,istanbuldan farkı yok.Fethiye bence egenin incisi,tura çıkmayıp tek bir yerde tatil yapacak olsam bu fethiye olurdu.Masraf ne tuttu tam bilmiyorum ama kaba taslak,ikibin tl yakıt,bin tl de öyle gitse üç bin tl ye nerdeyse bir ay gezdim
 

Etiketler
Karavanımın performansına gelince,ilk yaptığım gezi sonunda eksiklerimi görüp bazı değişikler yapınca konforum iyice arttı.Öncelikle minibüs camlarını değiştirip sürgülü cam taktım.Sineklik ve perde kombinasyonuyla çok kullanışlı oldu.
IMG 20190606 125552
Arka camları söktürüp saçla kapattım ve iki kat izalosyonla kapladım.Güneş altında konakladığım halde gayet rahattım.Mutfak tezgahını büyütmem bulaşık sorununu kolaylaştırdı.Yüz lt su deposu gayet yeterli geldi.Yirmi lt lavabo suyu bidonu problem,ne zaman dolduğunu anlayamadan iki sefer taşırdım.Aküm 12.4 ün altına hiç düşmedi.Buzdolabı ne kadar büyükse o kadar iyi oluyor.Büro tipi bana yetti ama bir karpuz alınca yetmez oldu.Tenteyi bu güne kadar hiç kullanmadım desem yeridir.Keşke hiç takmasaydım,gereksiz masraf ve ağırlık.Güneş panelini üçlersem hem enerji hem de izolasyona faydası olur diye düşünüyorum.Benim için en büyük konfor motosikletimi yanımda taşımaktı.En çok zamanımı alan da onu düzgün şekilde yüklemekti.Arka kapıların boyası mahvoldu,motorun gidonunu ve aynalarını değiştirmek zorunda kaldım
IMG 20190515 181747
Bazı arkadaşlar evde ki konforu karavanda aramamak gerektiğini söyleseler de ben katılmıyorum.Ne kadar çok konfor o kadar rahat bir tatil ve gezi demek.Neden kendimizi bundan mahrum edelim ki?
 

duş işini portatif duş seti ile halletmeye çalıştım ama pek memnun kalmadım.Koltuğun içine yerleştirdiğim portatif tuvalet taharet musluğu taktıktan sonra gayet yeterli idi
IMG 20190606 133532
Ayrıca şoför kabinini yaşam alanından ayırmak olmazsa olmazlardan bence
IMG 20190606 134514
Daha önce yirmi üç gün,bu sene de yirmi altı günlük gezilerim bana şunu gösterdi:Karavanda çok rahat bir şekilde on iki ay yaşayabilirim.Tek eksiğim geniş bir banyo olabilir ki bunu da bir şekilde çözebilirim.Bu arada sitedeki teknik sorunlardan da artık gına geldi!Gezi yazısı yazan arkadaşların nasıl uğraştıklarını şimdi daha iyi anlıyorum.
 

Çok güzel bir gezi oluyor harika fotoğraflar izliyoruz inşallah bizde geziye çıkınca bu güzel yerleri görmek bize de nasip olur. Size hayırlı kazasız iyi gezmeler dilerim.
 

Tüm Türkiye'nin her yeri çok güzel gezilecek o kadar çok yer var insan ömrü yeter mi bilmem. Herkese kazasız belasız iyi gezmeler. Yediğiniz içtiğiniz sizin olsun bizlere gördüğünüz yerlerin güzel fotoğrafları yeter. Yayınlayacağınız fotoraflar için şimdiden çok teşekkür ederim.
 



Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,425
Mesajlar
1,517,787
Kayıtlı Üye Sayımız
172,070
Kaydolan Son Üyemiz
cipokko

Çevrimiçi üyeler



Geri
Üst