Çeki Demiri Tse Ve Tüvtürk Saçmalığı.

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tafony Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 40
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,146
...... Çok ama çok uzun seneler devlete benim sorumlu olduğum işlerde ilgili bir çok mevzuatla çalıştım. Bütün mevzuatlar tam olması gerektiği gibi amacına uygun hakkaniyetle yazılmış çizilmiştir. Yaptığınız benzetme ile anlatırsam hiç bir zaman mevzuat düğmesini yanlış iliklemedim zaten ilikleyeni de eninde sonunda memurluğun çöp tenekesine koyuyorlar. ........

Yazdıklarınıza göre mevzuat konusunu fazla içselleştirmişsiniz.
Dolaylı ifadenizle sanki o mevzuatları hazırlayanların konuya çok hakim olduklarını, hatalı ,yanlış veya eksik vs... yapmayacaklarını söyleyecek kadarda iddalısınız.
Sanki gökten inme dogmalar.
Bu kadar savunmaya geçmeyiniz, eksik yada hayatı zorlaştıracak pratiklikten uzak olanlarıda yaşayıp gören ve tecrübe edenlerde sonuçta biziz.
Bu arada mevzuatların hepsi hatalı,yanlış veya eksik demediğimide hatırlatayım.
 

Etiketler
ceki demiri
soruma net bir cevap vermediniz yazdıklarınız yuvarlak sözler ve sadece sizin iddianız. Yeniden sorayım bitişik nizam imarlı bir imar adasında hangi ünvanlı olursa olsun belediyenin elemanı kafasına göre nasıl bir durum yaratabilir? mademki iddia ettiniz ispatlayın da bende eski bir belediye fen işleri müdürü olarak nasıl kandırıldığımı anlayayım
Ben sizin herhangi bir sorunuza yanıt vermedim zaten. İmar yönetmeliğinin her belediyede farklı yorumlanıp uygulandığını söyledim. Siz, hâlâ bitişik nizamdan bahsediyorsunuz. Bir daha söyleyeyim: Bitişik veya ayrık nizam, imar yönetmeliği ile değil, imar planı ile belirlenir.

Çok mu zor, bir meslek adamı için bunu bilmek, ya da anlamak? Sayın Fen İşleri Müdürü...
 

Bitişik veya ayrık nizam, imar yönetmeliği ile değil, imar planı ile belirlenir.

Fakat imar planının usul ve esaslarını belirleyen zaten imar yönetmeliği değil mi ?

Screenshot 20220809 221655


İçerikle alakalı hiçbir bilgim yok. Konuya bu açıdan müdahil olmam da söz konusu değil !
Sadece usul açısından sormak istedim.
 
Son düzenleme:

Fakat imar planının usul ve esaslarını belirleyen zaten imar yönetmeliği değil mi ?

Ekli dosyayı görüntüle 639771

Konuyla alakalı hiçbir bilgim yok.
Sadece usul açısından sormak istedim.
İmar planı, imara açılacak bir bölgeyle ilgili olarak yapılan planlamadır. Yani bir bölgenin ne tür bir yapılaşmaya açılacağını (toplu konut, villa, sanayi, ticaret, rekreasyon, vs.) bu alanın yoğunluğunu, yolları, adaları ve parselleri ve her bir parseldeki yapılaşma biçimini (ayrık nizam, bitişik nizam, bina yüksekliği, inşaat alanı, yapı alanı) belirler.

İmar planları 4 aşamada gerçekleştirilir
1- Mekansal Strateji Planı , 2-Çevre Düzeni Planı , 3-Nazım İmar Planı , 4-Uygulama İmar Planı
Bu planlar nüfusa göre Belediyeler veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılır.

İmar planlarının sayısı, planlamanın yapıldığı bölgeler arttıkça, artar.İmar yönetmeliği ise, Bakanlık tarafından hazırlanır ve tüm Türkiye için sadece bir tane İmar Yönetmeliği vardır.

İmar Yönetmeliğinin ikinci maddesine bakarsanız, "Bu Yönetmelik, uygulama imar planı bulunan alanları kapsar." der.
Yani İmar Yönetmeliği, İmar Planı yapılmış alanlarda yapılacak binaların hangi planlama esaslarına ve kurallarına uygun olarak projelendirileceğini anlatır.

Belediyeler, kendilerine sunulan Mimari Projelerin İmar Planlarına uygunluğunu ve İmar Yönetmeliğine uygunluğunu ayrı ayrı denetler. Yani Fen İşleri Müdürü arkadaşımızın söylediği bitişik nizam mı ayrık nizam mı, yüksekliği doğru mu, yoğunluk hesabına uygun mu, yol kotlarına uygun konumlanıp konumlanmadığının denetlemesini İmar Planına göre, binanın bağımsız bölümlerinin oluşturulmasını, çıkmalarının, balkonlarının uygunluğunu, kapalı alanlarının ve açık alanlarının metrajını, minimum kat yüksekliklerinin sağlandığını, bodrumun çeşitli şartları içerip içermediğini, sığınakları ve otoparkları kapsadığını, yapının niteliğine göre duman bacalarının niteliğini, ışıklıkların uygun, doğru ve işlevsel olduğunu, merdiven ölçülerinin uygunluğunu...... ve daha yüzlerce ayrı konuyu ve detayı İmar Yönetmeliğine göre kontrol eder.

Özet olarak, İmar Planı ve belirlediği nitelikler, getirdiği şartlar ayrı, İmar Yönetmeliğinin ilgilendiği konu çok daha farklıdır. İmar Planı Çok büyük arazilerin planlaması ve o arazilerin yapılaşma koşullarını belirlemekle ilgilenir. İmar Yönetmeliği, sadece bir binanın fiziksel özellikleri ile ilgilenir.
 







Haftaya çeki demiri taktıracaktım (Handy Trailers'ta) ve başlığı okuyunca uyandım,
Aracımın muayenesi 15 Ekim'de bitiyor :smiley:
@tafony çok teşekkürler bu uyarı için.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,383
Mesajlar
1,517,429
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst