Çekme Karavan İle Kısa Bir Kapadokya Gezisi

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mustafayetim Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 36
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 39,286

mustafayetim

Evim Arkamda Dünya Önümde
Mesajlar
2,781
Tepkime Puanı
204
Yer
Adapazarı
Önümüzdeki hafta 23 nisan bayram tatilini fırsat bilip kısa dört günlük bir Kapadokya turu yapmayı planladık.Önden Kaya kampingi arayıp rezervasyon yaptırdık.Bu sabah eşimle karavana giderek nevresimleri değiştirip eksikleri tespit ettik.Pazartesi Ebru muaynehaneden yardımcımız Melek abla ile karavana giderek temizlik yapıp yola hazır hale geleceğiz.
Bu arada arkadaşlarımız Osman & Çağla Çubukçu ailesine beraber gidelim teklifinde bulunduk.Tamam beraber gidelimde arkadaşların karavanı yok nasıl yapacağız.
Biz karavanda ile gitsek onlar arabaları ile gelse toplam dört büyük dört küçük mevcudumuz var.Karavanımız orta masayı yatak yaptığında altı kişilik.Hanımlar ve çocuklar karavanda yatar bizim ikimizinde arabasında eberspecher ısıtıcı var babalar bir arabada yatarmı diye fikir cimnastiği yapıyoruz.
Arkadaşım Osman bana karavan kiralayalım teklifini ortaya attı.Saly karavanın Adapazarı'nda kiralık motokaravanı var .Ancak biz çekme karavancı diğer aile motokaravan ile kampa yerleşse çakılı kalacaklar.Dört kişi kamptan çıkıp Kapadokya'yı nasıl gezecekler, olacak iş değil.
Arkadaşım benim gibi serbest çalışan diş hekimi.Adapazarı Erba karavan sahibi Erdoğan Bey yıllardan beri hastaları.Bu akşam onlara telefon edip bana kiralık bir çekme karavan temin edebilirmisiniz diye ricada bulunmuş, ancak Erdoğan bey
ellerinde kiralık çekme karavan olmadığını,eğer karavan olsa hiç ücret almadan seve seve vereceğini söylemiş..
Benim aklıma son bir şans Pino karavan sahibi Faruk bey'i aramak geldi.Akşam saat 10 gibi kendisini aradım.
Abi durumumuz bu bir arkadaşımı çekme karavancılığa ısındırmak istiyorum dört günlüğüne kiralık bir çekme karavana ihtiyacımız var dedim.
Faruk bey:çekme karavan kiralamadığını ancak elinde 2010 model bir çekme karavan olduğunu ister isek bunu bize bu kısa tatil boyunca seve seve verebileceğini söyledi.
Ben özellikle arkadaşımın bu konularda titiz olduğunu belli bir ücret karşılığında bunu kabul edeceğini söylediğinde:Mustafa hocam ben ücret alarak bu karavanı size vermem .Arkadaşınız bu kısa tatilde kullansın ve bana geri getirsin dedi.
Pino karavan arkadaşıma böyle bir nazik jest yapmış oldu.Önümüzdeki salı mesai çıkışı Adapazarı Karamürsel yapıp hem karavanı alacağız.Hemde bu vesile ile Faruk bey ile tanışıp fabrikasını ve karavanlarını yerinde görmüş olacağız.
Eğer planlarımızda bir aksilik olmaz ise hem ilk defa çekme karavan kullanacak olan arkadaşımın deneyimlerini hemde bizim tecrübelerimizi ve bu kısa gezimizi burada paylaşacacağım.
Belki aramıza yeni bir çekme karavancı kazandırmaya vesile olacak olan bu jesti için Faruk beye teşekkür ederim.
Bu sabah karavanın eksik gediğini tamamlamak için Poyrazlar'a gittiğmizde etraf tam bir bahar havasıydı.

Image
 

Etiketler
Ynt: Çekme Karavan İle Kısa Bir Kapadokya Gezisi

Her şeyin para ile değerlendirildiği günümüzde Faruk Beyin yaptığı jest gerçekten çok hoş olmuş. Bu süreç sonunda umarım gezgin bir çekili karavancı daha aramıza katılır. Karavan ve Kapadokya'daki kampinglerle ilgili değerlendirmelerinizi şimdiden merakla bekliyoruz. Keyifli bir seyahat olması dileğiyle.
 



Ynt: Çekme Karavan İle Kısa Bir Kapadokya Gezisi

Kapadokyayı gezmek için güzel bir zaman. 8 kişiyi karavana sığdırma planı güzeldi.
Güzel, neşeli geziler ve candan selamlar.
 




Ynt: Çekme Karavan İle Kısa Bir Kapadokya Gezisi

İyi dileklerini gönderen bütün dostlara selamlar.Kapadokya gezisi boyunca arkadaşımın kullanacağı Pino karavanı akşam Karamürsel'deki fabrikasından Faruk bey'den teslim aldık.Görselleri yükleyemediğim için şu an paylaşamıyorum.
 



Ynt: Çekme Karavan İle Kısa Bir Kapadokya Gezisi

Keyifli bir gezi olmasını diliyorum.....Detayları sabırsızlıkla bekliyor olacağız....
Kalın sağlıcakla
 



Ynt: Çekme Karavan İle Kısa Bir Kapadokya Gezisi

2012 Yılında yaptığımız Kapadokya gezimizden çok keyif almıştık. Size de bol keyifli bir Kapadokya gezisi dileriz.
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=88684.0

e-tab4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

Ynt: Çekme Karavan İle Kısa Bir Kapadokya Gezisi

Mustafa bey, ben sizin bu gezinizden şimdi haberdar oldum, Kapadokya için tam gezilecek zaman, ama süre biraz kısa kalmış. Daha önce gittiniz mi? gitmediyseniz size önerilerim olabilir :smiley:
Umarım doyasıya eğlenirsiniz. :smiley:
 

Ynt: Çekme Karavan İle Kısa Bir Kapadokya Gezisi

İyi dileklerini gönderen arkadaşlara tekrar teşekkür ederim.Haşmet hocam nasipse bu dördüncü gidişimiz olacak.Gidilecek mekanlar ile ilgili önerilerinizi bekliyorum.
Kapadokya'da giden herkesin ziyaret ettiği bilinen mekanların dışında ben önden bir tavsiyede bulunayım diğerlerini sizlerden bekliyorum.
Daha önce ziyaret ettiğimiz Mustafapaşa eski adıyla Sinasos Osmanlı imparatorluğunun boya ticaretine hakim olan İstanbullu rum tüccarların ilk çıktıkları köy.Rum evlerindeki taş işçiliği olağanüstü güzel herkese şiddetle tavsiye ediyorum.Hele hele evlerin girişlerindeki kapı oyma sanatı olağanüstü.
Anadolu kültürümzün ayrılmaz bir parçası olan bu azınlıkların yaşadıkları bu güzelim mekandan evlerini barklarını bırakıp göç etmek zorunda kalmaları onlar için büyük üzüntü bizim için ise biz biz yapan önemli bir motifinin kaybı demek.
 

Ynt: Çekme Karavan İle Kısa Bir Kapadokya Gezisi

Salı günü akşam Pino karavanın kısa tatik boyunca kullanmak için verdiği 375 modelini almak için Karamürsel'e fabrikasına gittik.

10294479 783129348385898 914805602182531116 n
 

Ynt: Çekme Karavan İle Kısa Bir Kapadokya Gezisi

Bu akşam çıkacağımız kısa beş günlük Kapadokya gezi boyunca ben Hymer Sporting 560 arkadaşım Osman Pino 375 çekme karavanı kullanacağız.
Elimden geldiği dilimin döndüğü kadar ve tarafsızlığımı bozmadan yerli bir üreticiyi kollayarak Pino karavanın artı ve eksilerini facebook sayfasında ve gezenbilirde açtığım konu başlığında siz karavan sever dostlar ile paylaşacağım.
Pino karavanı salı akşamı Karamürsel'den alıp Adapazarı'na getirdik.İlk izlenimim fiat kalite oranını düşünerek olumlu bakalım kullandıkça neler paylaşacağız.

Ee


Gg


Kk


Mmm
 



Ynt: Çekme Karavan İle Kısa Bir Kapadokya Gezisi

Mustafa abi geziniz nasıl geçti sağ salim döndünüz inşallah?detayları bekliyoruz,özellikle pino çk hakkındaki fikirlerinizi merak ediyoruz..
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,383
Mesajlar
1,517,438
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst