Çevi̇ri̇: Bölüm: 1 - A Small Voice: Conversations With Photographers, Bölüm: 135, Sabi̇ha Çi̇men

Mesajlar
109
Tepkime Puanı
15
Bölüm - 1: ÇEVİRİ: BÖLÜM: 1 - A SMALL VOICE: CONVERSATIONS WITH PHOTOGRAPHERS, BÖLÜM: 135, SABİHA ÇİMEN
Bölüm - 2: ÇEVİRİ: BÖLÜM: 2 - A SMALL VOICE: CONVERSATIONS WITH PHOTOGRAPHERS, BÖLÜM: 135, SABİHA ÇİMEN

Sabiha Çimen, (1986 - İstanbul) Alaylı bir fotoğrafçıdır. Daha ziyade İslam kültürü, portre ve still-life fotoğrafçılığı üzerine odaklanmış.

Kendini bir 28 Şubat mağduru olarak tanımlıyor. Yasaklar sebebiyle açık öğretim lisesinden mezun olmuş. Ardından aynı sebeple üniversite öncesinde eğitimine 3 sene (kimi kaynaklara göre 4 sene) ara vermiş.

5 yıl boyunca Özgürder’de fotoğrafçı olarak çalışmış. Haksöz'de fotoğrafları ve bazı yazıları yayınlanmıştır.

Sabiha Çimen,, İstanbul Bilgi Üniversitesi ‘Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik’ bölümünden mezun olmuş. Bu bölümde eğitimine devam ederken, Erasmus'a giden ablasının peşinden fotoğraf eğitimi almaya bir sene Edinburgh'a gitmiş. Lakin bu konuya dair fazla bir ayrıntı bilinmiyor. Ardından ‘Kültürel Çalışmalar’ alanında Yüksek Lisans eğitimini tamamlamış. Fotoğraf öyküsünü içeren maduniyet çalışmaları üzerine yaptığı yüksek lisans tezi 'Simüle Bir Ülke Olarak Türkiye' başlığını taşımaktadır. Bu çalışması, Cambridge Scholars Publishing* tarafından 2019'da yayınlanmıştır.

*Cambridge University Press herhangi bir ilişkisi bulunmayan, akademik yayınlar basan bir 'yağmacı yayınevi'dir. Genellikle Ortadoğulu yazarlar tezlerini kitaplaştırmak için bu yağmacı yayınevini kullanıyorlar. Yağmacı yayınevlerinden çıkan çalışmalar akademik yükseltmelerde kullanılamamaktadır. Diğer yağmacı yayınevleri için Beallslist'i aşağıdaki bağlantıdan inceleyebilirsiniz.


2017' yılından beri 'Hafız: Kuranın Muhafızları' adlı projesi için Türkiye'de 5 farklı şehri dolaşarak, orta format makinesiyle portreler çekiyor. Bu proje ile 2018 yılında World Press Photo Foundation'ın 'Joop Swart Masterclass'ına katılmış, '2019 World Press Awards Uzun Vadeli Proje' kategorisinde 2.lik, 'PH Museum's Women Photographers Grant'te ise 3.lük ödülü almış.

Sabiha, Magnum Photos'un adı açıklanan son beş yeni aday adaylarından biri. Kısa süre önce, Hafız projesinin çalışmalarına devam etmek için kullanacağı, '2020 Canon Female Photojournalist Grant'e layık görüldüğü açıklandı.

Bölüm - 1: ÇEVİRİ: BÖLÜM: 1 - A SMALL VOICE: CONVERSATIONS WITH PHOTOGRAPHERS, BÖLÜM: 135, SABİHA ÇİMEN
Bölüm - 2: ÇEVİRİ: BÖLÜM: 2 - A SMALL VOICE: CONVERSATIONS WITH PHOTOGRAPHERS, BÖLÜM: 135, SABİHA ÇİMEN
Çeviri: Cenk Mirat Pekcanattı
 

Etiketler
Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,383
Mesajlar
1,517,440
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst