citroen nemo Combi Plus SX 1.4 HDİ

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan fosilbulent Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 54,859

fosilbulent

defnder 110
Mesajlar
1,398
Tepkime Puanı
15
Yer
istanbul
Tofaş 300 milyon Euro’ nun üzerinde yaptığı yatırımla Minicargo Projesi’ e imza atmıştı. Üç farklı marka ile satışa sunulan araçlar Fiat ile Fiorino, Citroen ile Nemo, Peugeot ile Bipper ismini almıştı. Her ne kadar aynı üretim olsada fiyat ,donanım, motor konularında tabiki farklılıkları var. Biz şirketimiz için citroen nemo combi plus sx 1.4 hdi aldık her şeyiyle şuphesiz bir muhendislik ve endustri tasarım işi en iyisi için ugraşılmış ve tasarruf ön planda tutulmuş. hesaplı yakıtta cimri şehir içinde kıvrak kendi sınıfında iyi. Öyle olmasaydı şahsi fikrimdir ticari aracın 1.5 ten 90 bg düşük olmaması inancımı değiştiremezdi. bagaj ufak herkesin web sayfasından bakacağı teknik verileri geçiyorum. kafama takılan ve gördüğüm eleştriye açık yanlarını söyliycem.


1- sürgü kapılardan anlamsız bir ses gelmeye başladı alt sürgü takımı ayarlandı ve sıvı gres ile yağlandı geçti....
2- motordan 2000 devir üzerinde bir vınlama ki turbo dan geliyor biraz daha sonrasında bir seri ritmik ses daha geliyor buda enjektörlerin sesiymiş dizel motor sesi turbo ve enjektörlerin sesi beni rahatsız etti sonra sonra alıştım duymamaya çalışıyorum.
3- yokuş kalkışlarında hep istop ediyorum. bunun sebebide gaz pedalına bağlı bir gaz volum var bir nevi dijital ses düğmesi basıyorsunuz gaz pedalına 2 sn geçikmeli gidiyor. yani yokuşta kaldığınızda ayağınızı debriajdan alır almaz gaza basmanız ile harekete ilk başlangıç arasında 2 - 3 sn var bu sürede olan oluyor araç stop ediyor. el freni kullanacaksınız.
4. bence yakıt depoları bir ticari için ufak hele uzun yol için bana güvenli gelmiyor her an bitcek hissi yaratıyor keşke 45 değilde 60 lt yapsalar
5. bir plus araç için boş sayılır tiacretette kullanılacak bir çok yan aksesuar takıla bilir. nevigasyon park sensörü en çok ihtiyaç duyulan şeyler ( extara ile alına biliyor amma aracın parçası olmalı )

ve bir kaç ufak tefek şey daha kısaca bizim Aksakal ile biraz mesafeliyiz alışma dönemindeyiz daha 2000 km deyiz ve ben hep güçlü büyük ve yüksek araç kullandım buda bir etken sanırım.... Fakat söylemeliyim benzin istasyonlarına haftada bir girmek güzel eskiden neydi 2 günde bir her sabah aynı pompa doldur full....

Nemo
 

Etiketler
Ynt: citroen nemo Combi Plus SX 1.4 HDİ

Citroën Nemo Combi SX Plus - 2012 ; Citroën, genişleyen ve yenilenen hafif ticari araç ürün gamının en son ve en küçük üyesidir. Aslında bu aracın üçüz olduğunu söylemek yanlış olmaz, Tofaş 300 milyon Euro’ nun üzerinde yaptığı yatırımla Minicargo Projesi’ ne imza atmıştı. Üç farklı marka ile satışa sunulan araçlar Fiat ile Fiorino, Citroen ile Nemo, Peugeot ile Bipper ismini almıştı. Latince anlamı Hiç kimse anlamına gelse de adının çağrışım yaptığı roman ve film kahramanlarına da şöyle bir bakmamak olmazdı ilk olarak Denizler Altında Yirmi Bin Fersah, jules Verne 'in ilk kez 1870 yılında yayınlanan bir bilim kurgu romanıdır. Hatırlarsanız Roman, 1868’de natilus adlı denizaltısı ile seyahat eden Kaptan Nemo ve denizaltıya misafir olan bilim adamı Pierre Aronnax, uşağı Conseil Kanadalı mızrakçı Ned Land’ ın seyahatleri ve yaşadıkları maceralar üzerinedir.Hem filmini Hem romanını okuma fırsatı bulmuş çokta keyif almıştım. Sonra Bir animasyon film Kayıp Balık Nemo Dünyaya gelir gelmez annesini kaybeden Nemo babası tarafından büyütülmektedir. Artık İlkokul çağına geldiğinde babasının ilgisinden sıkılmaya başlar. Bu haşarı ufaklığın merakı başına ummadık işler açar macerası başlar. Bir diğeri ise Daha önce 1996 yapımı uzun metrajlı çalışması “The Eighth Day” gibi oldukça dramatik bir filme imza atarak, yerinin farklı olduğunu hissettiren Belçikalı Jaco Van Dormael, uzun zaman sonra yine yönetmenliğini ve senaristliğini yaptığı Mr. Nobody / BAY HİÇ KİMSE ile , aşk, sicim teorisi, nedensellik, belirlenemezcilik, bilinçaltı, felsefe, psikiyatri, zamanın lineerliği ile özgür irade sorunu, paralel evrenler gibi 21.y.y.’ın sinemaya uyarlanan senaryolarında da sık başvurulan temalarından oluşan zengin bir seçki bulutuyla zeka, mantık, duygulanım kullanımıyla sinemasında özgün ve özgür bir senaryo üretmeyi başarıyor ve izleyen bir çok izleyici için bir doktrinin odağında bulunan çözüm ve çıkış noktasını da kendi içinde barındıracak kadar da iddialı bir ikilem sunuyor ve hem yönetmenlik, hem her bir detayın felsefi bir gönderme içeren senaryo kurgusu, hem oyunculuk hem de sürrealizm ile görsel sinema dilini hakkını vererek buluşturan bu filmde geçen kahramanın adıda Nemo Nemo doğum öncesine kadar hafızasını zorlayıp, meleklerin kendileriyle konuştuğu bir anı hatırlamaya başlar. Doğmadan önce, tüm çocukların, yaşanacak ve gerçekleşecek herşeyi bildiği bu anda, bebekler dünyaya gelmeden, melekler, her bir çocuğun üst dudağına dokunarak, bildikleri tüm şeyleri unutarak dünyaya gelmektedirler. Ancak melekler, Nemo’nun dudağına dokunmayı unuturlar. Nemo, böylece, gelecekteki olabilecekleri bilerek dünyaya gelen bir çocuktur. Nemo İsmindeki bu ilginç kahramanların karakterleride araca sanki yansımış kendine özgü Haşarı Gizemli… Yaptığımız 2000km şehir içi ve dışındaki sürüş izlenimimiz den once sizlere göz önündeki yönlerine teknik dilden uzak başka bir açıdan dikkat çekmek istedik.

Teknik açıdan bakıldığında ; Motor 1.4 HDİ 70 Bg 160 Nm tork 5 ileri düz vites, yük kapasitesi arka koltuklar kapatıldığında 2.5 m3, Lastikler 185x65x15, 100km de şehir içinde 5,7 Lt yakıt sarfiyatı, ABS-EBD-EBA- Sürücü Yolcu Yan hava yastığı, Klima yol bilgisayarı hidrolik direksiyon MP3 koldayama Elektrikli aynalar otomatik ön cam uzaktan kumanda, Sürgülü iki yan kapı yukarı acılan bagaj kapısı ile Kompakt tasarımı, düşük yakıt tüketimi ve üstün güvenlik özellikleriyle hem iş hem şehir hayatının tüm ihtiyaçları karşılayacağa benziyor..

Boyutları konusunda; boyu 386,5 cm Genişlik 171,5 Cm Yüksekliği 172,5 cm ve 1190 kg ağırlığında

İzlenim; Ruhsatta hususi yük taşıma - 4 koltuklu - kamyonet olarak geçiyor K1 belgesi gerektiriyor ve Boğaziçi köprüsünden geçemiyor. Dış görünüşü ile kutu gibi deyimi vardır ya hani topluca her şey var her şeye yeter yerine kullanılan söylemek için tam zamanı. Geniş ön tampon ve Sis farları ile ufak ve güçlü havasında ön kaputtaki citroen arması ve yan çamurlukta yazan kırmızı nemo yazısı dikkat çekiyor. İçerde konsol da her şey yerinde ulaşımı rahat yine de orta konsoldaki boş tuşlar göz alıyor. Yol bilgisayarı kullanımı rahat, görüş açısı iyi ve yüksek, yakıt sarfiyatı düşük, dizel motor sesi yanında turbo sonrasında özellikle 2200 dd sonra gelen enjektör vurmaları benim gibi hassas kulakları olan kullanıcılar için rahatsızlık verici olabilir. Sağ yan kapıdan gelen bir gıcırtı ya servis kapı altı raylı sürgü ayarı ve sıvı gres desteği ile müdahale etti ve sesi kesmeyi başardı. Beni en çok zorlayan yokuş kalkışlar oldu. Duraklı kalkmalarda özellikle yokuşlarda sıklıkla stop etmesini önlemek için el freni ile kalkmak ilk başlarda can sıkabilir yokuşlar korkutabilir. Gaz pedalı bir çeşit volüm anahtarı gibi çalışıyor pedal a basıldığından 2 – 3 sn sonrasında motor a yakıt basılıyor bu arada araç stop ediyor yada beklenen tepkiyi vermiyor.. Ben bir ticarinin en az 1500cc ve 90 bg üzerinde olması gerektiğini düşünürüm. Gerçekten ufak ticaretin neresindesiniz böyle bir aracı almanızdaki amaç nedir iyi düşünün. Kalanında sürüşü keyifli otomobil e yakın bir tatta şirin. Ticaret anlamında çok yormayacak çok şey beklemiyorsanız şehir içinde koşturmaya yardımcı olsun diyorsanız az yaksın götürsün getirsin derseniz. Alın bir Nemo..

Bülent Demir
4x4supersport
 

Ynt: citroen nemo Combi Plus SX 1.4 HDİ

Güzel anlatım .. Güzel yorum..
Sana katılıyorum bülent kardeşim tork 250 bg 90 olmalıydı bahsettiğin gibi en büyük eksi si gaz ' a verdiği tepkime o da ortadan kalkardı diye düşünüyorum tork ve bg farkı ile..
Fakat yine de ben memnunum belki bir yazılım ile de düzelebilir ..
 

Ynt: citroen nemo Combi Plus SX 1.4 HDİ

Bir arkadaşım cip attır diyor yakıtta fark yaratmıyormuş 10bg üzerine koyar mış ? ben çok orjinali bozma taraftarı değilim amma çokta rahatsızlanırsam bu işten düşünürüm. Geçen zaman içinde benim Ak Sakal İle aramda daha iyi bir birimizi anlamaya başladık sanırım :smiley: yinede yaz günü klima ve durkalk trafi,k bir de yokuş oldumu ben model atlatıyorum. Start stop bende manuelleşiyor :smiley:
 

Ynt: citroen nemo Combi Plus SX 1.4 HDİ

hocam kusura bakmayın ama bu testten sonra ben nemoya notumu verdim..Fıatın bile geçtiği geçtği moose testten kaldı..[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=LcM9hkWrImU[/youtube]
 



Ynt: citroen nemo Combi Plus SX 1.4 HDİ

yukarıdaki video yu bende izledim fakat bu araç ESP siz araç diye biliyorum.Bende geçen hafta Citroën Nemo Combi SpacePlus aldım .29.12.2012 tarihinde peşinat verildi ve 07.01.2013 trafik çıkışlı ruhsatımı aldım. Araç bana 1 hafta gecikmeli de olsa teslim edildi. şuana kadar 485 kilometre yol kat ettim.Benim Türkiye'deki İLK aracım ve aracı kullandıkça sevmeye başladım.Dizel olması ve boyutunun küçük olması İstanbul içinde rahat etmemi sağlıyor.Motor 1.4 HDİ 70 Bg 160 Nm tork 5 ileri düz vites, yük kapasitesi arka koltuklar kapatıldığında 2.5 m3, Lastikler 185x65x15, 100km de şehir içinde 5,7 Lt yakıt sarfiyatı, ABS-EBD-EBA- Sürücü Yolcu Yan hava yastığı, Klima yol bilgisayarı hidrolik direksiyon MP3 çalar,kol dayama Elektrikli aynalar otomatik ön cam uzaktan kumanda, Sürgülü iki yan kapı yukarı acılan bagaj kapısı, düşük yakıt tüketimi ve üstün güvenlik özellikleriyle tüm ihtiyaçlarımı karşılıyor şimdilik :D :D .. Beni aracım siyah renk.Şuan yol bilgisayarı 100 km de 7.1 lt yakıt tüketimi gösteriyor oldukça fazla geldi.Gün geçtikçe düşeceğini umuyorum yoksa yandık. :D :D .şimdilik bu kadar en kısa zamanda resim de yükleyeceğim.saygılar...
 


Ynt: Citroen Nemo Combi Plus Sx 1.4 Hdi

yılbaşında almış olduğum aracımın yedek lastiği çalındı :mad: uygun nemo lastiği alabileceğim yer tavsiye edermisiniz.Lastikçilere bakıyorum fiat yüksek söylüyorlar100 tl lastik ve jant uygunmudur? yoksa daha düşük tavsiye edebileceğiniz yer varmı acaba ???
 


Çip felan hikaye ... Arabanın Orjinalliğini bozmaya ne gerek var ?
Nemonun 2012 Üstü olan modellerinde o Devrilme olayı bitti diye biliyorum :smiley:
1.4 hdi combi plus fiyat uygun vergi idare eder yakıt Çok iyi çekiş Fiorinoya göre iyi Normal olarak Berlingo ya Connecte Vb.segmentlere Kafa tutamaz .
Tam aile arabası yani :smiley:
 



Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,383
Mesajlar
1,517,429
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst