CJ-5'de Sık Görülen Sorunlar

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Hulg Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 50
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 33,441

Hulg

Kamp I
Mesajlar
143
Tepkime Puanı
2
Yer
Erzurum
Arkadaşlar Cj lerde genelde görülen problemler nelerdir. Daha çok hangi parçalara dikkat etmemiz gerekir. Sürüş karekteristiği olarak ta, dikkat edilmesi gerekenler nelerdir. Bu problem veya tavsiyelerimizi buarada paylaşırsak, tüm Jeep kullanıcılarına faydalı olacaktır.
 

Etiketler
Bence bu soruya cevap vermek için öncelikle katagorize etmek gerek cj leri. Hepsinin kendine has sorun oluşturabilecek yönleri var. Birde nerede kullandığına bağlı. Biraz özelleştirmek gerek bence. Mesela 75 öncesi cj ler ile 79 sonrası cj ler arasında dağlar kadar fark var. Tek tek ayrıştırmak gerek.
 

Ynt: CJ-5'de Sık Görülen Sorunlar

Yıllar arasında okadar fark olabileceğini düşünmüyordum açıkçası. Şöyle düzeltip tekrar soralım. 1977 model CJ-5 lerde görülen ortak problemler nelerdir. Bu araçların arazide ve asfaltta sürüş karekteristiği nasıldır.( örnek verirsek keskin dönüşlere pek gelmezler gibi)
 

Ynt: CJ-5'de Sık Görülen Sorunlar

77 model cj-5 ler bence 75 lere göre keskin dönüşlerde daha iyidir. Çünkü şasilerini incelersek 75 lerin şasileri daha dar ve önden arkaya aynı genişlikte uzanır. 77 lerin şanzumanı 3 ileri sağlam bir şanzuman olup en büyük eksilerinin önlerde kampana fren sisteminin olmasıdır. Ama piyasada 75 lere göre daha çok tutulur.
 

Ynt: CJ-5'de Sık Görülen Sorunlar

fazla zorlarsan ön defransıyel kırılır ayna mahrutı-kutu kırılır
 




Ynt: CJ-5'de Sık Görülen Sorunlar

77 model CJ5 lerde genellikle şaft istavrozlarında sorun çıkıyor,uzun süre ve spor kullanıma bağlı olarak vites sekromençlerinde aşınmalardan dolayı vitesten atma problemleri çıkıyor..Frenler konusunda bir şey söyleyemiyceğim,benim jeep'imde önler disk fren tadilatı yapılmış..Kullanım olarak söyleyebileceğim tek sorun dönüşlerde fazla yatması ancak ben şimdiye kadar deviremedim :D,Genel olarak asfaltta çizgisini çabuk kaybedebiliyor,bunuda uygun lastikle bu sorun çözülebilir,arazide gözünüz kara ise çıkamıyacağınız yer yok,ancak inişlerde uzun Cj'lere göre arkası çok daha kolay kayıyor..
 

Ynt: CJ-5'de Sık Görülen Sorunlar

Cevaplar için teşekkür ederim. İrfan Bey' in de dediği gibi asfaltta çizgide tutmak çokta kolay değil. Dönüşlerde de fazla yatma olayına katılıyorum. Demek ki şimdiden ortak 2 problem CJ 5 için belli diyebiliriz. Benim aracımın lastikleri 215x80x15. Fakat değişmeyi pekte düşünmüyorum. Çizgide kalma problemi, geniş lastikle mi çözülmesi gerekiyor.
 

Ynt: CJ-5'de Sık Görülen Sorunlar

Bence lastik ebadı yerine diş deseninin uygunluğu asfalt kullanımda daha etkili olur,yani sert ve düzgün bir zemine bastığınız ayakkabı ile,taşların ve çamurun içinde giyeceğiniz ayakkabı arasındaki fark gibi. ;) Bizler genelde arazi için lastik seçiyoruz...
 

Ynt: CJ-5'de Sık Görülen Sorunlar

1977 cj5 lerde sanırım genel sorunların başında geliyor vitesten çıkma olayı eski arabamdan biliyorum şimdi 1980 model aldım gerçekten üç yıl ama bir hayli gelişme var ön disk frenler çok önemli.ben önceki 77 de tam birşeyler ögrenirken 80 e geçiverdim şimdilerde öğreneceklerim çok şu ara arkadan gelen garip şakırtı fena kafama takılıyor acaba nedir?parke bir yolda dahi şangırtı resmen öyle bir ses ve çalışmayan orjinal hararet göstergesi acaba sorunu neresinde ve sanırım bu tür bir sürü sorun bu sevdanın içinde beni bekliyor ama nerden sevdim şu doğayı demiyecegim bu araba bize lazım...
 



Ynt: CJ-5'de Sık Görülen Sorunlar

Daha önce yazmıştım dadya,şaftların istavrozlarında sorun olabilir,veya arka amortisör lastiklerinde,arazi araçlarında su geçişlerinden sonra,şaftların yağlanması ve difarensiyel yağlarının kontrol edilmesi şart.Yoksa kısa zamanda arızalanması sık karşılaştığım sorunlardan..
 

Ynt: CJ-5'de Sık Görülen Sorunlar

arkadaşlar cj5 imin direksiyonunda bir toplama sorunu var bir dostum lastiklerimin ön mesafesi arkaya nazaran daha içe bakar ayarlanmalı dedi bu doğrumu standart bir ölçüsü varmı yada ne olabilir sorunum nerden başlamalı teşhise şimdiden çok teşekkürler..
 

Ynt: CJ-5'de Sık Görülen Sorunlar

selam arkadaşlar bende 79 cj5 var virajlarda patiyle dünüyorum asfaltta ani dönüş yapmassanız takka sorunu yok arazide ise terseyim yoksa sorun yok tam bir çılgın araç.
 

Ynt: CJ-5'de Sık Görülen Sorunlar

Std CJ kullanmayalı epey oldu ::smiley: aşağıda sayacaklarım bütün araçlar için geçerli esasında.. başımdan geçenler ve duyduklarımdan aklımda kalanlar...

Aklıma ilk gelen, viraj demir çubuklarının burçları, lastiklerine dikkat edilmez.. genelde kötü durumdadır takır tukur ses yapar.. hepsini söküp atın..
Makas U demirlerinin civataları gevşektir, eksiktir veya gevşer, eksilir... sık sık kontrol etmek lazım yolda tutamazsanız :smiley:
Direksiyon kutularında boşluk vardır..
Rotlar,rotiller bozuktur... rot kolu eğridir...
Fren hortumları aptal tarafından takılmıştır, tam sağ tam solda lastiğe değer...
Fren merkezi uydurmadır durmaz.. merkezden çıkan borular bakırdır, bir yerde ezilmiştir... bir lastik az tutar/tutmaz...
Akü tablası kırıktır, zıplarsınız akü düşer, distributorunuzu kırar..
Makaslar eskidir, bazen toparlatmaktansa yenisini almak daha ucuz olur... virajlarda yatar...yatar..yatar...
Yakıt ve hararet göstergeleri orjinalse kesin bozuktur.. değiştirmek lazım... orjinal voltmetre dumanlar çıkarır ve bozulur...

CJ'ler çizgide gitmiyor lafına katılmıyorum.... benim CJ modifikasyonlar yüzünden tabiiki çizgide gitmiyor ::smiley: ama ip gibi gidenler var... elektrik idaresinden çıkma orjinal 80.000km'de 77 model CJ ip gibi gidiyordu... araçlar hakkında yorum yaparken dikkatli olalım bu araçlar sadece yaşlı değil... yorgun ve kilometrecelerce yol yapmış... benim Jandarma emeklisi 22 sene Jandarmada 2.000.000km yol yapmışta olabilir.... 200.000km'de... herşeyi yaptıktan sonra hala yolda geziyorsa şasenizi ölçtürün...

Jeep'in bütün 3 ileri şanzımanları kemiklidir... kırılmaz bozulmaz... yağsız kalır, yanlış yağ konur... senkromejleri bozulur... bizden önce kimler ne yaptı bu arabalara bilsek... 2. el araba alırken bile eski sahibi ile konuşurken bir fikriniz olur... CJ'i kaç bin kişi ne koşullarda kullandı... kim bilir... :(
 

Ynt: CJ-5'de Sık Görülen Sorunlar

selam benim 75 ve 77 olmak üzere 2 adet jc5 m var 77 yol gidişi çok mükemmel 120 veya 140 bile giderken direksiyonu bırakabiliyorsunuz ama 75 de 60 la giderken bile geziyor makslarla biraz oynadım biraz düzeldi ama 77 karekter olarak daha iyi 15 gün önce 77 ankara rauf ustada alt bakımlarını yaptırdım daha doğrusu altta ne varsa değişti şanzıman,difransiyel ön arka,baskı balata firenler yükseltme kiti daha neler neler arazide değiyor doğrusu.
 



Ynt: CJ-5'de Sık Görülen Sorunlar

75 in şasisi 77 den farklı. 75 lerde dar ve aracın başından sonuna kadar aynı ölçüde, 77 lerde ise şasi genişleyerek gidiyor ve bazı kısımlar kapalı. O yüzden 77 ler daha oturaklı.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,424
Mesajlar
1,517,769
Kayıtlı Üye Sayımız
172,070
Kaydolan Son Üyemiz
cipokko

Çevrimiçi üyeler



Geri
Üst