Çubucak Orman Kampına Gelmeyin.!

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cygnet Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 43
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 110,853
Ynt: Çubucak Orman Kampına Gelmeyin.!

ilginize çok teşekkür ederim. tatile çıktım. yolumuzun üstü. şansımızı bir deneyelim bakalım. :D
 

Etiketler
Ynt: Çubucak Orman Kampına Gelmeyin.!

yılları yanlış hatırlamıyorsam 1981-1986 yılları arasında çubucak orman kampına çadırla giderdik.. o zaman anlattıklarınızdan oldukça farklı bir yerdi.. Yabancılar dışında Türklere ait karavan yok denecek kadar azdı.. o zamanlar büyük çoğunluğu çadır ile geliyordu.. anlattıklarınıza göre daha sakindi diyebilirim.. yan tarafta bulunan jandarmanın kantininden alışveriş yapardık.. hey gidi günler..
 

Ynt: Çubucak Orman Kampına Gelmeyin.!

Ben de 1-9 Temmuz tarihleri arasında Çubucak Kampında kalan biri olarak konuya müdahil olmak istedim.Ben benzer sorunlarla karşılaşmadım.Tıpkı kampın sitesinde göreceğiniz gibi ( http://www.cubucakcamping.com/fiyat-listesi.php?dil=tr ) ödeme yaptım.Elektrik ücreti de fiyatlara dahildi.Bana göre en büyük eksiği kafe de internet hizmetinin müşteri dahi olsanız günlük 2,5 tl den satılması idi.
 

Ynt: Çubucak Orman Kampına Gelmeyin.!

Çubucak Orman Kampına eğer müsaitsenız okulların tatıl olduğu zaman deyılde, okullar açıldığı zaman gidersenız tadına doyum olmaz.
 

Ynt: Çubucak Orman Kampına Gelmeyin.!

Kurban bayramında Çubucak orman kampının önünden geçerek, İnbükü kampında kaldım. Okulların kapanmasıyla resmen mülteci kamplarını andıran İnbükü sezon dışı olduğu için bomboştu. Çok keyif alarak kaldık. İşletme kapanmış yeni ihalede açılmamış.

Bu kamplar Orman bakanlığının ihale usulu işletmeye açtığı mesire yerleri. Şu sıralar işletme süresi dolan kamplar yeniden ihaleye verilmiyor. Rant peşindeki iktidar buraları peşkeş çekecek gibi geliyor bana, inşallah yanılırım.
 



Ynt: Çubucak Orman Kampına Gelmeyin.!

biz de bu yaz çubucak orman kampına gittik ama bir gece ancak dayanabildik ve ertesi sabah kendimizi hemen yola attık. 30 km ilerideki Aktur Kamping e gittiğimizde Çubucak ile alakası olmadığını belki de Türkiyedeki en iyi 10 kamping arasında gösterilebilecek bir yer olduğunu farkettik. İki koyu, sürekli açık eczanesi, bakkalı, marketi ve asırlık çam ağaçları ile muhteşem bir 19 gün geçirdik.

Kesinlikle Aktur kamping Datça yı öneririm.
 

Merhaba
Konu eski ama forumda Çubucak aramasında burası vardı gereksiz başlık açmamak için buradan devam edeyim dedim.

40 ından sonra ilk çadır tatilimi 2017 yazında ailece yaptık . Kamp yaparken de beklentilerimi yüksek tutmadım, herkesinde beklentileri farklı olabilir. İlk kez kamp yapan birinin nacizane fikirleri umarım yardımcı olur.

Gelelim Çubucak kampına; 8 gece kaldım , gece kaldım diyorum çünkü ben çadırı kurup bölgeyi gezerek geçirdim ve gece yatmaya kampa geliyordum. Kampçılıkta ilk gecemi Akyakada 1 gece geçirdikten sonra Çubucaktan devam ettim.( Akyakayı ilgili başlıkta yazmaya çalışacağım)
Ağustos ayı sebebi ile yoğun bir dönemdi , kamp yeri olarak gösterilen yerde çadırımı kurdum , bir araba ve çadır kuracak kadar alan veriyorlar (Türklere birde göçebe derler , adamlar iki günde kat çıkacak kıvamda çadır kuruyorlar- bizimkisi yanlarında homeless çadırı kaldı ) araba çadırın önünde, gecelik 35 yada 40 tl verdim , elektrik var ( ücretsiz) mangal yapabilirsin, boşta varsa buzdolabı masa sandalye kiralayabiliyorsunuz. ( deneyimsiz olunca uzatma kablosu almamışım orada aldım min 20 m bulundurun gerekiyor), deniz 50 m , ön kısımlar kamp yerinin çadırlarına ait, market var , sabah erken kamp yerinin karşısına köylüler pazar açıyor, sebze meyve herşey var , duşlar tuvalet ve bulaşık çamaşır için ortak yerler var her bölümde ( nasıl bırakırsan öyle bulursun - sıcak duş aramayın ! ) Ailelere ayrı bölge veriyorlar gençlere ayrı, gençleri almamaya çalışıyorlar gibi geldi ( yeğenim arkadaşıyla gelecekti yer yok dediler ki yer vardı) Denizi çok güzel , (kum, çabuk derinleşmiyor, temiz). Türkiye'nin her yerinden insanlar geliyor , uzun süreli kalanlar var 6-7 ay ,bir gece kalan var, sabah kalkıyorsun yanındaki gitmiş , başkası çadır kuruyor. yardımlaşma en üst düzeyde , istanbulda 8 daire birbirini tanımıyor , çok affedersiniz yellensen duyulacak ( sabah erken kalkarsan o sessizlikte sincapların da sesini duyabilirsiniz) mesafede hiç tanımadığın insanlarla komşu oluyorsun ve ufacık bir taşı bile paylaşıp yardımlaşıyorsun. Bu birazda şans gibi . Rahatsızlık verecek gürültülü tiplerde gelebilir.

Çadırı eşyaları bırakıp sabah çıkıp akşam geliyorduk , ( altın bıraksak bile kimse dönüp bakmazdı heralde ) kimse kimsenin malına dokunmuyor , hatta koruyor. 8 gün boyunca marmaris ,datça bölgesinde her koya gittim. Çadırı kurup yerleşince bir daha toplanıp yerleşmekle uğraşmamak için birazda bunu tercih ettim. Çubucak Merkezi bir nokta olunca max 50 km yol yapıp geri dönebiliyorsun. İstanbulda sabah işe gidip akşam eve gelmekten kolay. Gezdiğim yerleri ayrıca anlatmak isterim.
Çubucak'a tekrar gider miyim evet giderim. Beklentimi yüksek tutmadım dedim ya , ne aradığınıza bağlı benim önceliğim güvenlikti sorun yaşamadım , araca bile kart veriyorlar dışarıdan yabancı girmiyor.
Herkese güzel huzurlu günler.
 

Bende 49 yasinda ilk defa sizin gibi cubucakta eylul 2017 yilinda bir cadir kamp yaptim serkandmr bey. Anlattiginiz her seye imzami atiyorum. Kaleminize saglik.
 

Selamlar,

Yıllardır Çubucak'ta çadır kampı yaparım bahsetmiş olduğunuz sorunlar hala devam etmekte yöneticileri de gerçekten çok soğuk insanlar bu konuda sizin isteklerinizi göz ardı edeceklerdir. ufaklık için ise içim buruldu. Her neyse bu sene karavan almayı düşündüğümden karavanımla da orayı tercih edecektim. Ta ki sizin yorumunuzu okuyana kadar. Sanırım daha farklı yerler bulma arayışına girmem gerekecek.

Saygılarımla
 




Ücretli kampinglerde konaklamak istemiyorum. Bu konularda tecrübesi olan arkadaşlar bir başlık açıp tecrübelerini paylaşırlarsa çok makbule geçer.
 

Merhaba arkadaşlar.
2019 aralıktan beri karavan almayı planlıyorum. Baktım... baktım.... baktım.... Avro6,66 dan 9,50'ye geldi.
Ve ben bütçeme uygun avrupa bir karavan almaya karar verdim 2021 şubat ayında elimde olacak.
Başlık Çubucak ama ben acemi karavancı olduğumdan güvenlik açısından ve Çekme karavan alacağım için çok fazla yer değiştirmek istemediğimden.Muğla bölgesinde Çubucak a alternetif denizi güzel kampingler varsa.
Tecrübeli arkadaşlar yazarsa Sevinirim.
Saygılar
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,383
Mesajlar
1,517,441
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst