D-max yakıt tüketiminiz ?

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan megabyte Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 22
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 36,412
Ynt: D-max yakıt tüketiminiz ?

megabyte' Alıntı:
4x2 ile nasıl of road yapayım . Benim bu araçta tek istediğim mümkün olduğunca yakıt tasarrufu . Pompa ayarı yapınca ne oluyor ? Amaç aracı daha fazla mazotla daha da atikleştirmek mi ?
Off road konusunu genel yazdım.aracınızın yakıtı çok iyi,zamanla mazot pompasının içerisindeki parçalarda kötü yakıttan veya çalışmadan dolayı aşınma,çizilme vb. hasarlar oluşur düzenli yakıt pompalamaz hale gelir enjektöre de zarar verir araçta yakıt yakma işi artar tamirciniz veya servis pompa ve enjektörü söker gider tamir ettirirsiniz ,araç daha fazla mazotla atikleşmez ancak bol duman atar hemde başbakanlığın dağıttığı kömür dumanı gibi
 

Etiketler
Ynt: D-max yakıt tüketiminiz ?

anerkad' Alıntı:
Mazot'taki su oranı enjektörleri keser...değiştirilir.
Enjektörler çamurdan düzgün püskürtmez, temizlenir..düzgün püskürtme sağlamak için.
Ayar bu sanırım.
Mazottaki su pompa elemanına zarar verir eleman kesebilir tranfer pompasını sıkıştırır doğal olarak enjektörü kilitler püskürtme yapamaz hale getirir.bilgi eksikliği olmasın yeni nesil araçların çoğu CRD denen tip bunların elemanları enjektörlerde oluyor,eski GM DETROİT DİESELLER'in gelişmişi
 

Ynt: D-max yakıt tüketiminiz ?

Japon dizel araçlarının çoğunda mazot filitresinin altında su ikaz müşürü vardır şayet mazot suluysa lamba veya sesli ikaz sistemi sizi uyarır.
 

Ynt: D-max yakıt tüketiminiz ?

Bu tip enjektör sıkıntıları ve temizliği için (aynı şekilde mazot pompalarının temizliği için de) her hangi bir katkı veya temizleyici var mıdır? Hangi ralıklarla kullanmak gerekir?
 

Ynt: D-max yakıt tüketiminiz ?

kashmir' Alıntı:
Bu tip enjektör sıkıntıları ve temizliği için (aynı şekilde mazot pompalarının temizliği için de) her hangi bir katkı veya temizleyici var mıdır? Hangi ralıklarla kullanmak gerekir?
hiç bir katkı kullanmanızı önermem yakıt aldığınız yerler hususunda seçici olun ucuz mazottan uzak durun öncelikle OPET istasyonlarını tercih edin malum koç ürettiği araçlarda garantide OPET diyor çok sıkı bayi deneetimi var o kadar sıkı ki akıl alacak gibi değil,tekrar ediyorum katkı asla kullanmayın
 



Ynt: D-max yakıt tüketiminiz ?

benım bıldıgım ısuzu ıse ne pompa ne enjektor bakımı ıster cokda yakmaz km ler astıkca yakıtı duser bende 94 TFR 1999 NKR55 vardı bunları sırasıylan aldım bındım 220 bın km ortalama sattım uzun yolda eskıden ucuz mazot vardı onlarıda cok kullandım ıkısındede ne pompa ne enjektor degıstırmeyı bırakın acdırmadım bıle sımdıkı ısuzuları bılemem eskıler tas gıbıydı..
 

Aracınızlar bir depo ile şehir içi/şehir dışı ne kadar yaptınız ?

Ortalama yakıt tüketiminiz nedir ?

100 km de şehir içi/dışı tüketiminiz max ve min ne kadar ?
Isuzu d-max 2.5 136 bg 2006 tek kabin sahibiyim aracım çok az yakıyor fabrika verilerinde şehir içi 9.5 lt /100 km diyor ama daha az yakıyor tabi sizin aracı sıkıştırmanıza da bağlı biraz bu arabalar düşük devirde kullanılmaz dolu gazla yüksek devirde kullanmanızı öneririm daha iyi performans çekiş sergiliyor başka araba Mitsubishi önermem direk Isuzu alın derim şasisi falan çok kalın sağlam .
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,425
Mesajlar
1,517,792
Kayıtlı Üye Sayımız
172,071
Kaydolan Son Üyemiz
kalenbuk

Çevrimiçi üyeler



Geri
Üst