Dacia Duster - 1.5 dci 110 Hp ( Yakıt Tüketimi)

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan KAR KAPLANI Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 712
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 405,844
kullanima ve kullanim yerine bagli. ön tekerler arka tekerlerden daha hizli döndüğünde devreye giren sistem, arkaya giden safti zaten motor surekli ceviriyor, arka tekere guc iletimi gerektiginde arka diferansiyelde kavrama oluyor. araci o duruma hic dusurmezseniz surekli auto modda kalsaniz da 2wd mod kadar tuketir, ayni degilse de cok yakin degerlerde olur. siklikla arac patinaja dusuyor ya da kaygan gevsek zeminde on tekerler cekis kaybi yasiyorsa sistem daha cok devreye girer tuketim farki artar. bununla ilgili rakam verebilecegim bir kiyaslama tecrubem olmadi. bulmak da cok zor. ayni yol, ayni arac, ayni surucu, ayni tempolunsurus stilinde sadece mod degistirip denemek lazim..

Sent from my Moto G (4) using Tapatalk
 

Etiketler
2015 model 2016 ocak trafıge cıkıs 4x4 34000 km de 110 hp aracı 2 aydır kullanıyorum 4.000 km oldu neredeyse karısık ortalaması (genelde cok kısa mesafe, arada bi 50 km sehır dısı sayılabılecek mesafede) 6.2-6.4 arası oldu hep.

Önceki aracım 2009 1.3 dizel linea ydı aynı yer ve ve kullanımda ortlaması 5.5-5.8 arası değişiyordu.

Duster'ın sağladığı artılara göre yakıt ekonomisi bence çok iyi.
 

Merhabalar,

Aracım 4x2 düz vites, aracı benden başkası kullanmıyor 27.000 civarında ikinci bakımı yetkili servisinde geçtiğimiz aralık ayında yapıldı. anlamsız şekilde aracın ortalama yakıt tüketimi 5.6'lardan 6.6'lara yükseldi. havaların soğumasının da etkisi vardır tabi ama neden olabileceği konusunda bilgi verebilecek var mı?

teşekkürler.
 

Iyi alsamlar abilerim forumda baktim ancak benim sorunumla ilgili konu bulamadim burasi altifbir konu oldugu icin buraya yaa geregi duyudm bizim 2013 model makyajli kasa dusterimiz var arac auto modda iken bile kilitte takili kaliyor arac kasiyor hatta zorlandigi zaman arka difiransyelden kutleme sesleride eksik olmuyor bunlarin sebebi ne olabilir yardimlarinizi bekliyorum abilerim
 

Iyi alsamlar abilerim forumda baktim ancak benim sorunumla ilgili konu bulamadim burasi altifbir konu oldugu icin buraya yaa geregi duyudm bizim 2013 model makyajli kasa dusterimiz var arac auto modda iken bile kilitte takili kaliyor arac kasiyor hatta zorlandigi zaman arka difiransyelden kutleme sesleride eksik olmuyor bunlarin sebebi ne olabilir yardimlarinizi bekliyorum abilerim

Bence servise vakit kaybetmeden gidip, outo modu iptal edip denesinler... Mod beynindemi yoksa sıkışan dif'demi sıkıntı var
 



Iyi alsamlar abilerim forumda baktim ancak benim sorunumla ilgili konu bulamadim

aklınızda olsun boyle durumlarda sizin ayri konu açmanız daha iyi olur.
bence de vakit kaybetmeden kalıcı hasar olusmadan servise gidin. ya da civarinizda iyi bir dif ustasi varsa ona. sistem elektronik oldugundan bilgisayara bağlı problem tespit işlemleri olacağından servis oncelikli bence de..
 

Arkadaşlar merhaba 2014 model 4x4 duster ım var fakat uzun kısa vs vs 4x2 eco mod açık veya kapalı 6.3 ten aşağı düşüremedim. Sizlerden ricam bunun altına ne şekilde düşürebilirim yardımcı olabilecek varsa tanju.altindag@gmail.com mail de atabilir.
 

Kusura bakmayın biraz geç oldu yazamdım birtürlü.Uzun yoldaki sabit devir giderkenki titreme artık yok.Fakat şöyle birşey geldi başıma en son yakıt aldığımda depoyu taşana kadar sabırla fullemiştim.Uzun yolda mola verdiğimde aracı sola eğik şekilde park etmiştim.Park ettiğimde sıfırlamadan sonra ki kilometrem 550 km yakıt göstergeside fullden iki çizgi eksikti.Yola çıkacam çalıştırdım depo boş gösterdi yakıt ikaz lambası yandı ve menzilde km bilgisi vile vermedi.Devam ettim eğimli yerdendir deyip.Sonra yine durdum bi yerde düz bir zemindi.İşimi bitirip yola çıkacam bi çalıştırdım yakıt iki çizgi olmuş menzilde 200 km civarı gösterdi.Neyse ben bu şekikde gittim geldim.Bu akşamda aracı sağa yatık bir biçimde park etmiştim az önce bindim biyere gidicem bi baktım yakıt yarım depo menzil 270 km sıfırlamadan bu yana km 690 tüketilen yakıt lt ise 64,7 L .Şimdi tırsıyorum depo 65 L zaten 0,30 cl yakıtmı kaldı yani? Böyle gariplikle karşılaşan oldumu acaba şamandıra takılımı kalıyor? Yoksa yakıt göstergesine güveneyimmi? Lütfen bir yEVET BENİM DE BAŞIMA GELİYOR XSMA
 

düşürmeniz çok zor, bende bu sebepten duster sattım, yeni işim gereği uzun yolda çok kullanmam gerektiğinden satmak durumunda kaldım, 125 km sabit hızda otobanda 7 litre ortalama yakıyor, şehir içi veya dışı farketmiyor bu arabada, 6-7 arası yakıyor, yoksa çok memnundum,
araç 6 ileri gibi görünsede aslında 5 ileri,
1. vites o kadar kısa yollu ki , onu vitesten saymamak lazım, tamemen arazi için ayarlanmış, çünkü arabada takviye vitesi yok, bu açığı böyle kapatmışlar, ama sonuçtada araba her viteste yüksek devir çeviriyor malesef,
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,383
Mesajlar
1,517,440
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst