Defender benzinli sahipleri buraya!...

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan murat atak Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 120
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 25,400
Ynt: Defender benzinli sahipleri buraya!...

vedattt' Alıntı:
merhaba arkadaşlar.
aranıza katılmaktan mutluyum.
1992 model 2,5 benzinli defender aldım ve 2010 yazında toplamaya başladım .fotoğraflarını çekip siteye koyacağım.
kış döneminde karlı yollarda yaptığım testlerde oldukça randımanlıydı.
ancak yoğun sert zeminli kar zeminde 40-50 cm belli bir mesafe sonrası zorlanıyordu.
aracın motorunda bakım yaptırıyorum düzenli olarak geçenlerde radyatördeki su tamamen buharlaştı ve araç hararet yapacaktı müdahele ettim ama nedenini bulamadık.
herhangi bir su kaçağı yok......
silindir kapak contası yanık yada silindir kapağı çatlak olmasın ?bu benzinli ve düz dizellerin genelde kronik sorunu gibidir kapak problemi
 

Etiketler
Ynt: Defender benzinli sahipleri buraya!...

vedattt' Alıntı:
diğer bilgisayarda fotolar var .
en kısa sürede detayları göndereceğim.
snorkel takacağım otokarın snorkelinin resimleri lazım.
sol tarafa takmayı düşünüyorum.
vinç araştırıyorum 4,5 ton luk...huma da goliat marka var ne dersiniz.
fiyatı uygun 700 tl civarında.
ayrıca motora yağ değişimiyle bor koyacağım yakıtta % 20 sağlar diyorlar..
hayırlı ugurlu olsun bende boru denedim ama gözle görülür bir fark görmedim hatta uygulamayı yapan yıkamacı arkadaşım bak aracın sesi değişti dedi ancak ben hııı evet ya demekle yetindim anlayacağın çokta matah birşey değil kardeş ;D ;D
 

Ynt: Defender benzinli sahipleri buraya!...

Uyğulaması son derece basit. Bir adet yağ deposu (ben 1 lt lik kolonya kutusu kullanmıştım.) ve serum hortumu.(ucunda iğnesi olmak şartıyla) İğneyi karbiratörün üzerindeki Plastikten Birinci kelebeğin üzerine gelecek şekilde delin,
Ayarınıda musluğu açık kısarak yaparsınız.Not rezervuar kutusu iğne seviyesinden yukarıda olursa bütün yağ karbiratöre dolar buna dikkat etmek lazım.
Kullanılacak yağ kesinlikle T2 yağı olmalıdır. (mopetlerde kullanılan benzin katkı yağı.. Mutlaka markalı olsun )
5 yada 10 numara adıyla satılan kaçak mazota kesinlikle itibar etmeyin. Sonucu Giresun daki kazadaki gibi olabilir.
1 litre yağ maksimum 250 klm gitmelidir.
Bunu 10 sene önce uzun süre kullandım. Lpg ile rampa çıkarken bariz fark ediyor. Faydası eksoz subablar yağlandığından subabların ömrü uzun oluyor. Tüm benzinli Land sahiplerine tavsiye ederim. Hatta tüm LPG li araçlara.
 

Ynt: Defender benzinli sahipleri buraya!...

1992 benzinli defender:
aracın sibop ayarlarını yaptırdım ancak motor ısınınca sanki sibop vuruyor gibi şırıl şırıl ses geliyor.
ustaya dinlettim bunun eksantirlk zincirinin gevşemesinden dolayı meydana geldiğini söylediler.
o sesin kesilmesi için söktürmeyi düşünüyorum.
 

Ynt: Defender benzinli sahipleri buraya!...

Zincir sesi o şekilde ses yapmaz, Zincir otomatik olarak kendini sıkar. O duyduğunuz ses tapet sesidir eğer yeni çıktı ise subab ayarları gevşek yapılmıştır. Subab ayarları soğuk, sıcak 0,010 inçtir bunuda bir yere yazın metrik olarak 0,25-0,30 arasıdır.
 



Ynt: Defender benzinli sahipleri buraya!...

Selamlar,
İnternette satılık ilanlarında tedaş'tan çıkma 3,5 v8 motorlu araçlar var .Bunlar bilinen rrc motorları mıdır?Değilse ne gibi farkları vardır acaba.Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

Saygılar.
 


Ynt: Defender benzinli sahipleri buraya!...

Merhaba arkadaslar bende 94 model 2,5 mot.defender var 550 600 yakiyo cokmu ne yapmam lazim servo ,vinc ,kalolifer lazim.selamlar
 


Ynt: Defender benzinli sahipleri buraya!...

selam arkadaşlar konuyu canlandıralım ne dersiniz kış geldi benzinli dostlar yeni gelişmeler yokmu aracınızda öğrenelim hadi paylaşalım :smiley:
 



Ynt: Defender benzinli sahipleri buraya!...

Bildiğiniz gibi şimdiki benzinli arabalar da dizellerdeki gibi turbolu üretiliyor.Turbonun yakıt ve çekiş üzerine çok büyük etkisi var.Bizde de bunlar vahim sorunlar.Hepimizde dizele geçiş veya motor performansını arttırıcı aksesuarlar bulma çabası var.Bu konuda alternatif olarak turbo uygulamasının yapılabilirliği gibi bir olasılık varmış!Dizellerde denenmiş ve randıman alınmış.Ben yeni farkettim;Antalya da bu konuda çalışma yapan ustalar mevcut.Sizlerden de bu konuda bilgisi olan veya deneyimi olan arkadaşların bilgilerini ve deneyimlerini paylaşmalarını rica ediyorum.Belki iyi bir çözüm olabilir.
 

Ynt: Defender benzinli sahipleri buraya!...

sync' Alıntı:
Selamlar,
İnternette satılık ilanlarında tedaş'tan çıkma 3,5 v8 motorlu araçlar var .Bunlar bilinen rrc motorları mıdır?Değilse ne gibi farkları vardır acaba.Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

Saygılar.
130 lr lerde, çift karburatörlü 3.5 v8 eski rrc lerdeki motorun aynısı vardır. bakımları düzgünse çok iyi iş cıkaran bir motordur. biraz masrafla çift karburatoru tek karburatore indirmek mümkün .
 

Ynt: Defender benzinli sahipleri buraya!...

Arkadaşlar 2.5 benzinli motoru ne yaparsanız yapın yakıt / performans oranıını düzeltemezsiniz. sadece biraz daha makul bir durum alır ancak oda tatmin etmeyecektir. Forumda bu konuyla ilgili onlarca konu acıldı ve tartışıldı. 2.5 benzinli lr varsa aracınızla öncelikli olarak barışık olun:smiley: çok yakar az kaçar:smiley:
Bu arada biraz sabredin şöyleki. geçenlerde Ankara trafik tescilde bir arkadaşımı ziyarete gittim öğrendiğim kadarıyla Emniyet Gnl md. Trafik tescil ile İstanbul Teknik üniversitesi ortak bir proje hazırlıyorlarmış buna göre araç motor değişimlerinde vatandaşa ciddi kolaylıklar geliyormuş . bu nedenle benden tavsiye 2.5 motora fazla masraf etmeyin . ilerde uygunbir dizele gecersiniz.
saygılar selamlar.
 

Ynt: Defender benzinli sahipleri buraya!...

Dün saat:16 civarı beni bir arkadaşım aradı;(Bu arkadaşım sabah brodway arabası ile balığa gitmişti.) Arabası arazide çamura saplanmış,benden traktör bulmamı ve bulundukları yere getirmemi istedi.
Benim yiğidim,aslanım,dağların ve çamurlu yolların can düşmanı,heybetli görüntüsü ile japoncuların korkulu rüyası defenderimden haberi yokmuş garibimin.Bindim aslanımın sırtına vardım garibin yanına.Çamurdan arabasının arka lastikleri kilitlenmiş,dönmüyor.Çamur killi, macun gibi mıknatıs gibi yapışıyor.Neyse taktık bunun arabayı bizim aslanın arkasına resmen sürüklüyorum arabayı.Bizim aslan banamısın demiyor,ne çamur durdurabiliyor ne de çektiğim araba.Belki 600 metre çamur kaplı araziden çıkardım arabayı.Tabi zevkten dört köşeyim.
Adam dedi ki:'senin bu arabaya verdiğin bütün para kuruşuna kadar helaldir'.Ben bunu biliyorum zaten de bunu bizim hanım bilmiyor o başka tabii..Sizlerde altınızdaki aslanın kıymetini bilin..selamlar
 

Ynt: Defender benzinli sahipleri buraya!...

Arkadaşlar BRC lpg sistemi nasıldır, kullananlar tavsiye eder mi? Benim defenderde atiker var memnun degilim, tankı değiştireceğim bu arada bütün sistemi değiştireyim diyorum. Bir kaç taksici arkadaş brc için çok iyi dediler. Bu konuda sizin fikirleriniz nedir? İyi günler hepinize...
Doğan Pektaş
 



Ynt: Defender benzinli sahipleri buraya!...

aldesa büyük kafa taktırdım full depocıktım ovada ve sonra 1300 rakımlı orman kulesıne gitdim orman yolundan toplamda 100 km dönüşde tankı tekrar doldurdum 35 tl lpg aldı hadı dıyelim pompa basıncı azdı 40 kr yakıyor anlayamdım herkez cok yaktıgından bahsediyor neye göre kıyaslıyorlar anlamadım
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,422
Mesajlar
1,517,748
Kayıtlı Üye Sayımız
172,069
Kaydolan Son Üyemiz
KorayG


Geri
Üst