Dik Yapıştır Sistemi Karavanlarda İşler Mi?

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan BillKara Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,384

BillKara

Yeni Üye
Mesajlar
13
Tepkime Puanı
2
Selamlar,

Arıcılıkla ilgiliyim yıl boyunca dağ bayır dolaşıp baraka kurup baraka sökmek durumundayız. İnanın yüzlerce kovanı onca yükü kamyona indirip bindirmek değilde o barakayı mutfağı ve içindekileri paketlemek işkenceden farksız. Bir karavana ihtiyaç olduğunu düşümüyorum. Fakat karavan fiyatları yüksek geliyor. Yapabilirsem Kendi karavanımı yapmak istiyorum.
Benim için görünüm hiç onemli değil.

Tekne yapımında kullanılan teknikler karavan yapımında da kullanılabilir mi?

Kendi teknesini yapanlar projedeki gibi hazırlanmış kesilmiş ,genelde kontraplak plakaların kenarlarından karşılıklı ufak delikler açıp, plakaları bu deliklerden cırtla yada tel ile biribirlerine tutturuorlar. Sonraki aşama da ise kabaca şeklini almış karina içeriden dışarıdan genelde epoxi reçine ve meç ile kaplanıyor ve teknenin gövdesi sağlam şekilde ortaya çıkmış oluyor sonrasında bağlantı telleri sokülüp bir kat daha kaplanıyor ve teknenin diğer yapım işlerine devam ediliyor. Bu sistemde omurga üzerine kaplama yapılmıyor tersine büyük teknelerde gerekirse bu işlemden sonra omurga niyetine ilaveler yapılıyor.

Bu fikir bana sıcak geldi. Hafif bir şasi üzerine bu sistemle daha hafif bir yapı yapılabileceğini düşünüyorum.
Fakat kafamı kurcalayan esas mesele ise teknelerin tam bir rigitlikte dizan edilmiyor olmaları. tekneler deniz üzerinde denizle braber ufak ufak esnerler salınırlar. Karavanlar yolda nasıl tepki verir bilmiyorum.

Bu karavanın yılda 10 kereden fazla yola çıkmayacağını ama 10,000km kadar da yol yapmasını bekliyorum. Çekici araç '87 model hillux. Mutfağı duşu tuvaleti sabit olsun 2 kişilik(şişmanım biraz :D ) olsun yeter.

Bu konuda yorum yapar tavsiyelerde blunur musunuz?

Karavanlar yolda salınırlar mı?

Dikkat edilmesi gereken başka konular var mı?

750kg geçmek durumunda kalırsam, o2 sınıf bir traler alıp üzerine trayler den indirilip bindirilecek bir baraka mı daha mantıklı olur?
 

Etiketler
Ynt: Dik Yapıştır Sistemi Karavanlarda İşler Mi?

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-cekme-karavan-imalattan-2-kisilik-mini-karavanlar-121685226/detay
bu işinizi görür,siz kendiniz yapsanız daha ucuz olmaz
 

Ynt: Dik Yapıştır Sistemi Karavanlarda İşler Mi?

Maalesef işimi tam olarak görmez. Benim için su tesisatı onemli. Tuvalete çadır, mufağa ayrı çadır pratik olmaz.
 

Ynt: Dik Yapıştır Sistemi Karavanlarda İşler Mi?

bu işe ayırdığınız bütçeniz ne kadar?
 

Ynt: Dik Yapıştır Sistemi Karavanlarda İşler Mi?

Çekme karavan yapımının, karoseri, iç-dış tesisat, mobilya ve hatta bazılarının cesaretle denediği üzere, şasi yapımı ile panelvandan motokaravan imalatına göre daha zorlu olacağı ortada.

Üstelik, artık katılmayan bir belki iki üye hariç, bilgilerinin çoğu, hayal gücü yada bak-yap yöntemi ile kazanılmış foruma, profesyonel yapımcıların bile çekingenlikle girebilecekleri yepyeni bir teknik hatta sistemle, çekme karavan yapımı üzerine soru yöneltiyorsunuz. Cevapların spekülatif olacağını baştan kabul etmeniz, bence yararınıza olur. Metre kare ağırlığı için bile belki tekne yapımcılarından daha sağlıklı bilgi edinebilmeniz mümkün.
Düşünün, daha çekme ve motokaravanlarda en uygun yapıştırma malzemesini, adezyon, kohezyon, kalınlık, macun uygulama kesiti, çalışma ısısı, uygulanan yüze göre değişim, titreşime dayanıklılık, UV hassasiyeti, yüzey temizlıği ve hazırlanması acısından irdeleyen bir başlığımız bile yok ! :-\

Düşüncenizin maliyetini; zaman, sinir dayanıklılığı, üretim yeri, malzeme temini, yardım, alet edevat, yeterli teknik bilgi ve becerisi dışında sadece para ile tanımlamak istemeniz ise diğer bir soru işareti.

Sonuçta yapımın, barınma sorunlarınızın sizde yarattığı stres ve kaynak kaybından daha fazlasına yol açması, sürpriz olmamalı ? Yazınızdan, çekme karavan yapımı gibi yeni bir hobi edinmek istediğiniz izlenimi de edinmedim açıkçası. ;)

Unutmayın, karavan piyasası Türkiyede ne kadar fantezi öğeler barındırsada, tekrar satım durumunda, piyasa değeri az çok belli hazır bir mala karşı, her çeşit yatırımı ile sonucunu daha sizin bile bilmediğiniz ve değerini karşınızdakine kabul ettirmek durumunda olacağınız kendi imalatınız olacak !

Herşeye rağmen, hazır çözümlere uzlaşmalı yaklaşarak, maddi olanaklarınız çerçevesinde bir çözüm aramanız, yararınıza olur düşüncesindeyim.

Kolay gelsin. :smiley:

Not. Sanırım avatarınızı eski bir katılımcı kullanıyor !
Notun notu :D Arılarda eksilme halen devam ediyor mu ?
 



Ynt: Dik Yapıştır Sistemi Karavanlarda İşler Mi?

Sitede kendisi çekme karavan yapan veya yapmakta olan arkadaşlar daha sağlıklı cevap verecektir ama kendiniz yapmanız zor,yapsanız da içinize sinip memnun kalma olasılığınız düşük
 

Ynt: Dik Yapıştır Sistemi Karavanlarda İşler Mi?

Şu anda belli bir bütçe ayırmış değilim. İşin aslı bu proje için acelem de yok, ama iş dediğin başladımmı biter. ;)
Kastım kabaca baraka maliyeti artı tuvalet duş maliyeti. İlk başta üzerine konteyner kondurulmuş treylerleri düşündüm. Sonrasında yeni ehliyet vs gerektiğini ögrendim.

Bahsettiğim teknikle tekne yapan tanıdıklarım var. Bazı yapım aşamalarına şahit de oldum. Benim esas merak ettiğim tekneler gemiler yılan gibi kıvrılır denizde, bu salınımı ancak30-40 mt gibi mesafelerde farketmeye başlar insan gözü. Tekne yapımında kullanılan malzemeler buna müsade etmek zorundadır, yoksa tekneniz/geminiz eninde sonunda ortadan ayrılıverir. Hatta büyük gemiler büyük dalgalara usturupsuz girerse gene batarlar. Esas merak ettiğim karavanlarıniz yolda giderken gönyesi kaçmış kutular gibi oynuyor mu yoksa kale gibi kalıbında mı kalıyor?

Benim için en önemlisi tuvalet duş mutfak bu özeliklerde karavanları pahalılaştıriyor sanirim. Belki yaza doğru tekerlekli baraka yapmayı denerim. Tekeri olan herşeye karavan diyorlar halbuki insanlar ev kirası pahalı geldiğinden karavan kiralıyorlar bazı yerlerde. Bence karavan dediğin tüm ihtiyaçları karşılamalı.
Karavan almak için para biriktirmeye gaşlamak da mantıksızdeğil anladîğım kadarıyla.
Arılarla aramda 900 küsür km var. Ama haberler umut verici, bahara kim öle kimkala belli olmaz... :smiley:
 

Ynt: Dik Yapıştır Sistemi Karavanlarda İşler Mi?

Merhaba,

Ben karavanımın iskeletinde çelik kullandım ve her şeyi bu çelik iskelete montajladım sonuç itibarıyle yolda giderken esnemesi olanaksız oldu. Alta doğru sağlamlaşan üste doğru hafifleyen malzeme kullanmıştım. Ama karavanım 500Kg'ı geçmişti.

Ben de bir süre arıcılıkla uğraştım ve bunun için karavandansa sökülüp takılabilir barakalar daha uygun geliyor bana sonuçta bal sağım vs işler için geniş ve kapalı bir alana ihtiyacınız var. Malzemelerinizi de koyabileceğiniz bir alana ihtiyacınız var bu durumda yapacağınız karavan 750KG'ı geçer bu durumda da tip onay belgesi alıp karavanınızı ruhsatlandıramazsınız. Sadece kendiniz konaklamak için düşünüyorsanız ikinci el bir çekme karavan almanızı öneriririm.
 

Ynt: Dik Yapıştır Sistemi Karavanlarda İşler Mi?

Merhaba,

Esas işinizin arıcılık olduğunu düşününce kendi kendinize bir "tekerlekli bir yapı" inşa etmeniz sonuçta zamanınızın çoğunu arıcılıktan çok bu araçla ilgilenmenizi gerektirecek bir noktaya getirebilir.

Bu şartlarda benim tercihim sizi idare edebilecek, ikinci el ucuz, yerli bir karavan olurdu..Çoğu zaman sabit duracağını düşünerek izolasyon ve olabilecek eksikler konusunda basit önlemler alarak işinizi çözebilirsiniz sanıyorum...

Sizin yerinizde olsam böyle bir maceraya girmezdim :smiley:

Ama belli de olmaz; belki zamanınız vardır ve yeni bir hobi edinmek istiyorsunuzdur :smiley:
 

Ynt: Dik Yapıştır Sistemi Karavanlarda İşler Mi?

Forumdaki başka yazıları daokuyunca karavana gerek olmadığını, büyükçe bir römork alıp uzerine bir baraka yada konteyner koymanın daha verimli olacağını düşunmeye başladım.
 



Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,435
Mesajlar
1,517,931
Kayıtlı Üye Sayımız
172,085
Kaydolan Son Üyemiz
Ertuğrul Ocaktan

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst