Dikkat! Eberspacher D2 Airtronic Yüksek Rakımda Çalışmama Sorunu

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan orsaalabanda Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 152
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 97,344
Biz hep rakimi referans aldik , esasinda oksijen, hava sicakligi ve nem artinca da azalir ama bunlari gozardi ettik cunku sicak havada isiticiyi calistirmiyoruz, nemin etkisi var ama buyuk degil.

Ayar podunun yakiti acip kapattigini zannetmiyorum. Ayar podu ortam sicakligina gore isiticiyi acip kapatiyor diye biliyorum.
 

Etiketler
Ayar potu ile yükseklerde düşük alacaklarda yüksek modda sınırsız sıcaklık seçeneği ile webastoniz sorunsuz çalışacaktır. Hiç bi mudahele yapmanıza gerek yok D852114967a1ad44edf94bf91756f03d

SM-A710F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ayar potunun işlevi nedir? neyi kısıp açıyor? fiyatını da öğrenebilir miyim?
 



Nacizane fikrimi eklemek isterim, @ince999 'un [HASHTAG]#139[/HASHTAG] nolu mesajında da belittiği gibi, bu sistemlerin yakıt oranını ayarlamak çok kompleks olmamalı. Zaten kompleks bir sistem yapsalardı yeni nesil enjeksiyon teknolojisi gibi kendi yakıtını kendi ayarlardı. Bu ürünlerin basit bir elektronik sisteme sahip olduğunu düşünüyorum....düşünüyorum öyleyse varım:p
Bundan ayrı olarak, sadece bir sensör için 200+ € fiyat biçmek fahiş fiyat politikasıdır, hem de aşırı. Üreticileri kastediyorum, distribütörleri yada bayileri değil. O sensörün ederi 5-10 € falan olmalı, bilemedin 20 €. Hatta satış fiyatını geçiyorum, bu ısıtıcıları karavan ve benzeri araçlar için bu sensörü takmadan satmaya utanır insan. Ama sektör (avrupayı düşünün) karavan olunca hem talep hem de genel kullanıcı kitlesinin geliri sebebiyle böyle politika ve fiyatlar çekiyorlar.

Ynt: Dikkat! Eberspacher D2 Airtronic Yüksek Rakımda Çalışmama Sorunu

Erciyes Dağının doğu kesiminde Tekir Yaylası Mevkisinde (2200 m)Kayseri Şehir Merkezi'ne 25 km.Bir haftalık konaklama süresince çalıştırıldı.Sorun yaşanmadı.İyi günler diliyoruz.

Beyfendi, ürününüz ve çalışmanız(emeğiniz) güzel, belirtmeliyim. Ancak teknik olarak doğru şeyler yazmıyorsunuz. İçten yanmalı motorlar, hava/yakıt, karbüratör olaylarına biraz hakim biri bunu kolaylıkla söyleyebilir.

Şu şekilde izah edeyim, öyle bir ısıtıcı motor yapılır ki (ki zor değil) 0 ila 5000 metre arasında da çalışır. Başlıkta bahsi geçen markanın ve diğer markalarının düzgün yanma gerçekleşmediğini farkedip sistemi kesmesi başka bir şey, sizin ürününüzün buna benzer bir önlemden mahrum olduğu için (yada önlem seviyesi daha az olduğu için) daha yüksek rakımlarda çalışabiliyor olması başka bişeydir. Bu motorun sağlıklı çalıştığını göstermez. Birkaç sefer Erciyes'te değil Everest'te bile çalışsa sorunsuz olduğunu göstermez. Uzun vadede görmek gerekir sonuçları ancak uzun vadeli plan yapan markalar bu tarz önlemler ile ürünlerinin kaliteli çalışma ömrünü uzatmak isterler. Eminim siz de o yoldasınız.

Düşük oksijen seviyesinde çalışmaya devam etse ne olur motor? Birkaç yıl sonra ölmez, bir sürü araç var doğru yakıt oranıyla çalışmayan, yıllarca çalışmaya devam ediyorlar. Ancak kurum yapar, performanstan düşer, çevreyi daha çok kirletir, bazı parçalarının daha sık değişmesi gerekir, daha gürültülü çalışır, egzozu dolar, duman atar, koku yapar....ama kolay kolay tamamen durma noktasına gelmez. Bunlar problem mi? Kimi kullanıcıya göre evet, kimine göre umrunda bile olmaz.

Deseydiniz ki "biz üşümemeniz için ürünü her halükarda olabildiğince çalışır şekilde tasarladık, karbüratörlü araba motorları gibi, eski toprak!..." daha doğru olurdu belki :smiley:, hatta belkide daha çok aklıma yatardı ürün olarak.

Eğer hava yakıt oranını ayarlayabileceğimiz çok basit bir düzenek ile ürünlerinizi satıyor olsaydınız, belkide Truma'dan daha gürültülü olsa bile, tereddütsüz ilk ve tek tercihim sizin ürününüz olurdu.
 



Herkese iyi akşamlar. Yüksek rakımlarda çalışmama sorunu giderildi mi yoksa devam ediyor mu?
Karavanım için dizel ısıtıcı araştırıyorum. Doğrusu Kafam karıştı. Tam almak üzereyim.
Distribütör Firma ile görüştüğümde 2500 lere kadar hiçbir sorun yaşamazsınız. Müsterih olun diye belirttiler. Karadeniz yaylaları 1250 ile 1900 mt rakımlarda geziyor.
Buralarda kullanamayacaksam gece çocuklarım ve eşim üşüyecekse hiç bir anlamı yok bence.
 

Herkese iyi akşamlar. Yüksek rakımlarda çalışmama sorunu giderildi mi yoksa devam ediyor mu?
Karavanım için dizel ısıtıcı araştırıyorum. Doğrusu Kafam karıştı. Tam almak üzereyim.
Distribütör Firma ile görüştüğümde 2500 lere kadar hiçbir sorun yaşamazsınız. Müsterih olun diye belirttiler. Karadeniz yaylaları 1250 ile 1900 mt rakımlarda geziyor.
Buralarda kullanamayacaksam gece çocuklarım ve eşim üşüyecekse hiç bir anlamı yok bence.
Tam olarak ürünün kitapçığını isteyin yada bulup oradan emin olun.
 


Tüm ısıtıcılar belli bir rakımdan sonra yanma için gerekli olan oksijen yakıt karışımı değiştiğinden problem çıkarır Eberspaecher 2.jenerasyon yeni ısıtıcı modellerde D2L ve D4L gibi bu problemi halletmiş durumda 3000 metreye kadar sorunsuz çalışıyor.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,382
Mesajlar
1,517,423
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst