Dipliner Nedir

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan melisturan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 0
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 771

melisturan

Ana Kamp
Mesajlar
38
Tepkime Puanı
6
arkadaşlar herkese merhabalar. dipliner nedir sorusuna cevap olabilecek bir haber yazısı buldum, sizle paylaşmak istiyorum :smiley:

"Dipliner ile eyeliner aynı ürün mü sorusu kadınlar tarafından sıklıkla merak edilmektedir. Görünüşe bakıldığı zaman ikisi arasında herhangi bir ayrım olmadığı düşünülmektedir. Dipliner nedir, nasıl sürülür? Dipliner ile eyeliner farkı nedir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Dipliner sürüm bakımından eyelinerdan daha pratiktir. Bunun yanında sürümü de çok daha kolaydır. Özellikle günlük makyajda eyeliner yerine dipliner tercih edilmektedir. Dipliner sürümü kolay olması sebebi ile net ve düzgün bir çizgi çekilmesini sağlamaktadır.

Dipliner Nedir, Nasıl Sürülür?

Dipliner, eyeliner gibi kirpik diplerine sürülen ve bu bölgeyi belirginleştirmeye yarayan bir makyaj malzemesidir. Dipliner isimli ürünler genelde sıvı olarak üretilmektedir. Bu ürünün uç kısmında sivri ve keçe uçlu bir düzenek bulunmaktadır.

Dipliner uç kısmındaki keçe ucu sürüş bakımından kolaylık sağlamaktadır. Diplinerın ucu keskin ve sivri olması sebebi ile çok daha kolay bir şekilde uygulanabilmektedir. Acemiler tarafından da kolaylık sağlaması sebebi ile sıklıkla dipliner kullanımı tercih edilmektedir.

Dipliner çoğunlukla eyeliner gibi kullanılan bir makyaj ürünüdür. Dipliner kullanımı bakımından daha kolay olduğu için daha çok tercih edilmektedir.

dipliner kullanılmadan önce şişesinin iyi bir şekilde çalkalanması gerekmektedir.

Sonrasında göz bitiminden başlayarak göz pınarına doğru net bir çizgi çizilmesi gerekir.

Dipliner ile çizgi çekmekte zorlananlar, ince uç kısmından hat üzerine minik çizgiler çekip sonrasında bu çizgileri birleştirebilirsiniz.

Dipliner İle Eyeliner Farkı Nedir?

Eyeliner ile dipliner sürekli birbirine karşılaştırılan iki makyaj malzemesidir. Aslında oldukça benzer bir yapıları bulunmaktadır.

Eyeliner fırçası dipliner fırçasına göre çok daha uzun ve bunun yanında daha yumuşak yapılıdır. Bu nedenle eyeliner sürerken fırçanın kontrol edilmesi biraz daha zor olabilmektedir.

Dipliner ucu keçe uçludur, sert olması sebebi ile kullanımı daha kolaydır.

Dipliner ucu sert olması sebebi ile noktasal uygulamalar için çok daha uygundur. Bu sebeple kirpik diplerine uygulaması çok daha kolaydır. "

kaynak: milliyet
 

Etiketler
Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,425
Mesajlar
1,517,773
Kayıtlı Üye Sayımız
172,070
Kaydolan Son Üyemiz
cipokko

Çevrimiçi üyeler



Geri
Üst