Doblo Cargo Maxi Xl Için Muhtemel Proje

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan drtayfun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 207
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 84,226
Pazardan ince tül perde aldım 25 tl , onlardan çorap gibi dikip sineklik yaptım , bence yeterli.
Alt taraflara da ince mıknatıs tutturup uçuşmasını engellemeyi düşünüyorum.
FRpGiRChwJRKHkOm6TQwwljXSF2f2AoTH07nDEi43xapOmukB2dj4PXYbuLfatVCsJN84L ORoBFyWNqVBw1112 h625 no

MwcCKalXdWGvzzFA3PH6BLxXx4WbJfmqDatJT8BzxpPx3ZzYDTn4yzf1dNtu4vkUdP4cOBYxPGDE4ZIakDw1112 h625 no
 

Z5pvvo

merhaba
2017-12000km maxi plus gecen ay aldım.2ci el az yıpranmış xl plus çok aradım ancak ya sıfır xl plus yada bunu almanın daha dogru seçim olduguna karar verdim.Bostancı sanayide dizayncılara yan camlar ve tavana yukarı acılır sunroof montajından sonra projesi çizilip ruhsata camlıvan olarak kaydedildi.Koltuk eklenmediği için ÖTV ödenmedi.
şöför koltugunun stoperi 15cm ileri kaydırıldı orada koltugu direksiyona yapıstırdıgımda park halinde 35cm x 50 cmlik havuz olusuyor.tam oraya bir düzenekle kücük bir kasetli bir tuvalet koymayı dusunuyorum.
gördugunuz uzere şöför arkasındaki demiri kaldırıldı ve orta koltuk emniyet kemeri tavan kasasına monte edildi.boylece 10 cmlik bir alan kazanarak arka kapıya mesafe 200cm oldu.Tam arkaya çamurlukların uzerinden140cm eninde puf puf kalın sungerli açılıp 170cm boyunda yatak olacak kanape yaptıracagım.Ayrıca sürücü mahali ile arkayı ayıran açılır kapanır bir perde montajı yapılacak.Sadece tavana izolasyon ve gri renkli bir kaplama yaptırmayı planlıyorum.haliyle yan ve arkalara dekoratif gri renkli perdeler gelecek.
Ayrıca öndeki 60amperlik akunun kızkardeşini arkadaki soketin yanından devre verilerek paralel baglandı.konaklamalarda çok işime yarayacak.

saygılar
 


Doblo1c


tavan izolasyon ve döşemesi ile perdeler tamamlandı
sırada yatal olur kanepenin imalatı var

saygılar
 




Bana fark atıyorsunuz :smiley: Üst tarafa raf ya da dolap yapmıyorsunuz anladığım kadarıyla.
Bu arada sizin arabanın da plastik yer döşemelerinden kötü koku geliyor mu ?
 

Aldıgımda vardı ama kaliteli birşey koku gelmiyor,zira araba daha yeni model ve yük taşımamış.zaman içerinde olabilir.dolap için fikir verebilirmisiniz nerelere konulabilir?
saygılar
 

Üst köşelere düşünüyorum ben boydan boya, fakat sabitleyecek yer yok, herhalde bir miktar kaynak işçiliği gerekecek.
 






Doblo1az
Doblo1bz




Ikea lycksele modeli yatak olur kanepe ve yatak takımı alarak çamulugun oraya gelen ayaklarını kaynakla içeri alarak modifiye ettirdim.
Doblo1cz


arkadaki sabit ayaklar 10ar cm içeri alındı.



Video: https://www.youtube.com/watch?v=OXxGo7B7_w4


bu videoda yatar olma posizyonu gösteriliyor.
kanepe hiçbir şekilde araca sabitlenmemiştir.aracın ve yatagın eşleşen ebatları nedeniyle sıkısıkıya hareket etmeyecek şekilde kendisini fitlemiştir.muayene önce rahatlıkla çıkartılabilir.

saygılar
 

dolap için fikir verebilirmisiniz nerelere konulabilir?
saygılar
Şöför koltuğunun arkasına koymayı düşünüyorum , yaşam aküsüyle birlikte, yakın olurlarsa kablo işleri de kolay olur. Belki bir havalandırma menfezi de açarım , bakalım. Hepsini bir dolap - sandık içine almayı ve sabitlemeyi düşünüyorum
 

Herkese merhabalar ve kolay gelsin. Ben de doblo cargo maxi xl plus için tasarımımı ve ekipman seçimimi tamamladım sayılır ancak size birşey sormak istiyorum. Bu model için tip onay belgesine sahip firma biliyormusunuz? Yani karavan ruhsatına nasıl çevireceksiniz? Sırf bu konuyu netleştiremediğim için aracı almadım, far görmüş tavşan gibi kaldım.
 

Büyük şehirlerde ruhsat çevirme işini yapan mühendislik şirketleri var, onlar proje, tse ve muayene konusunu hallediyorlar.
 



Herkese merhabalar ve kolay gelsin. Ben de doblo cargo maxi xl plus için tasarımımı ve ekipman seçimimi tamamladım sayılır ancak size birşey sormak istiyorum. Bu model için tip onay belgesine sahip firma biliyormusunuz? Yani karavan ruhsatına nasıl çevireceksiniz? Sırf bu konuyu netleştiremediğim için aracı almadım, far görmüş tavşan gibi kaldım.
Karavan ruhsatı almanıza gerek yok , sök tsk demonte olarak (korsan karavan ) kullanın , hiç yüksek trafik sigortası primi ödemeyin . Boşuna kendinizi üzmeyin .
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,424
Mesajlar
1,517,770
Kayıtlı Üye Sayımız
172,070
Kaydolan Son Üyemiz
cipokko

Çevrimiçi üyeler



Geri
Üst