Duster Hiz Sabİtleme - Gİzlİ Özellİk Aktİvasyonu

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan veteriner Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 61
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 45,601

veteriner

www.bagbasiveterinerklinigi.com
Mesajlar
1,931
Tepkime Puanı
34
Yer
DENİZLİ
Web
www.bagbasiveterinerklinigi.com
2016 Duster Laureate aracımda fabrikasyon alt yapısı hazır olduğu halde pazarlama stratejisi nedeniyle kapalı olan gündüz kadran aydınlatması, acil fren flaşör uyarısı , hız sınırlama ve sabitleme özelliklerini Renault can clip cihazı ile aktif ettirdim. Hız sınırlama - sabitleme için göğüslükteki çalışmayan buton yerine orjinal buton monte edildi. Hız ayarı için de PSA grubu araçların buton grubu direksiyonun sağına sinyal kolunun yanına monte edildi. Zaten bu özellikler için gerekli tesisat ve soketler hazır. Gayet stabil çalışıyor. İhtiyacı olanlara tavsiye ederim

20180831 111618


20180831 111633


20180830 225905


20180830 225855
 

Etiketler
merhaba . bende de 4x2 2016 Duster Laureate modeli var .
ama konsolda ve direksiyonda hız sabitleme düğmeleri yok . bu şekilde hız sabitleme takılabilir mi . gerçekten ihtiyacım var . fiyat ne kadar oluyor
acil fren flaşör ne oluyor . renault servisinde mi yaptırdınız
 

Merhaba. Evet aracınız hız sabitleme sınırlama yapılabilir. Ama konsoldaki orjinal düğme yerine orjinal düğme takılıyor. Ancak direksiyon üzerindeki düğmeleri takılması için direksiyonun değişmesi gerekiyor. Bu da çok pahalı olacağı için önceki mesajımda yazdığım gibi direksiyondaki düğmeler yerine solda far-sinyal kolunun yanına PSA grubu araçlarda kullanılan cruise kolu monte ediliyor. Düğmelerin bağlanacağı soketler zaten araçta hazır. Hız sabitleme veya sınırlamayı ilk aktif ederken ana konsoldaki orjinal düğme kullanılıyor, istenilen hızı ayarlamak için artı ve eksi tuşları ise direksiyonun yanına monte edilen bu cruıse kolu kullanılıyor.
Ayrıca Renault arıza tespit can clip cihazı ile yazılımda zaten var ancak kapalı olan özellik de açılması gerekiyor.
Bu işlemleri Renault Dacia servisleri genellikle yapmazlar. Yapmadıkları gibi sonradan yapılan bu sistemlerin sağlıklı çalışmayacağı, araca balka zararlar vereceği, aracın garanti dışı kalacağı gibi sözlerle caydırmak isterler. Çünkü aracı sıfır satarken bu opsiyonlara ciddi paralar talep ediyorlar. Yani pazarlama taktiklerine aykırı.
Ben İstanbul'da bir servisin personeli bir arkadaşa yaptırdım. Maliyet herşey dahil 400 lira. Arkadaş zaman zaman başka şehirleri de dolaşıyor.
İsterseniz numarasını özelden paylaşırım.
Acil fren flaşörü dediğimiz, fren panik fren şeklinde ani çok sert basınca araç arkadan gelenleri uyarmak için dörtlü flaşör yakıyor.
 

teşekkürler çok iyi anladım . ama benim konsolda hız sabitleme düğmesi hiç yok . orası boş yani . arkadaşın numarasını atabilirseniz çok sevinirim
 






İlk resimde görülen PSA grubu araçların butonunda direnç vs. herhangi bir değişiklik yapıldı mı?
Açma kapama düğmesini bulup taktım, CC özelliğini de açtırdım. Fakat ayar tuşları yok. İlk resimdeki kolu alıp direk bağlayabilir miyim? Bağlandığı yer de direksiyonun üst kısmında anladığım kadarıyla.
 

İlk resimde görülen PSA grubu araçların butonunda direnç vs. herhangi bir değişiklik yapıldı mı?
Açma kapama düğmesini bulup taktım, CC özelliğini de açtırdım. Fakat ayar tuşları yok. İlk resimdeki kolu alıp direk bağlayabilir miyim? Bağlandığı yer de direksiyonun üst kısmında anladığım kadarıyla.
Evet ilk resimdeki kol da herhangi bir değişiklik yapılmadı. Kolu direk bağlayabilirsiniz. Bağlandığı yer direksiyonun sol tarafı far-sinyal kolunun hemen altı.
 

+ ve - dışındaki R ve O tuşları da çalışıyor mu?

Redmi 4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 



Kolda sadece + ve - tuşları ve ortadaki pause çalışıyor yani hız ayarı ve hafızadaki kayıtlı son hıza dönme yapılıyor . Cruise veya limit özelliklerinin başlatılması için orta konsoldaki yerine takılan orjinal buton kullanılıyor.
 



Aracı satacağım için fazla masrafa girmek istemedim.
İnternetten orjinal düğmeyi aldım, Rus ve Romanya sitelerinden resimdeki devreyi bulup elektronikçiye yaptırdım. OBD ile CC özelliğini açtırdım.
Sonuç: çalışıyor.
Deneme amacıyla yaptım, pek kullanmıyorum. Ergonomik olarak direksiyondaki tuşların yerini tutmaz. Birkaç defa uzun yolda kullandım, konforlu sürüş sağlıyor.
CC açıp kapama düğmesi orjinal olduğu için resimdeki devre arıza yapsa bile CCyi açıp kapamak problem değil.

IMG 20181212 122642   Kopya


Cb24b0851697b8add276b27c4f8959ef


Hiz regulatoru dugmesi
 
Son düzenleme:

Peugeot citroen kolunun soketi 6 pinli. orada bu şekilde bir soket hazırlığı mı var?
 



cevabı kendim veriyorum. 2015 model dokker da, direksiyon yakınında hiç bir boş soket yok maalesef. oysaki aç kapa butonu için soket mevcut ve ddt4all programından butonun poziyonunu görebiliyorum. gerçek bir hayal kırıklığı oldu.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,382
Mesajlar
1,517,428
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

SON KONULAR



Geri
Üst