El Yapımı Buggy Projesi

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ÖmerArıcan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 71
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 109,766

ÖmerArıcan

Ana Kamp
Mesajlar
29
Tepkime Puanı
2
Merhabalar,

İstanbul Pendik Sanayisinden Ömer(babam olur) ve Levent ustalar tarafından yürütülen buggy çalışması konusunda bilgi vermek ve fotoğraf paylaşmak amacıyla bu başlığı açmış bulunuyorum.

Yapım aşamasında çekilmiş fazla bir fotoğraf yok ama elimize geçtikçe sizlerle paylaşacağız.

Bu mesajda aracın 10.03.2013 Pazar günü gelinen noktadaki resimlerini görebilirsiniz. Proje Pendik BMC servisinde yürütülmektedir.

Kısaca bilgi vermek gerekirse;

Aracın şasi yapımında Borusan imalatı 3mm demir profil kullanılmıştır. Bizzat ustalar tarafından gazaltı kaynağı kullanılmıştır. Herhangi bir plan proje üzerinden hareket edilmemiş , gözlem ve tecrübeye dayalı bir yöntemle şasi oluşturulmuştur.Aracın genel görünümü aşağıdaki gibidir. Şasinin altı kapatılacaktır. Ayrıca krom benzin deposu beklenmektedir. Analog hız devir göstergeleri de eklenecektir.



DSC 0146


DSC 0170


DSC 0146


DSC 0152
 

Ekli dosyalar

  • DSC_0155.JPG
    DSC_0155.JPG
    105.9 KB · Görüntüleme: 3,265

Etiketler



Ynt: El Yapımı Buggy Projesi

Tebrikler güzel bir çalışma olmuş. Baktığımda her şey düşünülmüş ama kafama takılan konulardan birisi diferansiyelin olmayışı. ikinci konu debriyaj ve fren pozisyonları sanki uygun değiller gibi belki de fotodandır. Direksiyon kutusu olarak ne kullandığınızı merak ettim. Başarılarınızın devamını diliyorum.
 



Ynt: El Yapımı Buggy Projesi

Allah kolaylık versin. Başlangıç için güzel görünüyor.
Ne amaçla kullanılacak? araç haraket halindeyken sağa ve sola yatmalarda zincirin duruş pozisyonu değişkenmi ? ben sabit gibi gördüm sorun çıkartmayacakmı ?
 



Ynt: El Yapımı Buggy Projesi

AL1820' Alıntı:
buggy den çok go-kart gibi olmuş

Go kartlarda direksiyon kutusu olduğunu, ön tekerlerin bağımsız süspansiyona sahip olduğunu ,nispeten böyle komplex bir şasiye sahip olduğunu inanın bilmiyorduk. Bir de sanırım geri vitesleri de yok. Vos vos şasesinin üzerine boru kaynatmakla olacaksa buggy'nin kralını yaparlar merak etmeyin.

paylaşımdan kaldırmayı düşünüyorum.

Yabancı forumlarda paylaşmak çok daha mantıklı yapıcı olur buna eminim.
 

Ynt: El Yapımı Buggy Projesi

Ben başarılı buldum.
Yanlız eksikleri var, yorumları değerlendirmek gerekli..

Hemen kızmayın.. Geliştirme amaçlı yazılan yorumlara açık olmanız gerekli..
 



Ynt: El Yapımı Buggy Projesi

kızacak bir şey yok, herkes beğenmek zorunda değil, kaldıki bende beğendim.
bu haliyle asfaltta gider gibi geldi o yüzden go kart gibi diye yazdım.
 

Ynt: El Yapımı Buggy Projesi

Ben çok beğendim,
bugibi çalışmalara sadece yabancı forumlarda rastlamak şahsen beni üzüyordu, niye bizim ülkemizdeki bunca yetenekli ustamızdan bu şekilde çalışma gelmiyor diye hayıflanıyordum kendimce.
çalışmanın devam resimlerini bekliyorum merakla,
selamlar
 

Ynt: El Yapımı Buggy Projesi

sanırım şaban usta nın yaptığı buggy se bu değil.american version buggy başlığını bir incelerseniz kızgınlığınız azalır.kağlumbağada şasi yide ben sizden duydum. sanırım ali beyin cart yorumunda hem fikirim.beğenmediğiniz ww ye boru kaynatmalı daha başarılı projeler gördük.hemde makina parkuru olmadan sizin elinizin altında bir kamyon kamyonet servisi varmış
 

Ynt: El Yapımı Buggy Projesi

Foruma yaptığınız çalışmayı paylaşmak için girmişsiniz. Teşekkürler
Eleştiri her zaman aşırıya kaçmayacak şekilde olmalı. Eleştiri olmazsa yapılan işteki eksikliği göremezler.
Bu proje sizi tatmin edebilir künkü kafanızdakilere uygun birşey çıkartıyorsunuz güzelde oluyor.
%100 sizin amacınıza uygun bir araç olabilir. Tüm samimiyetimle soruyorum bu arac ne amaçlı kullanılacağını çok merak ediyorum.
 

Ynt: El Yapımı Buggy Projesi

Bu araç minimum bütçe kullanarak çok fazla arazi kabiliyeti ve gücü amaçlanmayarak yapılmaya çalışılmıştır. Elbette bir metrelik çukurlara girip çıkabilecek bir kapasitesi yoktur. Teknik bir takım eksiklikleri olabilir. Ağırlıklı olarak deneyim kazanma amacıyla ve hafif arazi şartları düşünülerek yapılmıştır. Hobi mahiyetinde bir çalışmadır diyebiliriz.

3-4 bin liralık bütçelerle yapılabilir, Uyduruk çin malı ATV'lerin 7-8 milyara satıldığını düşünürsek , hevesli forumdaşlara bir fikir verebilir diye düşündük.
Beklentileri yükseltip, iddalı bir giriş mi yaptım konuya bilemedim. Tepkiler biraz garip geldi.
 




Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,383
Mesajlar
1,517,432
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst