Emniyet Halatının Doğru Kullanımı

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan 12:01 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 0
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,947

12:01

Kamp II
Mesajlar
311
Tepkime Puanı
357
Yer
Bursa
Emniyet halatları piyasada iki farklı şekilde bulunuyormuş:

Clip carabinerlow res


Birleşik Krallık'ta 2018'den sonra yeni üretilen çekme karavanlarda resimde sağda bulunan karabina (carabiner) şeklinde olanlar kullanılmaya başlanmış. Sanırım Avrupa'da bu zorunluluk yok. Çünkü hem benim Slovenya menşeli 2021 model karavanımda hem de başka Alman marka 2021 model karavanlarda resimde solda bulunan karabina olmayan, yani yaylı klips (spring clip) şeklinde olanları gördüm.

➡️ Ben dahil pek çok kişinin bu yaylı klips şeklinde olan emniyet halatlarını yanlış kullandığını üzülerek belirtiyorum. Bu yaylı klipsler direkt olarak çeki demirine monte edilmeleri için tasarlanmamış. Bu şekilde bir montajda muhtemelen halat görevini yapmadan önce klips açılacak ve sonrası hayal gücünüze kalmış.

➡️ Yanlış kullanım:

Yayli klips yanlis kullanim




➡️ Bu tür yaylı klipsler mutlaka şu şekilde kullanılmalı:

Breakaway cable attached to bolted tow bar with no mounting point



➡️ Diğer karabina şeklinde olan model ise ister direkt olarak isterse düğüm yapılarak her iki şekilde de kullanılabilir.

➡️ Diğer konu emniyet halatının bağlandığı nokta:

Halat, çeki demirindeki elektrik konnektörünün bulunduğu saca bağlanmamalı çünkü bu sac emaneten bağlı çeki demirine.

Tabii çok mecbur kalmadıkça çeki topuzuna da bağlanmamalı. Çünkü kaplin topuzdan ayrılırsa muhtemelen emniyet halatı da arkasından çıkabilir.

Emniyet halatını bağlamak için en iyi yer çeki topuzunun bağlı olduğu kalın demir şase. Bazı modellerde bu şasenin üzerinde halatın geçebileceği boşluklar var. Eğer yoksa en yakın yerden şaseye düğüm atılmalı. Ancak bu şekilde düğüm atınca da halat çok gergin olmamalı. Aksi takdirde araç dönüş yaparken halat gerilip frenleri sıkabilir.

Konu ile ilgili detaylı videoyu buradan izleyebilirsiniz.
 
Son düzenleme:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,430
Mesajlar
1,517,886
Kayıtlı Üye Sayımız
172,077
Kaydolan Son Üyemiz
yasin29

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst