Erba 3.75 Karavan

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan hanvan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 224
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 62,250

Etiketler
Hayırlı uğurlu olsun güzel tatiller geçirmeniz dileğiyle kazasız belasız sürüşler dilerim.
Çok teşekkür ederim, darısı başınıza sanırım hala teslim alamadınız. Firma; müşterileri bilgilendirme noktasında sanırım biraz zayıf kalıyor, mayıs 3. hafta teslim almam gereken karavanın teslimatının gecikeceğini benim aramam ile mayısın 10'u gibi öğrenmiş oldum. En azından kendileri arayıp teslimat gecikecek diyebilirlerdi, bunu da yoğunluklarına verdim açıkçası...
 

Çok teşekkür ederim, darısı başınıza sanırım hala teslim alamadınız. Firma; müşterileri bilgilendirme noktasında sanırım biraz zayıf kalıyor, mayıs 3. hafta teslim almam gereken karavanın teslimatının gecikeceğini benim aramam ile mayısın 10'u gibi öğrenmiş oldum. En azından kendileri arayıp teslimat gecikecek diyebilirlerdi, bunu da yoğunluklarına verdim açıkçası...
Evet maalesef henüz teslimat yok Haziranın ilk haftasında olacak teslimat için ağustosun son haftasına razıyım artık. Özellikle 3.75 modellerde teslimat epey gecikti. Adana Mersin'de Kasım sonuna kadar deniz kenarında karavan keyfi olur hatta yazdan daha iyi diyebilirim tesellimiz bu artık.
 

Erba karavandan sipariş verip karavanı teslim alan veya tarih alan var mı acaba?bilgi verirseniz sevinirim. Benim sipariş 1 ay gecikti arayıp soran da yok sıkıntılı bir durum
Mayıs 2. hafta olan 3,75 siparişimi 10 Ağustos'ta teslim alabildim. İnşallah sizde en kısa zamanda teslim alırsınız.
 




Gecikmeli de olsa geçen hafta ben de 3.75 karavanımı teslim aldım.Karavan güzel gibi duruyor.Yaşayıp göreceğiz
 



Erba 3.75 uzun süredir Türkiye'nin en uygun fiyatlı karavanı olması nedeniyle satış rekorları kırmış, karavana başlangıç yapmak isteyen, bütçesi düşük veya karavana fazla bütçe ayırmak istemeyen kullanıcıların tercihi olmuştu. Ancak geçen yıl bu zamanlar 45.000 TL olan fiyatı an itibarıyla 75.000 TL olmuş. Bu fiyatıyla Erba 3.75 en fazla zamlanan karavanlardan biri oldu ve artık Türkiye'nin en ucuz karavanı olma iddiasını kaybetmiş gözüküyor.
 




Merhabalar, ERBA 375 alalı 8 ay oldu. Bu sürede genelde yakın çevrelerde kamp yaptık. Karavandaki eksiklikleri tespit edip ihtiyacımıza göre düzenlemeler yaptık. Son olarak ara tatilde İstanbul'dan başalayarak Düzce-Ankara-Konya-Eskişehir rotasında yaklaşık 1700 Km.lik yolculuğumuz oldu. Kesinlikle alıp direk kampa gidebileceğiniz mükemmellikte değil. Elinden teknik iş gelen kişilerin tercih etmesi gereken bir karavan. Üreticiye de kesinlikle güvenmemek lazım. Kapak montajı için bilgi istedim cevap bile vermediler. Önce başarılı bulduğum özellikleri yazayım :

1. Donanım olarak optimum fayda sağlayacak şekilde dizayn edilmesi.
2. Güneş panellerinin (kış şartlarında bile) döngüyü sağlayacak şekilde yaşam aküsünü doldurması sayesinde enerji ihtiyacı olmadan kamp yapılabilmesi.
3. İçeride minimum mobilya kullanılması ile kabul edilebilir ağırlık seviyesinde olması ile zahmetsizce çekilebilmesi.
4. 1.80 m. genişliği sayesinde aracın geçtiği her yerden geçebilmesi. şehir içinde manevra rahatlığı sağlaması.
5. Oturma alanının geniş tasarlanması.
6. 12 V. buzdolabının yeterli soğutma sağlaması.
7. Dingil ve çeki oku WAP marka, lastiklerin C sınıfı yük lastiği kullanılması sayesinde başarılı sürüş dinamiği sağlaması.
8. Dizel ısıtıcı Eberspacher kullanılmış gayet başarılı çalışıyor.

Olumsuz yönleri :

1. İzolasyon olarak yeterli bir karavan deği maalesef kış kamplarında üşütüyor.
2. Güneş paneli enerji kabloları uyduruk bir şekilde kabine alındığı için yağmurda su almaya başladı. (80 tlye aldığım bağlantı aparatı ile sorunu hallettim.)
3. Dışarıdan bagaj alanına erişim yok. (Thetford 5 Nu.lı kapak ile hallettim.)
4. Çocuk ranzası diye verdikleri 2 boru bir kumaş ve biraz sünger var sadece. (Yeni ranza tasarlayarak kendim imal ettim.)
5. Heki minibüs tipi, açıtığım an kafama su akıyor. Bahar ve kış şartlarına uygun değil.
6. Koltuk/yatak minderleri tam bir tasarım hatası, bagaja içeriden erişmek eziyet oluyor.


Genel olarak başlangıç seviyesi olarak tavsiye edilebilir. Ben açıkçası parakende malzeme fiyatlarını listeledim ERBA'nın fiyatını geçince kendi yapacağım ucubenin yerine siparişimi verdim.

Konya 1


Ankara 2


Ankara 1


Bolu


Eber 2


Eber 1
 

Adsz


Erba 3.75 i 17 Haziran 2020 de favori ilanlarıma eklemişim fiyat artışı trajik.

17 Haziran 2020 dolar kuru: 6.8 TL
02 Haziran 2022 dolar kuru: 16,45 TL Artış 2.4 KAT

17 Haziran 2020 Erba 3.75 33 bin TL
02 Haziran 2022 Erba 3.75 100 Bin TL Artış 3 KAT
 


Dolar bazında üretici enflasyonu %10 üzeri.
Doğrudur @bartek Bey,

O zaman şöyle diyelim 17 Haziran 2020 Erba 3.75 4850 Dolar.
02 Haziran 2022 Erba 3.75 6080 Dolar.
Dolar bazında artış oranı %25.

Tabi ki amacım üreticileri yermek değil. Artan personel, fatura, hammadde maliyetleri ortada. Ben birazda kendi halimize üzülüyorum. Erba 3.75 o yıllarda herkesin rahatça alıp karavancılığı tecrübe edebileceği Türkiye'nin en ucuz karavanıydı. Şimdi onu bile almak çok güçleşti.
 

Maliyetlere ne kadar yansır bilmiyorum ama sanırım 375 in o dönemli donanımı ile mevcut donamı arasında da bir miktar farklılık var.
 



Sattığımız Alman ürünlerinin fiyatı son bir yılda Euro bazında %17 arttı. Dediğiniz gibi bizdeki artışlar , alım gücüne göre daha vahşi oldu.
Dün 100 gr tombik dönere 75 TL aldılar. Öğrenciyken rahatça aldığımız döner, şimdi lüks geliyor. İnsanlarda fiyat kavramı kalmadı. Yurtdışındaki fırtına, bize kasırga oldu.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,383
Mesajlar
1,517,440
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst