Erdek'te Denizden Başka

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Çekirdek Gezi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,508

Çekirdek Gezi

Yeni Üye
Mesajlar
18
Tepkime Puanı
4
Yer
Bandırma
Web
cekirdekgezi.blogspot.com
Merhaba,

Erdek denince akla deniz-kum-güneş üçlüsü gelir ki, buna hiç itirazım yok :smiley:

İki kumsalı vardır, özellikle Çuğra mevkiinde kumsal kısa süreliğine Erdek'e gelenler için harikadır. Zaten otel, motel ve pansiyonların çoğu da bu mevkidedir. Sadece 7 km uzaklıktaki Ocaklar beldesi de harika bir seçenektir. Özel aracınızla Kapıdağ yarımadasındaki sahil köylerini de keşfedebilirsiniz..

İstanbul ve Bursa gibi şehirlere yakınlığı nedeniyle, bir kaç gün için bile tercih edebileceğiniz bir yerdir.

Peki Erdek'ten denizden başka görülecek bir yer var mı?

Elbette.. Tarih meraklıları için Kyzikos Antik Kenti'nin kalıntıları Erdek'te.. Kirazlı Manastırı'nın kalıntıları da Kapıdağ Yarımadası'nın iç kesimlerinde. Ayrıntılı bilgi; http://cekirdekgezi.blogspot.com/2013/07/kirazli-manastiri-phaneromeni.html

Vee Zeytinli Ada Arkeo Parkı.. gerçi 2014 yılında kapılarını açacak, ancak şimdiden planlarınız arasına notunuzu alın derim. Erdek limanının içinde sadece 8 dönümlük bu adanın taşıdığı tarihi değere şaşıracağınızda eminiz. Ayrıntılı bilgi; http://cekirdekgezi.blogspot.com/2013/08/zeytinli-ada-kera-panagia.html

Bir gözünüz Erdek'te olsun :smiley:
 

Etiketler
Ynt: Erdek'te Denizden Başka

Erdek Zeytinli Ada

Zeytinli Ada 03
 






Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,383
Mesajlar
1,517,436
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst