Eski Dodge Yeni Macera - Off Road Karavan

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Karademir Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 196
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 26,021

Karademir

Kamp II
Mesajlar
253
Tepkime Puanı
321
Yer
Aksaray
Zamanında Gaz69 toplama hayali ile gelmiştim bu foruma. O evrak plaka işi yüzünden olmamıştı. Yıllar geçti ve bu sefer Dodge s100 aldım.

Araç 1977 model. Facebookda bi ilanda gördüm aradım aldım. Arabaya bakmadım. Radyatörü yokmuş yıllardır çalışmıyormuş. İş güç arabayı almayada gidemedim. Çekici gönderdim aldırdım. Bi saate inşallah indireceğiz sanayiye.

Hatıra kalsın, fikir alışverişi olsun diyerek bu konuyuda açıyorum. Daha önce çeşitli vasıtalar topladım. Onlarıda ilgili forumlarda paylaşmıştım.

Kafamda çeşitli planlar var. Orjinal toplamak bi fikir. Heybetli bi görünümlede yapılabilir. Kasa yapıp camper yapabilirim. Zamanla şekillenecek onlar. Şimdilik ortada şöyle birşey var.

Bu araçlar hakkında bilgisi olanlardan yardım rica ediyorum. 6 silindir 4000 motor ve 4x4 olduğunu biliyorum sadece. He birde yerde vitesmiş.




1
 

Etiketler

Bizim köydeki Erdinç abinin aracı sanki rengi bile aynı bunun aynı renk yenilenmişini gördüm yeterki kaportacınınz iyi olsun gerisi hallolur
 


Teşekkür ederim.

Aracı Çanakkale'den aldım. Bikaç sene önce radyatör ve aküsü çalınmış. O günden sonra bi daha çalışmamış. Çekici ile getirttim. Bugün akü aldım biraz uğraştırdı ve çalıştı. Ustaya güveniyorum zaten. Şimdi radyatör arıyorum.

Benzinli tüplü araç. Çok fazla çürük var. Görmeden almıştım zaten. Onlar uğraştıracak. Kaportacı ile olacak iş değil. Güvendiğim bi kasacı var. Onun yanında hallederim.
 





Elim boş konuyu biraz canlandırayım.

Aslında ilk aracı aldığımda niyetim toplayıp binmekti. Sonra bi karavan sevdası başgösterdi. Karavana çevirmek istiyorum.

KTM 640 Adventure motosikletim var. Onunla çok kampa giderim. Dağ dağ gezerim oralarda kalırım. 4x4 karavan ilede gezmek güzel olacak.

Öncelikle aracı toplayacağım. Sonra karasörcü arkadaşım var orda kasa yapacağız karavan için. Marangoz arkadaşla tasarım koltukçu arkadaşla çekyat vs baya fikir var kafamda. Bikaç ay sürecek inşallah.

Aracı Çanakkale'den aldım. Çekici ile geldi. Ben aracı görmeden aldım. Zaten çalışmıyormuş. Radyatörü ve aküsü çalınmış. Çok fazla çürük olduğunu gelince gördüm. Daha öncedende çok hurda topladım ama buna ayrı bi özeneceğim.

Cfopqaq



Aracı alma sebeplerimden biri oğlumdu. Canavar kamyon istemişti. (Şimdi canavar karavan istiyor içi oyuncaklı)

Çekici ile gelince ağladı. Çok kötüymüş geri götürsünler dedi hatta. Gönlü zamanla oldu. Boyayacağız ve kocaman lastik takacağız diyince ikna oldu.

Lct7auh


Bir başka süpriz ise bloktaki çatlak oldu. Macunla kapamışlar. Bunada dikiş yapılacak artık. Neyseki bu araçlarda herşey ortada. Usta oraya girip bile kaynatabilir. Bloğu sökmeye gerek kalmadan.

23sx7s6


Bi süre radyatör aradım. Sıfırı var piyasada ama ben çok para harcamak istemedim. Kayseri Aksaray nakliyat ambarım var. Kayseri Metal Sanayide bi adam buldum. Dodge parçalayıp satıyormuş. Radyatörü şu araçtan söktük. Şansıma sıfır ayarında çıktı radyatör. 2000 liraya aldım. O araçtan kültablası ve torpido kapağınıda söktüm. Hatta kapı kolunu bile söküyordumda adam durdurdu. :smiley: "Ben sana başka kol bulurum bu arabanın kapısını açıp kapatıyoruz" diyince bıraktım. O parçalarada ne verirsen ver dedi 100 lira verdim. Aramayla bulunmaz zaten o parçalar.

Ot4epsb

9l4qph4


Radyatörü yerine uydurduk. Boru yerleri ters denkgeldi. Bi şekilde hallettik.

Duwh7cp
 

Kontak bozuktu onuda değiştirdim.

274gflm


Tamircide arabayı çalıştırdık. Pek düzgün çalışmıyor. Debriyaj balatası yapışmış, ayırmıyor. O yüzden yürütemedik.

Fren ilk başta çalışıyordu. Çekiciden inerken basarak indirmiştim. Sonra bi yerden patlamış. Fren işi öncelikli oldu o yüzden. Arabayı bi durduralım sonra yürütürüz.

Aracı ordan frenciye götürdüm. Bütün tekerler söküldü.

Balatalar, fren hortumlarının tamamı, el freni telleri vs akla ne gelirse değişti. El frenini iptal etmişler levyeyi filan sökmüşler. Çıkma veya sıfır bulamadım. Tek taraf buldum 2 tane aldım onu uydurduk artık.

Kpg99ra

4ogsd94


Değişik şeyler çıkıyor içinden. İpek böceğinin kozası gibi. Kimbilir hangi böceğin.

9pmsvsf

Mgpfkcp

4p1lpnm
 

Adizdx1

Frencide iş bitti. Toplamda 5300 lira tuttu. Bütün herşey sıfırlandı. Fren sisteminde sıkıntı çıkaracak veya ilerde bozulacak eskimiş parça kalmadı.

Sonra tamirciye götürdüm. Önceden tanıdığım bi abi zaten. Eskimiş olabilecek, değiştirmemiz gereken parçaları söyledi. Onların siparişini verdim.

86h1z4j


Distürbütör kapağı.
Buji takımı 6 silindir için.
Buji kablo takımı.
Tevzi makarası.
Platin.
Gaz teli.

İlk siparişini verdiklerim. 870 tuttu. Cidden bu aracın parçası çok ucuz. Hepsini iyisinden almama rağmen bu para tuttu.

İnşallah yarın parçalar kargodan gelecek ve işe devam edilecek.
 






Ne kadar güzel bir sanayi sitesi
Yeni yapıldı. Eski sanayi sitesi 80lerden kalmaydı dardı dükkanlar ufaktı caddler ufaktı. Şimdi çok büyük ve güzel oldu ama eksikliği çok tabi ki. Kayseri'de daha güzel yerler yapıldı. Bizimkinde hala demir kapı. İçerde sadece wc var. Herşeyi dükkan sahipleri kendisi yaptırıyor.
 

Bugün kendime izin verdim. Yola gitmedim. Şu arabanın işleri biraz kolaylasın istedim.

Parçalarım kargodan geldi.

Dif53px


Benzin deposunun girişi bi garipti. Kafalarına göre ek yapıp dışarı çıkarmışlar. Depoya birleşen hortumda yırtıktı oda değişecekti zaten. Boruyu söktüm.

8q38c3z


Eksozcu arkadaşımda borunun aradan parça aldırıp kısalttırdım. Şimdi daha iyi oldu. Hala biraz daha kısalsa olur aslında.

Na2qqdu



B8xp9ue


Parçalar takılınca görüntü bile değişti.

R61vl8a
 



Kablo buji vs takılınca çalıştırmak istedik.

Tüp beynine elektrik gelmiyordu. Tüp vermiyordu. Usta içinden bişeyler söktü paslanmış kilitlenmiş. Vana gibi bişey adını unuttum. Onu yaptı tüp gelmeye başladı. Çok kolay çalıştı araba. Ama sorun şu ki sıcak su gelmiyor oraya. Biraz çalışınca donuyor tüp beyni. Ona gazcı bakacak artık.

Luwykre


Buda çakmaklığın atası. Sigorta panosundan 12V elektirik vermişler. Zamanında bişeyde kullanıyorlarmış sanırım. Araç devletden çıkma. Artık neyde kullanılıyordu bilmiyorum.

Ptggpnx


Benzinde çalıştıralım dedik. Daha önceden bidondan serum ile benzin vermiştik öyle çalıştırmıştık. Bu sefer benzini depoya döktüm. Karbüratöre benzin gelmedi.

Hortumları söküp baktık tıkanıklık var. İyi ki tıkanmış. Tıkanıklığı açmak için usta boruyu emerken tadından bildi benzin değil bu dedi. Meğer deponun içi su doluymuş. Benden üstüne 10 litre civarı benzin koymuşum. İyi ki tıkanıkmış ve gelmemiş benzin.

Depoyu söktük. Komple yıkandı. Delik vs yok gayet temiz. Yağlı hava filtresinide yıkattım gidince.

Benzin hattındaki büyün hortumlarda değişti.


Ksz1ybw


Motor yağı değişti. Filtreler değişti. Yağlı hava filtresinin yağı değişti. Diferansiyellerin ve şanzımanlarında yağları değişti.

Kapı zor açılıyordu boşlukta ona baktım bende. Klasörlük yapmışlar. Onları söküp içine yağ koydum. Klasörlükten basamazdım tıkanmıştır diye. Kapı artık daha kolay açılıyor. Özellikle sağ kapı kilitli haldeydi.


4bcxjax


39u5kr7


Bütün işler bitince denemek için bindik arabaya. Gayet güzel gidiyor. Tüp beyni donduğu için fazla gezemedik. Zaten dükkanın önüne durunca stop etti.

Tüp tankı değişecek zaten. LPG hattıda değişecek. Bu gidişle beyinde değişecek gibi duruyor.

Üzerindeki depo çok küçük. 175 liralık gaz aldı doldurunca. Ben bununla 60 kilometre gidemem.

En büyük depo hangisiyse ondan taktıracağım. Ama o işler sanırım kasa boya işlerinden sonra olur. Kesme biçme işleri olacak ve lpg tankı takılıyken yapmak istemiyorum.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,422
Mesajlar
1,517,748
Kayıtlı Üye Sayımız
172,070
Kaydolan Son Üyemiz
cipokko

Çevrimiçi üyeler



Geri
Üst