Evimiz Yanımızda Dünya Önümüzde 2019 Avrupa

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan janberkaydemir Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 173
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 41,037
Mesajlar
1,148
Tepkime Puanı
1,626
Yer
İstanbul
Evimiz Yanımızda Dünya Önümüzde 2019

Erken bir plan yapmamıza rağmen, 2019 rotasına yaz sezonunun son günlerinde çıkıyoruz. Aile üyelerinin yaz aylarını hareketli geçirmesinden dolayı Türkiye de yalnız kaldım. Geçen sene geziye beraber başladığımız gençler kendi programları olduğundan katılmadılar. (Katılmayacaklarını zaten önceden dile getirdiler) Yeni emekli olan eşim çalışma ısrarına devam ettiğinden yaz başı evi bana teslim ederek bir proje için Londra’ya uçtu. Evin sanatçıları gençlerden delikanlı hazırladığı etnik bir albüm için Rusya da Kafkasya bölgesine, kızlar da davet edildikleri bir gençlik festivali için İsrail’e gitti. Onları toparladığımda planlamasını yaptığım 72 günlük rota kırpılarak önce 30 güne indi. Eşimin biraz daha süre istemesi sonucu 25 günlük bir rotaya razı oldum.
Yola tek başıma çıkmaya karar vererek ilk iki rotamızda gidiş rotasında buluna tüm uğranacak ve gezilecek yerleri plandan çıkararak İstanbul’dan Fransa’ya kadar olan yaklaşık 3000km yolu 13 Ağustos da varacak şekilde gerçekleştirdim. Özlem ile Callais Feribot terminalinde buluştuktan sonra da gezi rotamıza göre hareket ettik.
Nisan 2019 tarihinde mevcut shengen vizemizin süresi sonlanınca, Vizelerimizi aldığımız İtalya konsolosluğuna vize almaktan çok, evrak hazırlamaktan yorulduğumuzu ve pasaport süremizi dikkate alarak vize verilmesi talebini yaptık. Sonuç 15.02.2021 tarihine kadar artık vizemiz var.
Vizeden önce çıkış yapacağınız günden başlamak üzere her birey için seyahat süresini kapsayan (bizim 72 gün idi) seyahat ve sağlık sigortası yaptırılmak zorunda. Biz 1 yıl geçerli sigorta yaptırdık.
Araç ile çıkış yapacaksanız Green Card dedikleri Uluslararası Trafik Sigortası yaptırıyorsunuz. Bu da seyahat gün sayısına göre fiyatlandırılıyor. Gün sayısını çok iyi hesaplamak gerekiyor. Çünkü bu sigorta pahalı. Örneğin bizim aldığımız 30 gün için toplam €.145- civarında tutuyor.
Aracın kaskosu yurt dışında geçerli hale getirildi. 251TL / ~40 €
Eski tip ehliyetler Shengen bölgesinde normalde sıkıntılı olmasa ’da Yunanistan’dan giriş yapılırsa problem, yeni ehliyet isteniyor.
Türkiye sınırlarından çıktığımızda paketimiz dahilinde konuşup, mesajlaşabilecek ve 12GB internet kullanımı olan THREE MOBILE operatörünün iki yurtdışı hattımızda seyahatten bir gün önce aktive edildi. (Bkz: www.three.co.uk )
Google Maps / Maps.me çevrimdışı haritalar telefona ve tablete yüklendi. (İnternetsiz çalışıyor)
Camper contact, Park4Night ful versiyon aboneliği güncellendi
AroundMe, Parkopedia benzeri birçok uygulamanın güncellemeleri yapıldı.
Google maps’te araştırmalar yaptım ve koordinatlar belirledim. Navigasyona da gezeceğimiz ülkelerin kampingleri ve görülmesi gereken yerlerin koordinatlarını yükledim. Navigasyonumuz TomTom 500 Go. Ayrıca data hattı olduğunda trafik durumu ve hız radar – kameralarının bilgilerini veriyor. Daha önceki seyahatlerimizde navigasyonun faydasını gördük, hiç yanıltmadı. Tabii bu arada bu yolculuğa çıkmadan önce kalacağımız kampingler veya park alanları, izleyeceğimiz güzergâh, kalma süreleri de dahil yaptığım gezi programı yapılan müdahale ile kısalınca yolda anlık kararlar ile devam ettik. Kimi gezginler için nerde akşam orda sabah görüşü de geçerli, kimisi için de daha maceralı ve zaman kısıttı olmadan plansız olarak gezmek, kimisi için de kaybolmak. Hepsi de güzeldir. Yeter ki yollarda olalım.
Yiyecek olarak Zeytinyağı, zeytin, peynir, çeşitli konserveler stoklandı. (Gezi sonunda birçoğunu geri getirdik. Bu kadar mutfak malzemesine ihtiyaç olmadığı ve sonraki geziler için depolama alanının daha ferah olacağı ortaya çıktı.)
Seyahat öncesi aracın tüm bakım ve kontrollerini yaptırdık. Yedek ampul, sigortalar, akü şarj cihazı araca konuldu. En önemlisi her saat telefonunuzun ucunda iyi bir usta olması da en önemli kısım. Ne kadar bakım olsada yol olunca her şey olabiliyor. Geçen yıl Paris de en kalabalık noktada hortumumuz patladığında kendi imkanlarımızla aracı eve kadar götürdükten sonra, tamiratı yapacak kişiyi, Türkiye’deki ustamız sayesinde bulduk. Tabii Türkiye’deki fiyatların üzerinde, Paris’teki fiyatların da altında bir fiyatla.
Aracımızın yüklemesini denge problemi yaşamayacak şekilde tamamladık. Kamp, Elektrik, Görüntüleme eşya ve cihazlarımızın kontrolünü yaptık.
Bu uzun yolculukların tek araçla yapılmasının güzel tarafları olduğu kadar bazı zorluklarının da olduğunu söylemekte fayda var. Bu seyahatlerde standart bir yol güzergahı yok. Her yerde olduğu gibi seyahat güzergahımızda da bazen çok güvenli bir yolda ilerlerken bir anda çevrenin tam tersi heyecanlandıran şekle de dönüştüğünü yaşıyorsunuz. Otobanlar her ne kadar daha güvenli ve hızlı olsada zaman probleminiz yoksa gezginler için tercih edilecek rotalar değil. Kasabalarının o muhteşem tarihi dokusundan, köylerin ve doğanın güzelliklerinden, gezerken insanlarla ilişkilerinizden, günlük hayatların içine karışmaktan alınan tadı vermiyor., fotoğraflar ve kamera ile bu anları kaydetme imkanından yararlanmak çok önemli.
Foto ve video kayıtları yapmış olsak da özellikle video kayıtları öncesinde ve sonrasında çok hazırlık gerektiriyor. Bu çalışma yapılmadığında seyredenlere hitap eden bir çalışma ortaya çıkmıyor. Gezerken bunun için ekstra bir donanımın taşınması, sürekli toplama ve takma, anı yakalamak için ayrılan zaman gibi faktörler bizim de geziden uzaklaşmamıza neden oluyor.
Bu yazımızda kendi fotoğraflarımız olacak ama gittiğimiz yerleri tanıtmak için, youtube ortamına hazırlanmış özel tanıtım videolarının linklerini paylaşacağız. Bu videoların bir kısmında alt yazılar mevcut. Youtube ayarlar menüsünden Altyazıya girerek çeviri ve Türkçe seçimini yaptığınızda daha güzel bir seyir imkânı oluyor.
Son hazırlıklar tamam...
05 Ağustos 2019 yollardayız…
Sabah Perit Jan'ı staj yerine bırakarak yola çıktım. Aracın km göstergesi 337.740km
İstanbul bir haftalık sıcaklar sonrası beni yağmur ile yolcu etti. Rotamdaki ilk 1500km bölümü hızlı tamamlayabilmek için zorunlu olarak insana ve doğaya uzak otobanı tercih ederek Edirne'ye vardım. Yolda mola verdiğim yerlerde birazda gezebilmek amacı ile Edirne de geceleyip sabah erken yola çıkmaya karar verdim.
Edirne de Selimiye Camii otoparkı birçok yere yakın. Karavanlar için uygun bir otopark alanı, yan tarafında bulunan tuvalet ve duş alanı bu sıcaklar da güzel bir imkân.
GPS 41.678829 26.558021
Etrafta bulunan esnaf geç vakte kadar çalışıyor. İlk iş olarak çayımızı içtiğim Rabia Kafe işletmecisi Halil Bey’e rica ederek araç buzdolabını araç aküsünün boşalmaması için dükkanında elektriğe bağladık. Akşam oluncada oğlu Zeyit araca 220V elektrik çekmemize fırsat verdi. Hemen yanı başındaki Esperanza Cafe de tüm gece wi-fi ihtiyacımızı karşılayacak. Benim arkamdan gelip yanıma park eden İtalyan karavancı aile ile sabah beraber sınıra gitmeye karar verdiysek de fikir değiştirdiler ve akşam olmadan ayrıldılar.
Hava bunaltıcı sıcak olduğundan şehri dolaşmaya ara verdiğim sırada gördüğüm Edirne belediyesinin çift katlı tur otobüsü iyi bir seçenek oldu. Servis içinde görevli rehber çok güzel bir ses tonu ile tüm tur boyunca anlatım yaptı. Genel tanıtımlar sonrasında ecdat, milliyetçilik, milli söylemleri uç noktalara kadar ilerledikten sonra araçtaki mehter marşı son nokta oldu. Fakat tur sonrası indiğimiz otobüsün üzerinde City Sightseeing Edirne yazdığını da notlarımız arasına ekledik.
(Şehir turu 20TL, bilet tüm gün geçerli)

EDİRNE
Video: https://www.youtube.com/watch?v=SOM2d8dVroU


Bulgaristan yol ücretleri için mutlaka alınması gereken vinyette artık elektronik ortamda satılıyor. Araç üzerinde cama yapıştırma kalktı. Plaka ülkesi ve plaka no'yu doğru girmek ceza yememek için önemli. Telefonlarda aplikasyon üzerinden ya da sınırı geçince makinalardan alınabiliyor. Dil problemi olanlar için Türkçe seçeneği var.
Bir haftalık vinyette 3500kg altı araçlar için 15 leva ~ 7.66 €.

20190804 202427


20190804 202433


20190804 202438


20190804 202445


20190804 202450


20190804 202529
 

Etiketler

Sabah 05.15 de Edirne’den Kapıkule sınır kapısına hareket ettim. Sınır bölgesine girmeden yakıt depomu ful yaptım. Türkiye sınırları içinde 105lt. yakıt alımı yapıldı. Litre artık Türkiye’de de 1.04 Euro (109 Euro toplam)
Ufak bir kahvaltı sonrası saat 06.00 da sıraya girdik.
Bulgaristan’da bir program yapmadan Belgrad’a gidiyorum. Hedef 715km.
Türkiye tarafı işlem uzun sürmemesine rağmen 45 dakika bekledik, Bulgaristan tarafını geçmemiz 5 dakika bile sürmedi.
Bu arada soranlar oluyor. Aracı vekalet ile yurt dışına çıkaranların hazırlattığı noter evrakına bir tek Türkiye tarafı bakıyor. (Araç eşimin üzerine kayıtlı olduğu için düzenledik.) Diğer gümrüklerde sormuyorlar. Tercümesi isteniyor mu? Şeklinde soranlar için olsun, bu bilgilendirme de.
Bulgaristan tarafına girişte ilk olarak aracın altına bir sıvı püskürtülüyor ve dezenfekte ücreti olarak 2 Euro alınıyor.
Bulgaristan otobanında hız genel olarak 130km/h ile sınırlandırılmış. Yol kalitesi çok iyi değil. Sağ şerit ağır araçlardan dolayı Türkiye’deki gibi daha sıkıntılı.
Sofya sonrası Sırbistan tarafına Kalotina sınır kapısına gidiş ise hız limiti genelde 90km ve bölünmemiş yol. Sınıra yakın yol çalışması da trafiği çok yavaşlatıyor.
Sırbistan tarafına da aynı şekilde iki kapıda bir saat harcayarak geçiş yaptım.
Bu kapıda Bulgar görevliler yere sigara atan herkese 20 Euro ceza kesiyor. Çok kazançlı bir vergi olduğundan görevli fazla.
Sırbistan tarafında kısmi bir bölge hariç otoban yeni.
Hız limiti 120km.
Sırbistan da otoban ödemeleri gişeler de yapılıyor. Belgrad’a kadar tutar 10 Euro.
Araç farlarının 24 saat hareket halinde yanması ve içerdeki yolcu sayısı kadar da reflektörlü yelek araçta bulunması gerekiyor.
Türkiye’den dönüş yapan araçlar yalnız yola çıkmışlar ise bile başka araçların peşine takılıp konvoy şeklinde gitmeyi seviyorlar. Peşime takılan Alman ve Hollanda plakalı araç mola verdiğimde arkamdan girince, Hollanda plakalı Eskişehirli arkadaşa şimdi sen önden gidiyorsun dedim. Gerçekten araç takibi yapmak öndeki araç kurallara uygun sürüş yapıyorsa, sürüşte dikkat toplamak açısında fayda sağlıyor.
14:30 Belgrad’a ulaşarak park alanına giriş yaptım.

Kamping Centre Belgrade GPS: 44.817815 20.503379

Adres: Visnjicka 25. Beograd / Serbia
12 araçlık küçük bir yer. İnternet, Elektrik, Duş su ve atık su boşaltma imkanlar var. Günlük ücret 10 Euro. Tam önünde otobüs durağı var. 35 numara Eski şehir bölgesine götürüyor. Bilet ödemesi şoföre yapıldığından bir sıkıntı yok. Geç saate kadar çalışıyor. Çok geç saatler de UBER ile eski şehirden 4 Euro bir hesap çıkıyor. Beş dakikalık yürüme mesafesinde çok büyük bir alıveriş merkezinde de tüm ihtiyaçları karşılamak mümkün.

BELGRAD
Video: https://www.youtube.com/watch?v=cWsoNv24Syo


SIRBİSTAN
Video: https://www.youtube.com/watch?v=fJ2NlCRcIq0


Belgrad eski ama keyifli bir şehir. Öğleden sonra şehir içinde gezi yaptım, akşam eski şehir de Knez Mihailova caddesi etrafında vakit geçirerek, karavan parkına döndüm.

20190806 111314


20190806 162045


20190806 162115


20190806 184532


20190806 190330


20190806 190408
 







Güncel bilgiler çok değerli,teşekkürler.Caravellanın içinde konaklama sıkıcı olmadı mı?
 

Güncel bilgiler çok değerli,teşekkürler. Caravellanın içinde konaklama sıkıcı olmadı mı?
Bu dördüncü gezimiz. Araç içinde ayakta duramamak ve duş tabi ki sıkıntı, diğer konuda sürekli çıkart, yerine koy, düzelt modu. Her sefer yaşadığımız deneyim ile daha az eşya alıp daha düzenli geziler yapıyoruz. Bu seyahat sırasında araç dışında gerekli malzemelerin hepsini port bagaja koydum. Yanımda taşıdığım kolay kurulur çadırı hiç kullanmadım. Gıda fiyatlarının Türkiye de çok yükselmesinden sonra oradaki alışverişler de eskisi gibi yıpratmıyor. Gıda malzemesi de fazla taşımaya gerek kalmıyor. En azından İskandinav ve İsviçre haricinde. Giysi konusunda zaten yıllardır 6 kg çantalarımız ile gezilere çıkıyoruz. Önümüzdeki iki yıl çok uzun süreli gezi yapmamız zor. Kızların üniversite süreci takip edilecek. Ama sonrası için 66. paralel üstü uzun bir gezi planını hazırlıyorum ona karavan ile gideriz umarım. Kafamda ki ferah karavanı piyasada bulmak zor. Basit, maliyeti düşük, birazda yeni bir araç olsun istiyorum. Çocuklar da yakın gelecekte kullansınlar. Yaşayıp göreceğiz , gezmeye devam diyelim. Selam ve Saygılar

Bu arada Düzceye geldiğimde E5 kenarında sizin karavanı hep görüyorum. Ama önünde durduğu dükkan hep kapalı oluyor. Yakınınızda iş yeri olan Lastikçi Kadir Ustaya sordum oda birşey diyemedi. Bir gün aracın yanında görürüm sizi herhalde..:sweatsmile::sweatsmile:
 
Son düzenleme:

Belgrad’dan sabah 06.30 gibi ayrıldım. 550km yol yapacağım. Belgrad’dan Batrovci sınır kapısına kadar 120km otoyol üzerinden devam ettim.
Slovenya sınırından geçtikten sonra otoyollardan uzak kalırsam bir saat daha fazla zaman harcayacağımı ama birçok güzel kasaba ve köylerden geçerek görme şansına sahip olacağımı düşündüm ama yolu dört saatte tamamladım. Birçok yere girmeden duramadım. İşin iyi tarafı şehre vardığımda sıcaklık ancak normale dönmüştü. Sınırı geçtikten sonra Drnova adlı yerleşimin sapağından 5 nolu yola girip daha sonra 108 nolu yola devam ederek şehre ulaşıyoruz. Bu yol Sava nehrini hep bir tarafına alarak ilerliyor. Yol yerleşim yerlerinin arka arkaya ve çok olmasından dolayı oldukça hareketli. Bu yolu takip ederek geleceklerin tek dikkat etmesi gereken araçlarının 2,60m yüksekliği geçmemesi. Yolun en ilginç yönlerinden biri birkaç noktada tek şerite düşen yolun bu kısımlarında trafik lambaları sayesinde çözüm bulunarak geçişlerin yapılması olmuş.

Ljubljana ya ulaştığımızda kısa süreli şehre gelen birçok karavancının ortak noktası olan Camper Stop Ljubljana parkına giriş yaptık. Şehrin merkez noktası olan Preseren meydanına 2,5km olduğundan tercih ediliyor. Bir kısım araca sunabildiği elektrik haricinde pek bir özelliği yok. (Ben şanslıyım elektrik bağlantısı için geç kalmadım)

GPS Koordinatı: 46.06378 17.50261

Hemen yanında büyük bir market, bir restoran ve bar var.
Ben yolu yürümemek için bir e-scooter, aplikasyon ile aldım. Preseren meydanına gittim ilk sürüş ücretsiz olduğu için bir ödeme yapmadım. Daha sonra Şehir parkı ve ünlü Metelkova yı görmek için tekrar almak istediğimde aplikasyon hata verdi. Bu sefer yerine bisiklet aldım. Tam bir bisiklet şehri, bu kadar bisiklet yolu olan bir yer yoktur herhalde. Küçük bir şehir olduğundan kullanım çok da fazla. Dikkatimi çeken bakımı yapılan ve bant şeritle kapatılan bisiklet yolunda kapalı olan yere geldiğimizde ben hangi kaldırımdan atlayarak geçecekler, düşünürken. Yanımdakilerin hepsi geri dönüp karşı yola geçtiler ve geniş bir u yaparak yola ulaştılar. Ben de onları takip ettim. Akşam parka dönerken tekrar bisiklet aldım. Hesabımı kontrol ettiğimde ilk bir saat kullanımın ücretsiz olduğu bilgisini öğrendim.
Merkez gün boyu hareketli her yerde sokak müzisyenleri var. Bu bölgede her binanın altı yeme ve içme mekânı olmuş. Eski şehir dediğimiz bölge, diğer Avrupa ülkelerine bakarsak yerel halkın satıcılar dışında fazla görülmediği, turistler tarafından işgal edilmiş bölgeler gibidir. Fakat Balkanlarda yerel halk bu eğlence alanına tamamen hâkim, hepsinde de çok neşeli ve hareketliler. Kısaca Slovenya hızlı olmayan, küçük cıvıl cıvıl bir şehir ve şehrin hemen yanı başında başlayan köy ve kasabalar da aynı şekilde çok güzeller.

SLOVENYA
Video: https://www.youtube.com/watch?v=EUBWcad1U0c


LJUBLJANA
Video: https://www.youtube.com/watch?v=V41D7lsEruI


Ljubljana da farklı bir mekânı da görmeden ayrılmamak gerekir.

Metelkova

Bölgeyi anlatan ufak bir bilgilendirme yazısı ve bir video linkini ekliyorum.
https://www.kulturservisi.com/p/isgalle-yaratilan-sanat-bo…/

Video: https://youtu.be/wLxYFdg5hsY

20190807 130726


20190807 154602


20190807 154812


20190807 155328


20190807 155424


20190807 161529
 






Sabah 06.30 parktan ayrılarak Metelkova alanına giderek akşam yapamadığım çekimleri yaptım. Daha sonra eski şehir dışındaki halkın oturduğu yerleşim alanlarını araç ile biraz dolaşarak Avusturya ya doğru yola çıktım.
Slovenya- Avusturya geçişine az kala keyifli bir kahvaltı...
Karar vermem gereken yol rotaları çıkardım. Geçen yıl Hallstatt sonrası bir kısmında yol aldığımız en uzun ama hızlı rota olan Salzburg’a kadar çıkan yolu tercih etmedim. Avusturya’nın Tyrol bölgesini gezebileceğim hem de İtalya ya Bolzano bölgesinden girip oradaki köy ve kasabaları görme imkânı verecek olan rotayı seçtim. Tırmanma ve Alplerden geçiş ne şekil de zorlayacak bilgim yok. Avusturya ve İtalya’nın tüm bölgelerinde gördüğüm yol kalitesine güveniyorum.

TYROL /AVUSTURYA
Video: https://youtu.be/oj0uS9ZlQHY


BOLZANO / İTALYA
Video: https://www.youtube.com/watch?v=PLlZ-M25KV4&t=28s


Artık Shengen bölgesinde olduğumuz için sınır geçişi problemi kalmadı. Fakat bazı sınır geçişlerinde bazı araçları durdurduklarını gördüm. Villach şehrine girmeden önce 105 no’lu yolu kullanarak Spittal An Drau şehrine oradan 100 no’lı yolu kullanarak Lienz şehrine doğru devam ettim. İlk durağım yol üzerindeki Oberdrauburg oldu. Kısa bir mola sonrası yola devam ederek İtalya sınırını geçtim. Bolzano bölge sinide hızlıca geçerek tekrar Avusturya sınırında Brenner şehrine vardım. Tam sınır geçişinde gördüğüm outlet mağaza bölgesi inanılmaz büyüktü. Burada hiç durmadan dağlardan İnnsbruck’a indim. Çukur gibi bir bölgeye sıkışmış güzel bir şehir ama alan sıkıntısı var. Uygun konaklama alanı bulamadığım için Konstanz Gölü tarafına Almanya ya rotayı çevirdim. Sabah erken yola çıktığım için bu 200km yolu dağlardan gidemeyeceğimi, güneşte önde olacağından uyku problemi yaşamamak için otoyol dan gittim. Bu 200 km yol üzerinde bulunan tünel sayısı inanılmaz fazla. Bu tüneller olmasa ülke içi ulaşım çok sıkıntılı olacakmış. Avusturya ya girişte Vinyette aldığım için otoyolda bir ödeme olmadı. Villach ile İnnsbruck arasındaki bu yol özellikle motorcular ve bisikletliler için kullanılan oldukça hareketli bir parkur. Fırsat yaratıp bir rota ile yavaş gezilmeli.
Kampa giriş problemi yaşamamak için Bodensee (Konstanz) gölü çevresinde Kressbronn yerleşiminde aplikasyonda bulduğum ilk kamp alanına giriş yaptım. 21.00 sonrası sessizlik için birçok araç artık sabah belli bir saate kadar giriş çıkış yapamıyor.
Dorfkrug Wohnmobil Stellplatz Karavan park alanı: GPS: 47.590121, 9.575287
Ödeme makinalardan yapılıyor. 15 Euro ödeme yaptım. Duş, Wc, 5 Amper elektrik ilave kablonuz varsa boş priz varsa kullanıma izin veriliyor. WiFi, Rezervasyon istenmiyor, Bir restoran ve bar var.

DORFKRUG - Der Landgasthof und Wohnmobil-Stellplatz-Tunau in Kressbronn am Bodensee - Gästezimmer, Ferienwohnungen, Wohnmobilstellplätze

20190808 110452


20190808 132056


20190808 132544


20190808 135130


20190808 162226


20190808 162238
 




Köyün merkezi çok sakin, çevresinde ise bir sürü tarla ve meyve bahçesi aralarına serpiştirilmiş birbirine yakın kamp alanları. Fakat ayrılan alan inanılmaz büyük bir bölge. Sabah erken yaptığım yürüyüşte şu an bölgede 1000’den fazla karavan ve minibüs olduğunu söyleyebilirim. Sabit olarak kalanlar ve Marina da bulunanlar hariç. Benim kaldığım yerde bile en az 200 karavan vardı. Bodensee gölü Avusturya, İsviçre ve Almanya sınırında etrafını bir tur attığınızda üç ülkeden geçmiş oluyorsunuz. Her kasabası bir tatil ve dinlenme bölgesi. Böyle olduğu halde etrafında meyve özellikle üzüm üretimi çok fazla.

BODENSEE
Video: https://www.youtube.com/watch?v=NOVzxWSYX9Q


KRESSBRONN
Video: https://www.youtube.com/watch?v=GjtkUt88t40


Uzun yol yapmadan Bodensee gölü etrafındaki kasaba ve köylerde gezdim. Uygun olan her fırsatta göle girip serinledim. Yol üstünde karavan ve malzemeleri satışı yapan iki yere uğradım. Bodensee gölü benzeri yerler çok olsa da iklimin en sıcak olduğu bu bölgede çok insan var. Buna rağmen rahatsız edici hiçbir ortam yok. İnsanın her anlamda tam dinlenebileceği ve istediği aktiviteyi bulabileceği bir bölge. Bu coğrafyadaki insanların Antalya gibi bir yere gitmesinin tek nedeni herhalde her ucuzluk marketinde yer alan aşağıda bir örneğini paylaştığım ilandaki fiyatlar.159 Euro ‘ya kadar 8 günlük her şey dahil ilanlar gördüm. Bu rakamlar ile 150 milyon turist gelse de herhalde otelciler dışında ülkeye bir faydası olmayacak. Gölün etrafını üç ülkenin çevirmesi de önemli bir etki.
Aynı zaman da gölün tüm çevresini içeren ünlenmiş bir bisiklet rotasıda var. Konstanz Gölü ve Alper’in nefes kesen manzarası, onu Avrupa'nın en popüler bisiklet rotalarından biri haline getirmektedir.

Lake Constance Bike Circuit
Video: https://www.youtube.com/watch?v=w-yH5okWo6Y


270 km'lik rota, yeni başlayanlar ve aileler için kolay, çok düz ve mükemmel tatil altyapısı ile iyi bir şekilde işaretlenmiş olarak derecelendirilmiştir. Bu bisiklet turu özellikle ilkbahar ve sonbaharda önerilir. Bisikletçiler genellikle saat yönünde hareket eder, çünkü bisiklet yolu gölün yanındadır.



20190809 103616


20190809 103757


20190809 114022


20190809 114108


20190809 114112


20190809 114815
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,383
Mesajlar
1,517,438
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst