Evimiz Yanımızda Dünya Önümüzde 2019 Avrupa

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan janberkaydemir Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 173
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 41,238
Dünkü bunaltıcı sıcak gece sıkı bir yağmurla rahatlayınca uyuma imkânı oldu. Fakat her mutluluk öncesinde ya da sonrasında bir emek gerektirdiği için sabah çiseleyen yağmur altında tüm eşyaların ve arabanın temizlenerek toparlanması vaktimi aldı.
Burada bu havada gölden faydalanma imkânı olmadığı için ve hava durumu tüm çevrede benzer olduğundan yol yapmaya karar verdim.
İlk olarak daha önceden karar verdiğim Almanya’nın güneybatısında bulunan Kara Orman içinden geçerek Fransa’ya giriş yapacağım. Adi ürkütse de dünyanın en güzel yerlerinden biri. Bu bölge tarihsel mekanlar, kaleler, şatolar, kasabalar, köyler, göller, şelaleler, kaplıcalar ve doğadaki farkı geçişleri ile size unutulmaz anlar yaşatmaya aday. Ben bir kısmını 2018 yılında, yine ufak bir kısmında bu rotam da gezme imkânı buldum. Ama daha gezilecek yerleri çok fazla. Her an karşınızda yeni bir şey görüyorsunuz. Ben navigasyonumda bir otoyol olmasın diyerek çevre dostu tercihini yaptım İlerlerken geldiğim kapalı bir yoldan sonra bana navigasyonun bağlantı verdiği yol, sık sık telefonum kapsama alanında mı diyerek kontrol edecek kadar endişelendirdi. En sonunda önüme bir araç çıkınca beraber yol alıp alandan çıktık. Yağmurlu olduğu için duramadım sadece birçok güzel yeri seyrettim. Bir de araç kamerası neler çekmiş onları görebileceğim.

BLACK FOREST
Video: https://www.youtube.com/watch?v=EZODpNQ4dKM


Aşağıdaki link bağlantısı ve Google translate kullanarak bölge hakkında daha detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

The 10 Most Beautiful Spots in Germany's Black Forest

Bazen heyecanlandıran yollara girmiş olsamda Kara Ormanın bir kenarından girip Ren nehrine ulaştım. Bir köprüden Fransa’ya Alsace bölgesine giriş yaptım. 2018 de Basel – Strasburg arasını gezdiğimiz için bu bölgede uğramadığım Obernai kasabasında bir karavan oto parkına Türkiye kökenli bir gencin yardımı ile giriş yaptım.

Obernai Camping Cars GPS: 48.462849, 7.474534

Bu park alanında sadece park hizmeti var. Ücretsiz. WC ve su bulunuyor. Karavanlar için boşaltma hizmeti mevcut değil.
Alsace bölgesi Fransa da şarapları ile ünlü ve bir şarap rotası var. Bu rota ile ilgili tüm detayları, ilgi çekici özellikleri aşağıdaki linkte yine chrome tarayıcıda Google translate ile keyifli bir şekilde inceleyebilirsiniz.

ALSACE WİNE ROUTE Tourism on the Alsace Wine Route | Official website | Holiday ideas

OBERNAİ
Video: https://www.youtube.com/watch?v=WuvXFoUnn6c


Black Forest bu muhteşem yeri size biraz anlatabilmek için bölge tanıtımlarından bana ait olmayan fotoları ekliyorum.

KARA ORMAN 1


KARA ORMAN 2


KARA ORMAN 3


KARA ORMAN 4


KARA ORMAN 5


KARA ORMAN 6
 

Etiketler







Avrupa da roaming geçmiş yıllarda kaldırıldı. Aldığınız sim kart paketini operatorünüzün belirlediği ülkelerde sorunsuz kullanabiliyorsunuz. Fakat bazı detaylar var . Örnek benim sim kartım İngiltere kayıtlı. Hattım ile paketim dahilinde İngiltere operatörlerinin hepsi ile nerede olurlarsa olsunlar, sabit hatlar da dahil olmak üzere ücretsiz görüşebiliyor , mesaj gönderebiliyorum. Fakat farklı ülke operatörlerine yapılan görüşmeler paket dahilinde değil ve ücrete tabi. İnternet paketiniz dahilinde belirtilen ülkelerde kullanabiliyorsunuz. Biz İngiltere den iki hat satın aldık. Gezerken eşim ile farklı yerlerde bulunduğumuzda gerektiğinde görüşebiliyoruz. Beraber daha kalabalık gezerken yanımızda taşıdığımız 4G WiFi cihazına aynı kartı takarak herkesin internetten faydalanmasını sağlıyoruz. Tabi bu cihazlar pilli olduğu için uzun süre kullanabilmek için powerbank şart. Bu yöntem artık birçok ülkede AİRBNB evlerinde kullanılıyor. Evlerde ki internet hattı dışarıda kullanılamadığı için turistlere daha iyi hizmet için günlük kullanım sınırı olan bu cihazları veriliyor.
Sıkıntı ise bu kartlar bir çok satış sitesi ve ürünler içinde olduğu gibi Türkiye'ye gönderilmiyor. Türkiye kendi korkularından kurtulamadığı için, akıllarınca uyguladıkları koruma sistemleri ile birilerinin cebini doldururken bizler birçok fırsatı kaçırıyoruz. Satın alma için yurt dışında bir tanıdığınız varsa onlara aldırabilirsiniz, yada yurt dışında gittiğinizde satın alabilirsiniz. Ayrıca kaydınızı operatöre yaparsanız hattınız kapanmadan belli sürelerde internet den ödeme yaparak paket satın alabilirsiniz.
Bir detay da bazı durumlarda , ülke geçişlerinde hatlar kesilebiliyor. İnternete bağlantı kesildiğinde ayarlarda otomatik ağ seçimini yenileyerk sorunu çözebilirsiniz.

Ekli dosyayı görüntüle 515391

Ekli dosyayı görüntüle 515392
 

Bilgilendirme için teşekkürler.roaming kalktigini bilmiyordum.öğrenmiş olduk sagolun.geziniz keyif verici.tebrik ederim.yolunuz açık olsun takipteyiz
 


Kısa bir yemek molası ve kasaba turu sonrası yoluma kuzeye doğru devam ederek tekrar Almanya ya giriş yaptım ve Saarbrücken şehrine ulaştım. Luxemburg yakınında bir yerde konaklama seçtiğimden bu şehirde bir mola verip biraz gezme imkânı buldum.

SAARBRUCKEN
Video: https://www.youtube.com/watch?v=rdZy8re77TM


Remich adlı bir yerleşimdeki karavan park yerine 40 dakika da vardım ama giriş yapmak için tur atarken Moesel nehri kıyısında yol kenarındaki karavanları görünce, bu güzel yeri buldum. Karavan Park’a girmekten vazgeçtim. Parklara zaten bir tek elektrik ihtiyacı için giriyorum. Hava serin buzdolabı bu akşam çalışmasada olur. Nehir kenarında güzel bir yemek sonrası bu küçük kasabayı biraz gezdim ve dinlenmeye çekildim. Sabah çok yakınımda kurulan bir pazarı gezdikten sonra yola çıktım.

REMİCH yol kenarı, nehir kıyısında uygun park yeri. GPS: 49.536500, 6.359860


Ücretli karavan parkı için tam karşısında
Camper Park Remich GPS: 49.539170, 6.361888

SAABRÜCKEN

20190810 191633


20190810 191738


20190810 191750


20190810 191807


20190810 192429


20190810 193327
 





Bugün Belçika sınırını geçtim ve Gent şehrine vardım. Kanal kenarında dizili karavanların yanında bir yere park ettim. Daha sonra kanalı ve tam park yerimiz yanındaki büyük spor ve park alanında gezdim. Akşam üzeri yemek hazırlığı yaparken araç ve karavanlar ayrılmaya başladı. Yemeğimi bitirdiğimde hiç karavan kalmamıştı. Yalnız kalmak istemediğimden aplikasyonda yarım saat uzaklıkta, yeni bir yer buldum. Aracı hızlıca yol durumuna hazırlayarak bu yere gittim. Gent şehri güzel bir şehir bir günde gezmek mümkün değil, Özlemin de katılacağı daha uygun bir vakit de bu gezimizde rotamız da yer almayan yakınındaki Fransa’nın Lille şehri ile birleştirerek ayrı bir program yapmak daha iyi olacak düşüncesi ile yoluma devam ediyorum.

GENT
Video: https://www.youtube.com/watch?v=fLXhjLlJ1Rs


Beernem adlı bu yerleşim küçük bir yer, park alanında ki info panosunda 16000 civarı bir nüfus bilgisi verilmiş. Çok güzel tesisler var, kanalda marinası, aynı zamanda aralarda çiftçilik yapıp, hayvan bakanlarda var. Hepsi bir arada. Köy mü kasaba mı nasıl adlandırmak uygun bilemedim.

Stellplatz Wohnmobil Beernem GPS: 51.134314, 3.335103

Parkın 6 araçlık kısmı kamp araçlarına ayrılmış. 4 araç için elektrik bağlantısı var. Atık boşaltma ve su sistemi mevcut. Ayrıca ufak bir oturma bölümü eklenmiş. Aplikasyon 8 euro günlük ücret olarak bilgilendirmiş. Fakat ödeme noktasında çalışmadığı notu olduğundan ödeme yapamadık.

20190811 180302


20190811 180343


20190811 180421


20190811 203017


20190811 203034


20190811 203216
 





Televizyon seyretme alışkanlığımız hiç olmadı. Ev de akvaryum gibi duruyor. Ama ailece beraber film seyretme seanslarımız da oluyor. Farklı yaşlardaki evin gençleri ile beraber aynı filmlerden aynı zevkleri alarak seyretmek hoş bir duygu. Gezerken de bazı akşamlar bu keyfi yaşamak için aşağıdaki cihazı aldık. Kendinden bataryasının olması güzel bir özellik. 2,5 saat güç ihtiyacı olmadan çalışıyor. Bu zamanı bitirme şansımız bile olmuyor. Fakat ürün alırken Türkiye için veya belli bölgeler için ayrı üretilmiş ürünleri satın almamaya dikkat etmek gerekiyor. Aynı cihazın Avrupa ve Türkiyede'ki smart özellikleri farklı. Alım yaparken Avrupa yada Kuzey Amerika için satılan ürünlerin seri numaraları ile ürün tercihi yapmak daha doğru. Türkiye de satışı arttırmak ve fiyat rekabeti yapabilmek için bazı özelliklere yer verilmiyor.

LG PF 50 KG PROJEKTÖR

LG 1


LG 2
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,424
Mesajlar
1,517,770
Kayıtlı Üye Sayımız
172,070
Kaydolan Son Üyemiz
cipokko

Çevrimiçi üyeler



Geri
Üst