Ford Explorer Hakkında

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan toprak1 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 82
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 103,622
Ynt: Ford Explorer Hakkında

Emrecim, senin araca aslında güzel pro comp 20" jantlar ile lastikler güzel gider. Kumho kl71 lerle birlikte of anam of :smiley:
 

Etiketler
Ynt: Ford Explorer Hakkında

DEDİĞİN MARKA VE MODELLERE BAKTIM HAKAN AĞBİ DE O LASTİKLERLE Ş İÇİ GEZİLİR Mİ AĞBİ
 


Ynt: Ford Explorer Hakkında

BİRİ ACİLEN BANA YARDIMCI OLSUN LÜTFEN!!!!!!!!!! 97 xlt explorer var bende Elazığda yaşıyorum aracım çok temiz ve ilk sahibinden almıştım garaç arabası cinsinden yalnız immo sorunu oldu yani immo arıza yaptı araç çalışmıyor şimdi denemedigimiz sey kalmadı pil degisimi akü kutupp başlarına sökkme güya bir anlıyrdu program atma vs ama olmadı ilk arızada pil degistik çalıştı ikinci de gene yapınca biri baktı anahtacı biseyler yaptı gene çalıştı son seferinde tık yok artık araç çalışmıyor lütfen arkadaşlar 20gün oldu aracım çalışmıyor bunun iptali yada tamiri yokmu dedim ya araç elazığda olduğundan ona göre bilgi verin tesekkürler. insallah bir yardım eden çıkar
:( :(
 

Ynt: Ford Explorer Hakkında

İlacın Çağlar abi zaten söylenecekleri söyledi sana. Oralarda maalesef ustasızlıktan bilgisizlikten dolayı mafetmişsin aracını.
 



Ynt: Ford Explorer Hakkında

Merhaba,
Bu aracı kullanan arkadaşlara bir kaç sorum var izninizle.
Forumları okuduğum kadarı ile immo arızası kronik, parça sıkıntısı da çekiliyor, usta sıkıntısı da..;
Şimdi bu aracı alanlar neden aldı ve kullanmaktan memnun mu tekrar alır mısınız?
Parçalarını nerelerden buluyorsunuz hemen temin edilebiliyor mu yoksa bekleme süresi var mı?
Parça fiyatları ne durumda?
Anladığım dif-lock yok, takılabiliyor mu... Arazide başarılı mı?


Frontera 3.2, explorer 4.0, partfinder 3.3 arasında hangi model?
Bir de discovery 3.9 var ama o hem daha pahalı hem daha çok yakıyor...


Vitara demeyin benim için bagaj önemli büyük olmalı.


Buraya hem şehirde hem arazide kullanabileceğim bir araç ararken geldim :smiley: 25.000 liraya kadar olsun, işletme maliyeti uygun olsun. Aslında Subaru forester bakıyorum bir süredir ama tam araziye uygun değil diye başka araçlarda bakmıyor değilim işte...
 

Ynt: Ford Explorer Hakkında

Merhabalar;
Gördüğüm kadarıyla İstanbul' da ikamet ediyorsunuz. Bu size büyük bir Çağlar bey ve çıkmacı avantajı veriyor. Çıkmacı olmasa bile ebay denilen bir nimet var. Tofaş fiyatına parçalar alabiliyorsunuz ve 3-4 hafta içinde elinizde oluyor. İmmo sorununa gelince her araçta olduğu gibi bilmeyene kurcalatıldığı zamanki sorunlar bunda da var :(
Arazi olayına gelince low modunda gerçekten başarılı...
Başka aklınıza takılan sorunuz olursa seve seve cevaplamaya hazırım...
Saygılarımla.
Hakan TARIM (20 AE 808)
 

Ynt: Ford Explorer Hakkında

Cevap için teşekkürler,
Tam olarak istediğim cevapları alamadım... Şimdi diyelim ki ben bu aracı almak istedim, ford servisine mi göstereceğim? Özel bir yer var mı bu araç hakkında uzman olan? Kime, nereye göstererek almalıyım?
Periyodik bakımlarını nerede kaç paraya yaptırıyorsunuz?
Genel anlamda çok arza çıkartan orası burası durmadan bozulan bir araç mıdır yoksa taş gibi al bin denen sağlam araçlardan mıdır?
Ebay'dan parça temini demişsiniz ne gibi parçaları oradan alabildiniz şimdiye kadar, benim bildiğim yılda 150 euroluk sınır var fazlasını alamıyoruz.
Aracın ses izolasyonu nasıldır uzun yolda kafa şişirir mi?
Tam dolu (5 kişi artı bagaj) uzun yol yakıt tüketimi nedir 110 - 120 km ile?


Daha çok soru varda şimdilik bunlar acil. :D :smiley:
 

Ynt: Ford Explorer Hakkında

Kesinlikle ford servis! lerine gitmeyin. Anlamazlar :smiley:
Çağlar Bayur bey var, fordclubtr de. Bu aracın ehil kişilerindendir.
Periyodik bakımları gayet doğal şeyler; yağı tuzu dediklerimizden ibaret. Eksik etmeyin sizi kesinlikle yolda bırakmaz...
Şunu söyleyeyim size, şanzımanım arızalıyken 1400 km. şehirdışı yolculuk yaptım. Bi o kadar da şehiriçi dolaşmışımdır. Halen banamısın demiyordu :D
Ebay olayına gelince; Satıcıyla konuşup fiyat gösteriminde düşük meblağ göstererek ruhsat sahibi üzerinden alışveriş yapıldığı zaman çok çok nadir sorun çıkıyor. 100 de 1 gibi.
Ses izolasyonu tipik amerikan, ama uzun yolda kafa şişirecek kadar değil tabiki.
Şehirler arası yolda şanzımanım arızalıyken tam dediğiniz hızlarda 100 km.de 13 litre yaktı. Ki Denizli-Çanakkale arası gidip geldim, çok aşırı yavaş gittiğimiz yerler de cabasıydı. Ex'ler dur kalk olaylarında yakıyor. kalkış yaparken biraz temkinli kalktıktan sonra yakıt sorunu kesinlike abzurt rakamlara ulaşmaz.
Not: 13 litre olayında 22" jant ve 295 taban lastiklerimle yaptım ::smiley: ::smiley:
 

Ynt: Ford Explorer Hakkında

Ekleme :
Ana şanzıman ve transfer kutusu ebay; full ön takım ebay; tüm fren tertibatı ebay alımı yapmıştım. Şu an ön fren pabuçları da kargoda bana doğru geliyor.
 



Ynt: Ford Explorer Hakkında

Peki bu Çağlar Bayur bey ağbimizin iletişim adresini biliyormusunuz kendisine fordclup dan mesaj attım ama siz biliyorsanız burdan da alabilirim.
Çünkü bugün bir araca bakmaya gideceğim Maltepe'de bordo renkli...
 

Ynt: Ford Explorer Hakkında

Üyeliğinizi gördüm Çelebi bey :smiley: Telefon numarası yok lakin ben size adresini buluvereyim. İşyerinin yani.
 

Ynt: Ford Explorer Hakkında

Oto Klinik
Atatürk Sanayi sitesi 2. kısım 2. sokak no:19
İletişim için Osman bey'i bulmanız lazım. Telefon numarası: 0535 723 87 29
 

Ynt: Ford Explorer Hakkında

Teşekkür ederim Suha,
explorer ile ilgili biraz kafam karıştı ama tam kararımı verince lazım olacak bu adres.
Açıkcası araç dışardan göründüğü kadar büyük değilmiş iç hacim olarak. Birde yol tutusu benim paliodan bile kötü gibi geldi. Gerçi dev gibi 4x4 araç ama bilmiyorum biraz daha düşünmem lazım galiba, aracı yakından inceleme fırsatı olmayınca isler böyle karışıyor, forumdan bilgi almakta bir yere kadar. Bir aracı tanımak için en az 40 - 50 km kullanmak lazım... Ben ilk defa dün yakından gördüm ve 1 km ancak kullandım dalayisi ile kafam karıştı ???
 

Ynt: Ford Explorer Hakkında

Arkada 2 dikey 2 çarpraz amortisör sistemi var bizim araçlarda. Salınım olayını tehlikeye düşürmemek için. Yol tutuş olayı da 70 yanaklı bir lastikle ne kadar ise o kadardır :p Ben 295x30x22 lastiklerimle rol bile yapacak kadar tutunuyorum yere :D
 



Ynt: Ford Explorer Hakkında

235x80x16 kumho KL71 MT sınıfı lastikle, şile yolunda (BJK tesislerinden, Esenşehir kavşağına kadar olan kısımda) 110-120km. hızla virajları sorunsuz dönebiliyorum. SUV sınıfınaki ve bu yaştaki araç için bence son derece normal. Aynı güzergahı Ford Focus (2011) ve Mondeo (2011) ile aşağı yukarı aynı hızlarda geçebildim. Sizin Palio'da nasıl bir yol tutuşu var merak ettim.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,383
Mesajlar
1,517,440
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

SON KONULAR



Geri
Üst