Ford Transit 15m3 Caravan Dönüşüm

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Mikail Altay Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,767

Mikail Altay

Yeni Üye
Mesajlar
4
Tepkime Puanı
1
Yer
Stuttgart
Web
kfz-service-altay.business.site
Merhaba Arkadaslar,

Ismim Mikail Altay yaşım 27 Almanyadan katılıyorum hanimim ve ben hep hayal ettigimiz Karavan dönüşümünü bu sene hayirlisiyla baslamak istiyoruz.

Bir Ford Transit bulduk kapalı kasa onu satın alıp Almanyada Teknik bakimlerini burda yapıcam. Kendim Oto Tamircisiyim ve burda bir Tamirhanem var. Sonrasında Transit ile Erzuruma yolculuk baslicak dönüşümü orda yapmak istiyoruz cünkü dayım Marangoz ve bana yardimci olucak. Dönüşümü yaparken nelere dikkat etmem gerektiğini söyleyip yardimci olursanız çok sevinirim.

Sizce burdan hazırlık yapıp birşeyler alayımı yanıma veya herseyi ordanmi temin edeyim ? Benim bildigim sadece Almanyada Tüvden gecmesi icin Tüpün montajı alman kurallarına uyumlu olması lazım ve Ocakta bildigim kadar aynen öyle.
 
Son düzenleme:

Etiketler
elektronik aletleri bi karşılaştırırsanız iyi olur tl euro misali belki almanya daha uygun olabilir lakin gümrük sıkıntısı olur mu? yoksa mobilya dediğiniz gibi en basite kaçanı
 

Abi burdaki fiyatlar asaga yukari böyle. Gümrükte sorun cikmaz diye düsüniyorum. Türkiyede ki fiyatlari ben bilmiyorum onlari sizler söyliceksiniz.

Screenshot 20200524 205303


Screenshot 20200524 205317


Screenshot 20200524 205232


Screenshot 20200524 205246


Screenshot 20200524 205331
 

Mikail Bey foruma hoșgeldiniz,

Oto tamircisi olduğunuza göre ҫervenizde tanıdığınız TÜV yapılan, Motokaravan (Wohnmobil) satılan yerler vardır.
Sie tavsiyem önce Stuttgart ve ҫevresinde satılan panelvan (kastenwagen) araҫtan yapılan ford transit karavanlara bakarak nasıl bir donanım istediğiniz konusunda fikir olușturun.

Yakınınızda, büyük ihtimalle tanıdığınız, tüv yapan bir kurum vardır. Bunlarla da görüșerek karavan düșüncenizi daha olgunlaștırın, karavanı kontrol ederken nelere dikkat edeceklerini size söyleyeceklerdir.

Karavanda (Wohnmobil) kullanılan, ocak, ısıtıcı (Standheizung belki aracınızda vardır), buzdolabı Almanya‘ da Türkiye’ den daha ucuz ve ҫok daha fazla ҫeșit var. Isterseniz ikinci elden de kolaylıkla cihaz bulabilirsiniz. Türkiye‘ den alacağınız bazı cihazları tüv kabul etmeyebilir (ocak, ısıtıcı gibi).

Türkiye’ye giderken her konuda kafanızda olgunlașmıș bir plan olursa mobilya kısmını, izolasyonu Erzurm‘ da yapmak mümkün olabilir.

Kolay gelsin, bașarılar.
 

Tesekkür ederiz bu bilgiler icin! Ocak ve Tüp özel Karavanlar icin olması gerektiğini söylerdi Tüv ve Ocagin direk karısında acilir bir Cam olması gerektiğini söylediler ve ayni sekilde Tavanda bir acilir Cam olması lazimmis havalandirmak icin. Bunlar zaten Planımızda var.

Aracimizin yükü 3500kg gecmiyecigini biliyoruz ve dediğim gibi Tüp kasasına özen gösterilmesi lazım bunlara dikkat edilirse karisimiza engel çıkmaz dediler.

Isitici ne yaziki aracımızda yok. Dizel 5KW Isitici kullanmayı düşünüyorum. Yeterli olucanı umuyorum.

Benim anladigim kadarıyla ben burda Elektrigide komple hazırlayıp öyle yola cikmam yanıma buzdolabını almam daha mantıklı olucak. Izolasyon, Mobilya, Camlar Türkiye hallederim.

WC icin tam bilgi almam gerekiyor daha orda bi sıkıntı çıkabilir.

Bilgileriniz ve Yardiminiz icin çok Teşekkür ederiz.

S l1600
 



.
Aşağıdaki sayfa (ve içinde adı geçen kitapçık) aslında Almanya’da geçerli ama çağdaş bir karavan için kısaca yazılanları Science-Fiction olarak görmeyenler de sayfanın Türkçe’ye ayarlanmış olmasından faydalanabilirler..
Adı geçen kitap daha çok profesyonel yapımcılara uygun olmalı.

Bir TÜV kurumu tarafından daha detaylı bu yazı da Almanca.
Lüzumlu görenler Türkçe’ye çevirebilir ?

Hala çoğu geçerli olan, bir Almanca dosya daha.. En detaylısı bu kaynak.

Aşağıda imzamda da “Karavanda gaz sistemi” ile bilgiler var.
 
Son düzenleme:


Dikkat
Almanya’da karavanda yat tuvaleti kullanan tek bir Allahın kulu yok.
Aman TÜV’ü şaşırtmayın !.. :p

Araca değişiklik yapmadan, yani boş olarak yola çıkacaksanız, sınırlarda ticari araç belgesi (?) istenebilir. @ince999, Bulgaristan sınırında sorun yaşadığından bahsetmişti.
Ona bir danışın. Belki Yunanistan yolu daha uygundur ?

Aşağıda imzamdaki “NE KADAR KARAVAN ? “ yazısındaki videoda olduğu gibi yapılacak bir yatak, dışarıda kullanılacak masa ve sandalyeler belki durumu kurtarabilir ? Kargo ile sürücü bölümü arasının açık olmasının da faydası olmalı ?

Buzdolabı gibi ikinci el bir Webasto veya Eberspächer ısıtıcıyı Almanya’dan alıp dönüşten sonra da kendiniz monte edebilirsiniz.

Buzdolabının yeni ve serbest konumu belki gümrükte sorun çıkarabilir. Tekrar yurt dışına çıkarılacak eşyalar için şimdiden gireceğiniz gümrükten bilgi almanız yerinde olurdu ? Yahut sadece ölçülerini alıp, mutfak tezgahını öyle yapabilir ve sonra monte edebilirsiniz ?

İzolasyon için kapalı gözenekli ve kendinden yapışkanlı poliüretan veya lateks şilteleri kullanın. Almanya’dan götürmeniz anlamsız, hem Türkiye’de üretiliyorlar, hem de daha ucuz ! İstanbul’da nerede satıldığını araştırın. Geçerken alırsınız..

Orjinal Ford pencereleri TÜV kontrolünde gerekli belgeler için sorun olmasa da çift camlı izole karavan pencereleri Almanya’da daha ucuz. En azından tavandaki hekiyi burada takıp yola çıkın.
Eğer bunlar elinizden gelmiyorsa, dükkanı kapatın derim. :p
Planınızı öncede bilmeniz ise çok önemli.

Macaristan Vignette’ini internetdeki aşağıda verdiğim orjinal adresinden alın.
Sınırda da daha pahalıya satıyorlar.
Umarım yol harici, yapım için yeterli gününüz kalır ? :smiley:
.
 
Son düzenleme:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,422
Mesajlar
1,517,748
Kayıtlı Üye Sayımız
172,070
Kaydolan Son Üyemiz
cipokko


Geri
Üst