Fotoğraflarımı Neden Değiştiremiyor ya da Silemiyorum?

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan jeyon Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,453

jeyon

Zirve
Mesajlar
1,124
Tepkime Puanı
0
Merhaba,
Siteye yeni üye oldum. İlk üye olduğumda fotoğraflarımı yüklüyorken "değiştir" "sil" bölümleri vardı şimdi yok.
Fotoğraflarımı niye değiştiremiyorum ya da silemiyorum acaba?

Fotoğraf ya da mesajlarımı silme ya da değiştirme seçeneğim var iken şimdi olmadığını görüyorum.
Neden arkadaşlar?
 

Etiketler

Ynt: Fotoğraflarımı Neden Değiştiremiyor ya da Silemiyorum?

yok yükler yüklemez sil yok artık bende.
Değiştir oluyor bir müddet doğru ama sil yok. "Sil" bölümü ben buraya üye olduğumda var idi.

Yani bir gün fotoğraflarımı silmek istersem silemeyecek miyim( gerçi şu an yükler yüklemez silemiyorum zaten ama)
Uygulamanın mantığı nedir? Herkes yazdığı ya da yüklediği her şeyi silebilme hakkına her zaman sahip olmalıdır. Yoksa yükleyemeyiz ki bir şey. Yarın ne olacağını kim bilebilir. Belki bir sebepten silmek isteyeceğim birini ya da hepsini değil mi?

Hiç bir site geri dönüşsüz bir yol değildir, olmamalıdır.
Yok yüklediğimi geri alma hakkım hep elimde olmayacaksa lütfen benim her şeyimi siliniz rica ediyorum. Ben sil bölümünü gördüğüm için yüklemiştim. Silecek değildim tabi öyle anlaşılmasın ama bu hakkım elimde sadece 24 saat duruyorsa ki şu an hiç yok zaten, o zaman beni iptal ediniz lütfen...
 

Ynt: Fotoğraflarımı Neden Değiştiremiyor ya da Silemiyorum?

Sizin yazdiginiz bir msja yazilan cevaplarin askida kalmamasi,anlamlarini yitirmemesi amaciyla yapilan bir uygulama,bu konu moderatorlerimiz daha iyi aciklayacaklardir.
 

Ynt: Fotoğraflarımı Neden Değiştiremiyor ya da Silemiyorum?

Sevgili Jeyon burası bir paylaşım sitesi ; bugün paylaştığınızı yarın geri almak yada istemek te biraz etik değil sanırım.. :smiley:
 



Ynt: Fotoğraflarımı Neden Değiştiremiyor ya da Silemiyorum?

Kimseyi kırmak istemiyorum. Kimsenin düşüncesini de merak etmiyorum. Boş tartışma da istemiyorum. Yasanın üstünde etik kural olmaz.
Moderatörlere soruyorum onun için buraya koydum. Sizin düşünüverdiğiniz gibi basit bir mesele değil bu maalesef.
 

Ynt: Fotoğraflarımı Neden Değiştiremiyor ya da Silemiyorum?

X kişisi geliyor bir mesaj yazıyor..
Ardından Y, Z, W kişiler bu X arkadaşımıza cevap yazıyor.
Bu soruda olabilir, fotoğraf da, video da.. farketmez.
Sonra X arkadaşımız art niyetli yada değil mesaj içeriğini değiştirmek yada eklediği mesajı silmek istiyor.. Ona verilen cevaplarda böylece askıda kalıyor.
Şahsınız için yapılmış bir uygulama değil. Epey zamandır var. Yeni değil yani.
Mesajlarınızı bir süre düzenleyebiliyorsunuz ama silemiyorsunuz.
Milyonlarca forum sitesinde uygulama aynı şekildedir. Pek çoğunda düzeltme seçeneği bile tamamen kapalıdır.

Düzenlemek istediğiniz mesajınız varsa bölüm moderatörlerine yada forum moderatörlerine özel mesaj atın. İlgileniriz.
 

Ynt: Fotoğraflarımı Neden Değiştiremiyor ya da Silemiyorum?

jeyon' Alıntı:
Kimseyi kırmak istemiyorum. Kimsenin düşüncesini de merak etmiyorum. Boş tartışma da istemiyorum.
Moderatörlere soruyorum onun için buraya koydum. Sizin düşünüverdiğiniz gibi basit bir mesele değil bu maalesef.
Bu meseleyi içinden çıkılmaz hale getiren nedir sevgili Jeyon :smiley: Belki yardımımız dokunur size.. ;)
 

Ynt: Fotoğraflarımı Neden Değiştiremiyor ya da Silemiyorum?

O zaman devam ediyorum.

Aşağıda sayfanın en sonunda bir uyarı var:

"YASAL UYARI: Forumlarda yayınlanan yazılı ve görsel materyallerin tüm hakları ve sorumluluğu yazarlarına aittir. Bu materyalleri izinsiz kopyalamak ve kullanmak 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur."
şeklinde görüyorsunuzdur hepiniz.
Silme hakkımı elimden aldığınız anda izinsiz kullanıyor olursunuz. Bu hakkım var ve silmiyorsam iznim var demektir.
Şu an silemiyorum. Bu uygulama yanlıştır. Böyle olamaz. Lütfen düzeltiniz.
Şu an silmekten öte bir durumdan bahsediyorum. Bu büyük bir yanlıştır. Hiç bir gerekçeyle bu yapılamaz.

T.C BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLEŞİTİM KURUMU'nun bundan haberi var mı?
Yanlış anlaşılmasın kimse için sorun çıkarmak istemiyorum ama bu işler böyle olmaz arkadaşlar.
Bir yere bir şey koyuyorsam ilelebet kalsın diye olmak durumunda değildir ve böyle bir şey olamaz da asla.
Lütfen sil bölümünü geri koyunuz. Benim fotoğraflarımı silivermeniz çözüm değil. Uygulama yanlıştır lütfen düzeltelim. Yanlışlar olabilir önemli olan gördükçe düzeltmek.
 

Ynt: Fotoğraflarımı Neden Değiştiremiyor ya da Silemiyorum?

bu konudan bende muzdarip oldum dün bir kişisel galeri oluşturdum. fotoğrafları yüklememin hemen ardından silme seçeneği kalktı. ben kendi fotoğrafımı silemezsem o fotoğraf benim olmaktan çıkar size ait olur. kaldıki fotoğraf bir eserdir ve eserin tüm hakları sahibine aittir. 5046 sayılı fikir ve sanat eserleri yasasını forum sayfasının en altına kendinizde koymuşsunuz. bu seçeneğin kulanıcılarda olması gerektir.
 



Ynt: Fotoğraflarımı Neden Değiştiremiyor ya da Silemiyorum?

Arkadaşlar merhaba,

Hem bu sitenin kurucusu ve yöneticisi olarak, hem yerli yabancı birçok dergi ve ajans için çalışmış profesyonel bir fotoğrafçı olarak, hem de internet hukuku ve telif hakları yasalarını iyi bilen biri olarak sorularınıza yardımcı olmaya çalışacağım.

Herşeyden önce büyük bir yanlış anlamayı önlemek istiyorum. Tüm üyelerimizin paylaştıkları herşeyi silme veya düzenleme hakkı var ama bu hakkın kontrolü, paylaşımın yapılmasından 12 saat sonra kendilerinden alınıp sistem tarafından otomatik olarak yönetime devredilmektedir. Sakın yanlış anlamayın hak devredilmiyor, bu hakkın kontrolu devrediliyor. Silmek veya düzenlemek istediğiniz herhangi bir paylaşımınız varsa, durumu sebepleriyle birlikte yönetici arkadaşlarımıza ilettiğinizde gereği yapılır. Yaptığınız bir yanlışlıktan dolayı paylaşımınızda düzenleme yapmak istiyorsanız 12 saat fazlasıyla uzun bir süre. Ama bugün yazılmış ve başka üyeler tarafından yorum yapılmış bir mesajın içeriğinin yarın değiştirilememesi için yeteri kadar kısa bir süre.


1- Telif hakları başkasına ait, lisanssız kullanım izni (Royalty Free) olmayan, kaynağı veya sahibi belirtilmeyen yazılı veya görsel materyallerin forumlarımızda paylaşılmasına izin vermiyoruz.
2- Kullanım haklarını sattığınız veya kiraladığınız yazılı veya görsel paylaşımlarınız varsa forumdan silinmesi veya düzenlenmesi sizin en doğal hakkınızdır. Durumu açıklayarak yöneticilerimizden rica etmeniz halinde gerekli işlem yapılacaktır.
3- Hiçbir gerekçeniz yokken foruma yüklediğiniz yazılı veya görsel paylaşımlarınızın bir süre sonra silinmesini veya düzenlenmesini istiyorsanız, bu paylaşımlarınıza diğer üyelerimiz herhangi bir yorum yapmamışlarsa foruma yüklediğiniz içerik kendi niteliğinden öte paylaşım olarak tanımlanmaz ve yine silinebilir veya düzenlenebilir.
4- Ama foruma yüklediğiniz içeriğe diğer üyelerimiz tarafından bilgi veya fikir paylaşımı yapılmışsa, soru sorulmuş ve cevaplanmışsa, içeriğiniz artık kendi niteliğinden öte (sizden başka üyelerin de katkı sağladığı) gerçek bir paylaşımdır ve 2. maddede yazdığı gibi telif haklarını tüzel veya gerçek kişilere satmadığınız veya kiralamadığınız sürece, paylaşımın tüm hakları sizde olduğu halde forumdan silinmesi, diğer üyelerimize ve forum kurallarına karşı etik değildir. Ancak paylaşımlarınızın içeriğinde ciddi bir değişiklik olmayacaksa veya içeriğinizdeki yanlışlıkları düzeltecekse kısmi düzeltmeler yapılabilir.


Forumda uygulanan tüm kurallarımız üyelerimizden gelen şikayet veya talepler ve geçmişte yaşadığımız sıkıntılar göz önüne alınarak, büyük bir titizlikle hazırlanmıştır ve her kuralın en az bir sebebi vardır. Bizleri anlayışla karşılayacağınızı umuyor, fotoğraf çalışmalarınızda başarılar diyorum. Ayrıca birbirinden güzel fotoğraflarınızdan bizleri mahrum bırakmamanızı dilyerek keyifli paylaşımlar diliyorum...

Sağlıcakla.
 


Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,383
Mesajlar
1,517,441
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst