Gazdan Çekince Gelen Ses Hk.

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mgcmsrms Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 63,157

mgcmsrms

Yeni Üye
Mesajlar
10
Tepkime Puanı
0
Dostlar,abiler
92jlx 5k sahibiyim.aracimla5-10 km yol yaptıktan sonra ayagimi gazdan cekince aralikli olarak sürtünme sesi (giiiy-hiirr) hirilti sesine benzer bir ses geliyor bunu bostanda viteste de yapiyor.sanziman diye tahmin etti bir usta fakat öyle olsa bostayken de yapar mi bu sesi?diferansiyel ya da baski balata olabilir mi? Yardimci olursaniz sevinirim.
 

Etiketler
Ynt: Gazdan Çekince Gelen Ses Hk.

Sesli dusunuyorum.Difaransiyel olabilir diye dusundum neden derseniz arac yukteyken zaten disliler birbirine degiyor.bosa duz yolda mi aldiniz yokus assagi mi ? Gerci soyle de bisey var viteste ayaginizi gazdan cektiginizde motor kompresor yapip azar azar araci yavaslatmasi lazim bu sirada da yukte olmasi lazim.benim aklima da sanzuman diye yatiyor cunki vitesi bosa alsanizda orda hareketlilik devam ediyor.duz yolda da olsa bos viteste de olsa yukte de olsa hareket var.yukteyken yine ses vardir daha az oldugundan fark edilmiyodur belki daha iyi dinlemenizi tavsiye ederim.daha farkli yollari deneyin arazi sanzumanina alip bakin hizli kalkis yapin motoru kompresore birakin hizli fren yapin vs vs tepkileri daha dikkatli kontrol edip yazin yada en yakin ustaya goturun :smiley:


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

Ynt: Gazdan Çekince Gelen Ses Hk.

Öncelikle ilginiz için tesekkur ederim.bu anlattiklarim düz yolda oluyor arazide denemedim hic.fakat ilginç olani ses 5-10 km gittikten sonra yapmaya basliyor.benim debriyaja bastigimda kaybolan çektiğinde ince bir ses meydana gelen problemin var acaba baski balata ile alakali olabilir mi diye düşündüm fakat o ses daha CoK büyük bir metal parcanin sesi gibi geliyor.ahh abi bir usta bulsam söyle tak diye sebebi bu diyen.kactane ustaya goturdum her biri başka birşey söyledi onlara kalsam iflas ederdim.
 

Ynt: Gazdan Çekince Gelen Ses Hk.

Merhaba,

Arazide çok duymazsınız. Hız düşük olacaktır. Ve muhtemelen 50-60km nin üzerinde rahatsız edici bir şekilde çıkar ses.

İlk akla gelen diferansiyel, dişlileriniz aşınmış, bilyalarınız bozulmuştur. düşük bir ihtimal de bilyalar.

Geçmiş olsun
 

Ynt: Gazdan Çekince Gelen Ses Hk.

Diferansiyel yagi az olabilir diye düşünüyorum çünkü belli bir zamandan sonra yapmaya basliyor.
 



Ynt: Gazdan Çekince Gelen Ses Hk.

bu sesi araç ile 10km falan mesafe yaptıktan sonra yapıyor yani motorr ısındıktan sonra.özellikle 40-60 arasındaki hızlarda ayağımı gazdan çekince viteste de olsa boşta da olsa yapıyor.ses önden geliyor şanzıman olabilir,benim aklıma şanzıman ve difr.yağı geliyor.öneri ve tahminlerinizi rica edebilir miyim?
 

Ynt: Gazdan Çekince Gelen Ses Hk.

O debriyaja bastiginizda ses gidiyorsa buyuk ihtimal catal gitmis baski balata selam veriyor . Diger gelen ses buyuk ihtimal yag eksikliginden

ibrahim IPEK
 



Ynt: Gazdan Çekince Gelen Ses Hk.

sorun çözüldü ön ıstavrozmuş arkadaşlar.değiştirdim ve ses artık yok.ilginiz için teşekkürler.
 



Ynt: Gazdan Çekince Gelen Ses Hk.

sorun çözüldü ön ıstavrozmuş arkadaşlar.değiştirdim ve ses artık yok.ilginiz için teşekkürler
Merhabalar. Aradan uzun zaman geçmiş fakat, aynı sorun bende de var. Aracım defender 110d. Gökçeada'da yaşıyorum ve tek bir usta var. Sorunun ne olduğunu bulamadı, sonra sizin yazınızı gördüm. Ustaya ön ıstavrozmuş dedim fakat daha detay vermen lazım dedi 😁 Ön akslardaki istavroz dişlilerini mi değiştirdiniz, ne demeliyim acaba ustaya?
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,424
Mesajlar
1,517,769
Kayıtlı Üye Sayımız
172,070
Kaydolan Son Üyemiz
cipokko

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.


Geri
Üst