Geri Görüş Kameraları

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan drares Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 36
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,225

drares

Haşmet Kalkancı
Mesajlar
3,201
Tepkime Puanı
452
Yer
Aydın
Arkadaşlar karavanda manevra kabiliyetini arttıracağını düşündüğümden alttaki gibi bir kamera taktırmayı düşünüyorum. Konu hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?

http://www.modacar.com.tr/urun/cyclone-p50-kamerali-ekranli-park-sensoru-341444.aspx
 

Etiketler
Ynt: Geri Görüş Kameraları

Haşmet bu konuyu açman iyi oldu, kullanların düşüncelerini anlayabiliriz...
Bende geri vites kamerası takacağım, ama henüz nasıl bir şey takacağıma karar vermedim, araştırmaya devam ediyorum, sadece aşağıdaki gibi bir kamera ilgimi çekiyor, kamerayı, araca takacağım navigasyon aletini AV-in özellikli seçerek, kamera görüntüsünü navigasyon ekranından almayı düşünüyorum, aracın en arka üst ortasına aşağıya doğru bakar vaziyette arka iki tampon köşesini ve yaklaşık 2mt'yi yukarıdan aşağıya doğru kontrol etmeyi düşünüyorum...

Geri gr
 

Ynt: Geri Görüş Kameraları

ben navigasyon cihazını aldım av-in özellikli, bende sadece kamera araştırıyorum, Erhan beyin ve İlhan beyin kullandığı kamera güzel gibi duruyor

Resim 025
 

Ynt: Geri Görüş Kameraları

Kamera , park sensörü sonra taktırırım diyenler kablolarını önceden çekerlerse iyi olur.
Daha önceleri firma sahibi de karavancı denilen bir şirket aklıma geldi;
http://www.cenmax.com.tr/
Ben alarmını kullanıyorum, çok memnunum. Hassasiyet ayarı yapılabiliniyor.
Pardon, kamerası yokmuş, sadece park sensörü var :smiley:
 

Ynt: Geri Görüş Kameraları

Haşmet bey,
Çekme karavanın arka kısmını görmek için geçen sene böyle bir uygulama yaptım ve çok rahat ettim. Fakat mesafe uzun ve tesisat çekmek zor olduğundan kablosuz tipi tercih ettim. Kablosuz kamerada bir besleme ve beslemeye bağlı verici, monitör tarafına da bir alıcı oluyor. Benim karavanın geri lambası olmadığından park lambalarından besledim. Aracın fabrikasyon teybini çıkarmak istemesem de küçük bir monitörü olan bir radyo-cd ile değiştirdim (navitech. Bu değişim yerine av girişli bir navigasyon cihazı da iş görüyor ama biraz kablo kalabalığı oluyor. Kamerada gece görüş özelliği de olduğundan gece de güzel gösteriyor.

KABLOSUZ GERI VITES KAMERASI RENKLI GECE GORUSLU  35827647 0


Cdt6950bdt
 



Ynt: Geri Görüş Kameraları

Özellikle Avrupa'daki karavanlarda sıkça kullanılan bu ürünlerin bizim yaşamımızda da oldukça rahatlık sağlayacağını düşünüyorum. İmalat aşamasında tesisatını-projesini hazırlamak, sonrasında da montaj imkanı sunacaktır.
Fatih bey sizin kurduğunuz düzeneğin maliyeti ne kadardı?
 

Ynt: Geri Görüş Kameraları

Haşmet geri vites kamerası bağlamak zor bir şey deyil, çin malı bir navigasyon 11-130TL, 45-65TL bir kamera, 5mt özel kablosuda 10 TL, çin mallarıyla tamamı 200 TL.
Aracın arkasına kamera montajlanacak, navigasyonda şöför mahalline, kameradan çıkan kablo, alınacak 5 mt lik navigasyon uzatma kablosu ile navigasyonun AV-in girişine takılacak.
Biraz karışık gelebilecek tek şey elektrik bağlantısı, kameranın elektriği, stop lambasının camı sökülüp geri vites lambasından alınacak, araç geri vitese takılınca geri vites lambası yanınca kamerayada elektrik veriyor, kamera çalışınca, navigasyon yayını kesip otomatik olarak geri vites kamera görüntüsüne geçiyor, geri vitesden çıkınca navigasyon tekrar kendi konumuna dönüyor...
 

Ynt: Geri Görüş Kameraları

Haşmet bey,
Hatırladığım kadarı ile radioyu 400Tl, kamera 70Tl, birde kamera alıcısı usb den beslendiğinden 12v tan usb cıkış voltajını veren bir cakmaklık tipi adaptör 5 Tl almıştım. Bir de radiyonun tv özelliğine kapılıp yükselticili anten almıştım 40 tl gibi bir fiyata ama pek başarılı değil. Bu teyblerde bluetooth özelliği de olduğundan yolda geri görüşü devamlı açık bıraksam da telefonumu bluetooth ile teybe bağlayıp hem eller serbest görüşme yapabiliyorum hemde telefon yüklediğim mp3 leri dinleyebiliyorum. Bu tip uzakdoğu üretimi teyplerin malzeme kaliteleri çok iyi olmasa da fonksiyon ve ses kaliteleri çok iyi. Şimdi fiyatları daha da ucuzladığı için ekranı biraz daha büyük tiplerden de alınabilir.
 

Ynt: Geri Görüş Kameraları

Kesinlikle düşünüyorum ben de bunlardan. Özellikle kablosuz tipleri. Geri vites lambasından besleme aldığı için öndeki araca hiçbir tesisat çekmeye gerek yok. Ama ben parklardan besleme yapıp yol boyunca ayrı bir ekranla sürekli açık olarak kullanacağım. Bu özellikle çekme karavanda doğrusal olmayan geri menevra yapmayı da kolay hale getireceğini umuyorum. (Örneğin geri geri köşe dönmek gibi) Tabii aletin görüş açısına da bağlı.
 

Ynt: Geri Görüş Kameraları

Yücel bey,
Benim taktığım kamera oldukça geniş açılı. Arka üst kısma monte ettim, oldukça geniş bir mesafeyi gösteriyor ama gündüz yaklaşık 30 metreden uzağı seçemiyorum. Tabii bu durum monitörün küçük olmasına da bağlı.
 



Ynt: Geri Görüş Kameraları

Fatih bey, Acaba kameradan mı kaynaklanıyor, Monitörden mi? 30 metreden ötesi yeterince yararlı olmaz mı? Örneğin 30 metre de olsa giderken arkanızdaki trafiği ekrandan izlemek yararlı olmalı, Eğer olmuyorsa boşuna para dökmeyeyim. Sorun monitördeyse kaç ekran kullanıyorsunuz ve kaç ekran kullanmamı tavsiye edersiniz?
 

Ynt: Geri Görüş Kameraları

Yücel bey hem uzak hem yakın (geniş açı) görebilmeniz ancak zoom özelliliği olan kameralarda olur oda 200 - 300 tl.lik bişey. Ancak Zoom olmadan bu konuyu halledebılmenız için yani ucuz yollu halledebılmenız için karşıınıza 2 seçenek çıkar :

1- uzak mesafede iyi görüş özellikli alırsanız bu sefer tamponun hemen dibini yani 10-15 cm.geriyi göremezsiniz.
2- Geniş açı alırsanız aracın hemen arkası iyi görünür vede 30 metreye kadarda trafiğide iyi görürsünüz ancak bundan ötesi flew olmaya başlar, zaten okadar uzak mesafeye pek ıhtıyacda olmaz, ama ön tarafa takılacak kamerada tam tersi geçerli olabılır.

Selamlar
Erhan
 



Ynt: Geri Görüş Kameraları

yugun' Alıntı:
Teşekkürler, O zaman geniş açılı bir kamera almamız gerekiyor.

Rica ederim benimkilerde geniş açılı aşağıda görünen kızılötesi kamera. Görüntülerde akşam trafik ve zifiri karanlıkta aldğı görüntüler.

Resim 026


Resim 004


Resim 008
 




Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,422
Mesajlar
1,517,752
Kayıtlı Üye Sayımız
172,070
Kaydolan Son Üyemiz
cipokko

Çevrimiçi üyeler



Geri
Üst