Gezenbilir 10. Geleneksel Kış Kampı; Bölüklü Yaylası Ereğli (23-24 Mart)

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan YOL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 46
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,406

YOL

SEDAT AÇIL
Mesajlar
10,370
Tepkime Puanı
503
Yer
İstanbul, Acıbadem
Web
www.sedatacil.com
Telsiz Çağrı Kodu
TB2FKL
Sevgili Gezenbilir,

Bu sene kış kampımızı biraz geç de olsa nihayet duyurabildik. Öncelikle gecikme için hepinizden özür dileriz. Daha önceki senelerde kamp yaptığımız bölgelerin dışında bu sene çok daha farklı ve öncekileri aratmayacak güzellikte bir coğrafyada kampımızı gerçekleştireceğiz; Zonguldak Ereğli'nin Bölüklü Yaylası...

Bu yaylanın benim için bir diğer önemi, 3 yıl önce TRT için çektiğimiz Türkiye'nin yaşlı ormanlarını konu alan belgeselimizin ilk bölümünde dünyanın en yaşlı porsuk ağacının keşfini bu bölgede yapmış olmamızdı. Tescillediğimiz sırada 4112 yaşında olan porsuk ağacımız şu an 4115 yaşında :smiley: Aynı zamanda "hala hayatta olan dünyanın en yaşlı 4. ağacı"dır kendileri ve pazar günü öğlen saatlerinde ağacımızı da ziyaret edeceğiz. Ziyaretimizde bize rehberliği Orman Genel Müdürlüğü Zonguldak İl Şube Müdürü Sezgin Örmeci ve ekibi yapacak. Desteklerinden dolayı kendilerine teşekkür ederiz.

Ayrıca desteklerinden dolayı Ereğli Kaymakamı Sayın İsmail Çorumluoğlu'na, Alaplı Kaymakamı Sayın Saim Eskioğlu'na, Gümeli Belediye başkanı Sayın Ahmet Saydam'a ve bizleri Ereğli'ye davet eden, kampın emektarı, off-road camiasının önemli isimlerinden çok değerli dostumuz, Ereğli Kültür Müdürü Sayın Taner Tatoğlu'na ne kadar teşekkür etsek azdır...

Eski dostları göreceğimiz, yeni dostluklar kazanacağımız güzel bir etkinlik daha olması dileğiyle.


Kiskampi



GELELİM DİĞER DETAYLARA
Her yıl olduğu gibi bu yıl ki kampımızda da olmazsa olmazlarımız aşağıda sıralanmıştır.

Dikkat edilmesi gereken en önemli konu kesinlikle ve kesinlikle KAMPIMIZDA ATEŞLİ SİLAHLARA MÜSAADE EDİLMEMESİ lütfen konu hakkında çok duyarlı olalım.

HAVA DURUMU
Bölüklü Yayla'nın rakımı 1100m civarında. Şimdilik 23-24 mart tarihlerinde kar veya yağmur yağışı beklenmiyor ama kesin hava raporuna son hafta ulaşabileceğiz. Beklenen gündüz 13°C gece 3°C bulutlu bir hava olması. Bugünlerde bölgede kar var ama önümüzdeki günlerde kar yağışı beklenmediği için kamp gününe kadar erimiş olabilir.

YOL DURUMU
Yaylanın yolu stabilize ve 4x2 araçlar için de uygun. Kamptan bir gün önce (cuma) greyderle son bir kez daha yol düzlenmesi yapılacak.

ETKİNLİKLER
Pazar günü öğleden önce 4115 yaşındaki dünyanın en yaşlı 4. ağacını ziyaret edeceğiz. Bu ziyaret için orman içinde hafif zorlukta bir yürüyüş rotamız olacak. Yürüyüşe uygun bir yürüyüş ayakkabısı tercih etmenizi öneririz.

EKİPMAN
Kış şartlarına uygun çadır, konfor derecesi -10°C önerdiğimiz uyku tulumu ve mat olmazsa olmazımız olacak. Kamp alanına araçlarımızla gideceğimizden yanımıza fazla malzeme almamızda sıkıntı olmayacaktır.

YAKACAK
Kamp sırasında yakacak odun temin edilecektir.

YİYECEK
Herkes kendi yiyeceğini getirecektir. Alışverişlerinizi mümkün olduğunca yerel esnaflardan yapmanızı rica ederiz. Su konusunu kamp alanına yakın kaynaklardan çözebiliriz ancak her ihtimale karşı alışveriş listenize suyu da ekleyin.

Kamp yapacağımız yaylaya en yakın yerleşim yeri 14km uzaklıktaki Gümeli merkezde bakkal ve market var. Ancak kasap gibi ihtiyaçlarınız için son merkez Alaplı.

KONUM
Bölüklü Yaylası/Gümeli/Zonguldak
Google Harita Bağlantısı Google Haritalar
41°02'48.30"K 31°40'38.30"D veya 41.04675K 31.677306D

ULAŞIM
Düzce Zonguldak otoyol çıkışından çıkıp, Akçakoca'yı geçin. Alaplı Kavşağı'na kadar gelip, Gümeli'yi takip edin. Gümeli'den Anıt Ağaç yada Bölüklü Yaylası istikametine devam edin. Akçakoca itibarı ile yön tabelaları sizlere eşlik edecektir.

İLETİŞİM
Adem Can Açıl
05063396244
TA1OAC

TELSİZ HABERLEŞME
CB Kanal 5
PMR Kanal 5

AMATÖR TELSİZ RÖLELERİ
Kdz. Ereğli 145.600 88,5 Ton
Kdz. Ereğli 145.700 88,5 Ton
Kdz. Ereğli 439.425 67,0 Ton
Zonguldak 145.725 100 Ton
Zonguldak 439.400 88,5 Ton
Düzce 145.650 88,5 Ton
Bolu 145.725 88,5 Ton
 
Son düzenleme:

Site giriş sayfasında bi link olsa daha görünür ve kolay olur sanırım göremeyenler üzülmesin
 


Hocam çok geç duyuruyorsunuz. Katılım az olsun isteniyor sanırım :smiley:

Bir hafta kala katılabilmemiz için yeterli bir süre değil. 3 hafta önceden yapılmış planlarımız var. Üzülerek katılamayacağız.
 

Biz eşimle birlikte 2 kişi katılmayı düşünüyoruz.
Araç Ssangyong Rexton 4X4.
Katılacak kişiler daha önceki yıllarda liste olarak paylaşım yapmıştı. İsterseniz tekrar yapalım :smiley:
 
Moderatör tarafında düzenlendi:



Ne deseniz haklısınız. İşlerden güçlerden gönüllülük esasıyla, amatör ruhla anca yetişebiliyoruz...


Hocam çok geç duyuruyorsunuz. Katılım az olsun isteniyor sanırım :smiley:

Bir hafta kala katılabilmemiz için yeterli bir süre değil. 3 hafta önceden yapılmış planlarımız var. Üzülerek katılamayacağız.
 




Selam,

Bölgedeki başlıca amatör telsiz röleleri:

Kdz. Ereğli 145.600 88,5 Tone
Kdz. Ereğli 145.700 88,5 Tone
Kdz. Ereğli 439.425 67,0 Tone
Zonguldak 145.725 100 Tone
Zonguldak 439.400 88,5 Tone
Düzce 145.650 88,5 Tone
Bolu 145.725 88,5 Tone


73

Röle bilgilendirmesi için teşekkürler. Kamp yapan arkadaşların amatör telsizciliği öğrenmesi ve yayılması için kamp esnasında kısa bir toplantı yapabiliriz. Telsiz kullanımının önemini özellikle kamp yapmayı seven arkadaşlara anlatmak gerek.

73
 











Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,383
Mesajlar
1,517,438
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst