Gezginin Ihtiyaçları Neler? Fikirlerinizi Alalım

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan OtelGurusu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 0
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,364

OtelGurusu

Yeni Üye
Mesajlar
1
Tepkime Puanı
0
Gezginin ihtiyacı olanların başında gezecek, konaklayacak ve gezerken etkinliklerini yapacak fırsatlar başlıcadır. Bir gezgine çadır verin, fotoğraf makinesi verin ve günlük yiyeceğini sağlayın size gezerek tüm Dünyayı fotoğraflasın. Eğer gezgin olarak sponsor bulabilir isem elimden gelenin daha iyisini yaparım. Ben gezilerimde kendi, kendimin sponsoru olarak kendime çalışmakta olan bir insanım elbette çok özgür ve çok bütçeli gezemiyorum ama genel olarak doğal ortamlarda ve doğal ortama yakın konaklama alanlarında geziyorum.

Bazen gideceğim yerde kamp alanı ya da ıssız, sessiz, sakin ve güvenli kamp alanı bulmak mümkün olmamamaktadır. Böyle zamanlar da her gezginin yaptığı gibi bende pansiyon, otel ya da konaklama hizmeti alabileceğim hostel türü yerlerde kalıyorum. Hostel çok güvenli ve sağlıklı bir ortam olmasa da bütçemin yetmediği zamanlarda mecburen konaklama hizmeti almakta olduğum bir hizmettir. Ayrıca bazı İnternet siteleri gezginler için evlerini paylaşan ilanlar araçlar sunmaktadır. Ama bu da çok güvenli bir yöntem olmadığından ve bazın insanların bunu fırsata çevirmek için kullandığını gördüm. Kısaca örnek verecek isem baylar bayan avında bayanlarda bay avında evinde konaklama imkanı sundukları kişiden cinsel olarak faydalanma gereksinimi duyan ya da onu planlı bir soygun ile soyan bir çok hadise mevcuttur. Ülkemiz Türkiye de gezi yapacaksanız köylerde konaklamaya ya da doğada güvenli kamp alanlarında konaklama özen göstermelisiniz. Fakat ne olursa olsun en güvenli konaklama şekli kesinlikle Otel olarak geçmektedir.

Ben İstanbul da çok fazla kamp alanı olmaması ve tüm gezi planımın merkezde olması nedeni ile Otel konaklama hizmetine ihtiyaç duydum. Gezi planım turizm sezonunda olmadığı için merkezin en güzel semtlerinden biri olan Sultanahmet semtinde otel aramaya başladım. Burada bulabildiğim Sultanahmet Otelleri kategorisine sahip bir İnternet sitesi sayesinde gerekli rezervasyonumu ön ödeme yapmadan yapmış bulundum. Otel o kadar iyi ve kaliteliydi ki siz gezgin arkadaşlarıma da bunu sunmak istedim. Zaten Otel Perisi İnternet sitesini keşif ettikten hemen sonra nickname kullanımını OtelGurusu olarak belirledim. Artık daha fazla geziyor ve bunların çoğunluğunu otellerde geçirerek yapıyorum. Sizlere de tavsiye etmek istedim. Şimdi ben ihtiyaçlarımı ve nasıl giderdiğimi sıraladım sizlerde bu ihtiyaçları baz alabilir ya da kendi ihtiyaçlarınız üzerinden bilgiler vererek bizleri bilgilendirebilirsiniz.

i-stanbul4-895.jpg
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,434
Mesajlar
1,517,905
Kayıtlı Üye Sayımız
172,080
Kaydolan Son Üyemiz
yusuf75

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst