Gezip Bilenlerin Tanışma Platformu

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan murat Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 16,121
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,043,906

Gezenbilir'den Nasıl Haberdar Oldunuz?

  • Bir Web Sitesinde Yer Alan Yazıdan

    Kullanılan: 1,475 18.6%
  • Üyesi Olduğum Mail Listesinden

    Kullanılan: 170 2.1%
  • Arkadaş Tavsiyesiyle

    Kullanılan: 1,595 20.1%
  • Arama Motorlarından

    Kullanılan: 3,928 49.4%
  • Radyo - TV Programından

    Kullanılan: 176 2.2%
  • Tesadüfen

    Kullanılan: 1,700 21.4%
  • Banner Reklamından

    Kullanılan: 61 0.8%
  • Diğer

    Kullanılan: 519 6.5%

  • Kullanılan toplam oy
    7,946
Merhaba arkadaşlar,
İsmim Abidin , istanbul anadolu yakasında yaşıyorum avukatlık mesleğiyle meşkulüm. bende doğayı , gezmeyi sevdiğim için bu siteyi zaman zaman arama motorlarından takip ederek kendime bilgi topluyordum. Bir off-road aracı yapmak istedim , yaklaşık 3 sene önce bu siteden araştırmadan kendi kendime yanlış bir tercihle pathfinder almış oldum , off-road donanım yaptım , benim için kötü bir tecrübe oldu ama yinede güzel günlerim oldu, şimdi o aracımı satmış bulunuyorum kısmetse yarın teslim ediyorum ve tez canlılığım gereği gene yarın bir araç alıyorum .
Bu siteden takip ettiğim forumlardan anladığım kadarıyla doğru yolu bulduğumu düşünerek LC vx100 almaya karar berdim. Bütçeme göre Ankarada 2001 model bir LC vx100 buldum ve henüz gaz takılmamış benzinli bir araç. İstanbulda olsa bir usta bulabilirdim fakat ankarayı bilmem , bu siteden üstadlarımızın ankara da aracı gösterebileceğim bir usta konusunda bilgi alabilirmiyim diye üyeliğimi daha fazla geciktirmek istemedim. En azından mekaniği temiz bir araç almayı başarabilirsem mutlu olacağim.
Şimdiden teşekkür ve selamlar
Tercihinizin yanlış olduğunu size düşündüren veya daha doğrusu sizi pişman eden nedir araçla ilgili.
 

Etiketler
Merhaba Herkese bu arada BEN geldimmmmm

istanbul avrupa yakasından katılıyorum yaşım 28 :smiley:

kamp olaylarına 3 senedir aşık olarak devam etmekteyim sizin aranızda olmak gurur verici keyif veriyor yazıları okumak bilgi almak sizlerden :sunglasses:
 

Path dinder aracı off road için yanlış tercih dememin sebebi , ağır ve cüsseli bir araç olmasına rağmen 2,5 dizel ve 4 silindir bir motor yeterli gelmiyor sanırı, benim için kötü bir tecrübe oldu. Motor yapmak durumunda kaldım. O sebeple , bu yüzden de şimdi kendime V8 4700 motorlu bir toyota LAndcruiser vx100 aldım, inşallah keyifle binelim diyorum.
 







Path dinder aracı off road için yanlış tercih dememin sebebi , ağır ve cüsseli bir araç olmasına rağmen 2,5 dizel ve 4 silindir bir motor yeterli gelmiyor sanırı, benim için kötü bir tecrübe oldu. Motor yapmak durumunda kaldım. O sebeple , bu yüzden de şimdi kendime V8 4700 motorlu bir toyota LAndcruiser vx100 aldım, inşallah keyifle binelim diyorum.
Yani motor yaptırmanız gerçekten acı bir tecrübe olmuş tabi.

Land cruiser kalitesi tabiki tartışılmaz ama benim görsellik olarak konfor olarak da ondan aşağı kalır yanı olduğunu düşünmütorum. Vx100 tam bir efsane ama maalesef dış görünüm biraz eskidi sanki. E bi üst kasası da neredeyse 3 adet pathfinder fiyatı tabi.

Bence pathin en büyük eksiği arka diferansiyel kilidi olmaması. Path kesinlikle ağır offroad aracı olamaz. Ama bence mükemmel bir kamp aracı.

DDaVa6

G6aDLL

ZMLAqO
 

Herkese merhaba ben Mehmet mutlu Ümraniye güven sanayide defender boya ustasıyım. Sizlerle Bilgi alışverişinde bulunmak için burdayım. Herkese iyi günler dilerim
 

Merhaba.. ben Gumrah..

Ulkemden biraz uzaktayim, ama dagini bayirini cok ozledim.. karavana yakin zamanda merak salmamla kendimi burda buldum..
 



Merhabalar herkese. Ben de Tıp Fakültesinde son sınıf öğrencisiyim, seneye doktor çıkacağız bir aksilik olmazsa. Yıllardır kamp ve fotoğrafçılık sevdalısıyım. Mezuniyet de yaklaşıyor ve önümüzdeki yıl sonuna doğru diplomamızı alıp mesleğe atıldıktan sonra daha çok şehir içinde kullanacağım, fırsat buldukça küçük kaçamaklar için kampa ve kısa seyahatlere çıkacağım zevkli bir araç araştırması yapıyorum. Bu araştırma sırasında da eskiden beri hayranı olduğum jeep Cj serisi ile yeniden yolum kesişti. Başka bir deyişle eski heveslerim yeniden canlandı. Bu konuda yaptığım birçok araştırmanın kapısı gezenbilire çıkınca naçizane aranıza katılmaya karar verdim. Eğitim cahilliği alır derler ama elbette her işin ustalığının yeri ayrıdır. Biz insana bakıp 'arızasını' görmeye çalışırız ama motorlu taşıtlardan aynı seviyede anladığımı söyleyemem. Araçlar ve motorları konusunda ileride sizlere soracağım ve belki absürd de gelebilecek sorularım için peşinen özür dilerim.
 

Selamlar ismim Suat. İstanbul'da ikamet ediyorum. arizabildirimi.com sitesinde editörlük yapıyor ve işim gereği de sık sık İstanbul dışına seyir halindeyim. Daha önce gitmediğim yerlere gitmeyi daha çok seviyorum.
Aranıza yeni katıldım. kısmet olursa buraya da gittiğim yerlerin fotoğraflarını sık sık paylaşırım.
 

Merhaba, Konya'dan Yasin ben.37 yaşında sağlık memuruyum,evli ve 2 çocuğum var.Karavan merakım var ve bunu araştırırken buldum bu forumu.Klasik tatil anlayışından kurtulup doğada vakit geçirmek istiyorum ailemle. Herkese iyi gezintiler...
 

Merhaba Arkadaşlar ;
Ben Nadi 29 Yaşında Mersinde Yaşıyorum. Yarışmacı Arkadaşlara Başarılar :p Burayı Şans Eseri Buldum Biraz Site İçerisinde Gezindim Hoşuma Gitti Aranıza Katılmak İstedim. Macera=Nadi diyeyim kısaca
Ben Değişik Kültürler Değişik Ülkeler Görmek İstiyorum. İlk Görmek İstediğim Yer Afrika Kıtası.
Önümüzdeki Aylarda Afrika Macerama Atılmayı Düşünüyorum.
Hepinize İyi Günler Bol Maceralar Diliyorum ..
 

Merhaba,
Ben Ankara'dan Metehan. Dijital iletişim uzmanı olarak çalışıyorum. Doğayla iç içe olmayı seviyor, doğada olmadığımda bu forumda gezinerek huzur buluyorum.
İnşaatı devam eden bir bahçe evim var ve bir karavan hayalim var. En büyük hayalim ise karavanla dünyayı gezmek.
Düşen TL değerine rağmen hayal kurmaya devam ediyorum:smiley:
 




Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,383
Mesajlar
1,517,440
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst