Gezmek Ve Seyahat Etmek Üzerine

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan TA2RX Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 17
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,879

TA2RX

Müzmin öğrenci
Mesajlar
2,556
Tepkime Puanı
615
Yaş
63
Yer
Yalova
Web
www.tcswat.org
Telsiz Çağrı Kodu
TA2RX
Facebook'ta bir arkadaşımdan çaldım. O da bir başkasının paylaşımını paylaşmış:

1 – ‘Hiçbir şey zekayı seyahat etmek kadar geliştirmez.’ - Emile Zola
2 – ‘Seyahat için yaptığın yatırım kendin için yaptığın en iyi yatırımdır.’ - Matthew Karsten
3– ‘Uzaklara gittikten sonra tamamen değişmiş biri olarak dönmek gerçek bir mucize.’ - Kate Douglas Wiggin
4 – ‘Gezgin bir yere varmak için değil, keşfetmek için seyahat eder.’ - Goethe
5 – ‘Hayat bir kitaptır ve gezip görmeyenler hep aynı sayfayı okur.’ - St. Agustine
6 – ‘Gezgin önüne ne çıkarsa onu görür, ama turist neyi görmek istiyorsa onu.’ - G.K. Chesterton
7 – ‘Senede bir defa daha önce hiç görmediğin bir yere git.’ - Dalai Lama
8 – ‘Her şey kötüye gittiğinde kendine bir tatil ısmarla.’ - Betty Williams
9 – ‘Kıyıyı gözden kaybetmeye cesaret etmedikçe insan, yeni okyanuslar keşfedemez.’ - Andre Gide
10 – ‘Turistler nereye gittiklerini, gezginler nereye gideceklerini bilemezler.’ - Paul Theroux
11– ‘Seyahatin önündeki tek engel kapının eşiğidir.’ - Bosna Atasözü
12 – ‘Para harcayarak sizi zengin yapacak tek şey seyahat etmektir.’ - Anonim
13 – ‘Ne kadar uzağa gidersem kendime o kadar çok yakınlaşıyorum.’ - Andrew McCarthy
14 – ‘Yaşa, seyahat et, maceraya atıl, şükret ve asla pişman olma.’ - Jack Kerouac
15 – ‘En uzun yolculuklar bile tek bir adımla başlar.’ - Laozi
16– ‘Bilmediğin bir yola gitmek bilmediğin bir yönünü keşfetmektir.’ - Martin Buber
17- ‘Seyahat insanı alçak gönüllü yapar. Size dünyada ne kadar küçük bir yer işgal ettiğinizi görmenizi sağlar.’ - Gustave Flaubert
18 - Gezmek istiyorum. -leylek burcu-
 

Etiketler
Bu yıl 3 haftalık Almanya gezimizin son gecesini Romalılara ait bir gözetleme yerindeki müzenin karavan parkında geçirdik. Biraz yüksekçe bir yer olduğu için çevreyi seyretmek güzeldi. Gezdiğimiz müze ve gözetleme alanı beni etkiledi. Eve dönünce gözetleme yerleriyle ilgili bir kitap aldım ve şimdi okuyorum. Kitapta Romalılar hakkında çok ilginç bilgiler var. Bundan iki bin yıl önce gözetleme yerlerindeki evlerini kiremitle örtüyorlar pencerelerinde cam kullanıyorlarmış. Karavan parka tesadüfen gittik ve şimdi bu çevredeki diğer gözetleme yerlerini de gezmek istiyorum.

Gezmenin kıymetini insan gezdikçe daha iyi anlıyor. Karavancılar ülkelerini ve ülke insanlarını en iyi tanıyan insanlardandır diyebiliriz.

Okuduğum kitapta Türkiye’deki Roma gözetleme kuleleri ve diğer tesisler hakkında da bilgiler var. Aşağıdaki link Türkiye’deki Roma gözetleme kuleleriyle ilgili bir gazete haberi.

Roma döneme ait askeri gözetleme kulesi bulundu - Adıyaman Haberleri
 

.

* Dünyaya bakmanın yalnızca iki yolu vardır: Ya dünyadaki hiçbir şeyin mucize olmadığına inanarak bakmak ya da mucizelerden başka bir şey olmadığına inanarak bakmak.
Albert Einstein

* Seyahat etmek, herkesin diğer ülkeler hakkında ne düşündüğü konusunda yanıldığını öğrenmek demektir.
Aldous Huxley

* Seyahat nedir ? Yer değişikliği mi ? Hiçbir şekilde ! Seyahat ederken fikirlerinizi ve önyargılarınızı değiştirirsiniz.
Anatole France

* Bir adım atmadan önce her şeyi düşünen insanlar hayatlarını tek ayak üzerinde geçireceklerdir.
Anthony de Mello

* Seyahat etmek hoşgörüyü öğretir.
Benjamin Disraeli

* Hayat bir yolculuktur. Yanınıza çok fazla bagaj almayın.
Billy idol

* Seyahat tutkusu, dünyanın bildiği en bilgece kusurdur.
Bruno H.

* Yanınıza sadece anılarınızı alın, etrafa ayak izlerinden başka bir şey bırakmayın. Chief Seattle

En sevdiğim:
* Dünya görüşlerinin en tehlikelisi, dünyayı görmemiş insanların dünya görüşüdür.
Alexander von Humboldt
 
Son düzenleme:

Seyahat etmek benim için çok güzel bir şey............amma son zamanlarda seyahat deyince nedense aklıma hep ne olacak bu avronun gidişi geliyor keyfim kaçıyor hatta yok oluyor
 

.
EUROpa gemiyi azıya alan boğa kılığındaki Zeus’un üzerinde kaçıyorsa,

7A7EE927 FF4E 4640 B65F AC51D9993C80


bize de LİRa ile arkasından ağıt yakmak kalıyor olmalı..

B99186B4 E8A4 4E38 AA62 F5556E095387


* Lira, İtalyanca lir demek.
 
Son düzenleme:




İnsan önce çalışmalı kazanmalı biriktirmeli sonra gezmeli. Gezmek güzel de, öğretici de ama gel gelelim parası çok olanların yapabildiği bir aktivite. Bunu yapamayanlar için bir kitap okumak, bir tiyatroya gitmek, sinemaya gitmek. Dışarda yemek gibi daha küçük zevkler de tadılabilir. Bir hobiye sahip olmak ve üretmek de en az gezip durmak kadar iyidir bir insan için. Ayrıca okumak da bir çeşit düşünsel yolculuktur ve çok şeyler kazandırır. Boş boş gezmektense en azından boş zamanınızda karavanınızda elinize bir kitap alın ey faniler. Kitaplar neredeyse hiç enerji gerektirmez ve son derece karavancı dostudurlar.
 

Seyahat etmek benim için çok güzel bir şey............amma son zamanlarda seyahat deyince nedense aklıma hep ne olacak bu avronun gidişi geliyor keyfim kaçıyor hatta yok oluyor

Avro, Dolar, Isviçre Frankı, Isveç ve Norveç Kronları gibi para birimlerinin paritelerinde uzun zamandır bir değişiklik yok. Bu paralar oldukları yerde duruyorar. TL’ye neredesin diye sormak lazım galiba.
 
Son düzenleme:

Gezmek güzel de, öğretici de ama gel gelelim parası çok olanların yapabildiği bir aktivite. Bunu yapamayanlar için bir kitap okumak, bir tiyatroya gitmek, sinemaya gitmek. Dışarda yemek gibi daha küçük zevkler de tadılabilir. Bir hobiye sahip olmak ve üretmek de en az gezip durmak kadar iyidir bir insan için. Ayrıca okumak da bir çeşit düşünsel yolculuktur ve çok şeyler kazandırır. Boş boş gezmektense en azından boş zamanınızda karavanınızda elinize bir kitap alın ey faniler. Kitaplar neredeyse hiç enerji gerektirmez ve son derece karavancı dostudurlar.

Hobiler konusunda da aynı şeyi söyleyenlerle karşılaştım. Özellikle deli paralar harcadığım amatör telsiz hobisi için kimisi "senin paran çok", kimisi de "senin vaktin çok" dedi. Onlara hep dedim ki "hobilerle uğraşmak için hem vakit hem nakit gerekli, doğru". Sonra da iki soru sordum: 1. Televizyon seyrediyor musun? 2. Sigara içiyormusun?

Ben hayatımdan televizyonu çıkaralı 35 sene oldu. Dolayısıyla bir sürü de vaktim oldu. Televizyon seyretme (ve şimdilerde sosyal medyaya fazla takılma) vaktin olsun.

Hayatımın 27 senesinde FECİ bir sigara içicisiydim. Beni tanıyan herkesin "sen bıraktıktan sonra herkes bırakır" diyeceği kadar FECİ bir içiciydim. Ayrıntılarına girmeyeyim. Özetle günde 2-2,5 paket desem yeter sanırım. Bunun maliyetini 365 günle çarptığınızda ortaya çıkan rakamı ben her sene telsizlere yatırıyordum. Sağlığımda bana kar kalıyordu. (Artık onları da büyük oranda tasfiye ettim ve o parayı seyahat bütçesi olarak kullanıyorum.)

Dolayısıyla temel argümanım şuydu: Televizyon seyretme vaktin, sigara içme naktin olsun.

Kısacası bunların hepsi bir tercih sorunu. Kimisi televizyonunu yeni teknoloji bir ürünle değiştirip çok rakamlı bir kaç bin lira harcar. Kimisi telefonunu, kimisi evinin mobilyalarını değiştirir. Kimisi de bir lokma bir hırka yeter deyip kendini yollara vurur. Hepsi birer tercih sorunu.
 

Ben de bu konuda şunları yazmak isterim Sayfamın ''Yolda biri var'' olmasının sebeplerinden biri Kampa geziye birileri çağırılır ya maça gidilir,ya maç seyredilir,ya düğün derneğe gidilir,ya evde göbek bağlanır (Bu sadece kendi çevremdeki genelleme)Ve kamp alanlarından ziyade tırmanış ve doğayla baş başa kalabileceğim yerde kamp yaparım
Harley davidson motosiklet ile gerçekleştirdiğim eski gezilerimde arkadaşlar gençti gezerlerdi eğlenirdik ama yaş,evlilik,iş hayatı yaşamları değiştirebiliyor Benim görüşüm Eğer gezemicek öğrenemicek ve öğrendiklerimi paylaşamıyacaksam neden çalışmalıyım ''Siddhartha - Hermann Hesse''Adlı romanında ve okuduğum bir çok Tibet konulu romanda buna ''Ferrarisini satan bilge''de dahil anlattığı güzel bir nokta var En yakınlarımızdan örnek vereyim Evlatlar...Kimisi evladının eğitimi öğretimi falan filan derken kendini paralıyor tabiki evlatla ve tüm insanlıkla ilgilenilecek ama bunun için birey kendini hapsetmemeli...Uzun lafın kısası ''Yol hazır sen hazır mısın?
 




Gezgin olmak sorsanız herkesin hayali ama konfor dan vazgeçmek herkesin harcı değil.İkisini bir arada yapana zaten zengin diyorlar.
 

.
Bir yerin tarihi yeri, coğrafi konumu ile sosyal ve kültürel yaşamından, yerinde hakkıyla bilgi edinmek ve deneyim kazanmak amacıyla yollara çıkan kimseye gezgin denmekte.

Ruhsal bir özlem olan gezinin, değişim ve yenilenme amaçlı tatilden farkı var !
Karavan bu guruplar için, iki anlamıyla da araç durumunda.

Bir de deli dana volta atanlar ile karavanıyla “evli” olanlar var. :smiley:


Sahada sınırlar ise bilindiği üzere geçirgen bir yapı göstermekte.
Biz, emekliliğin dinginliğini zaten evde yaşayan, voltacı gezginler taifesinden olmalıyız..😋
 
Son düzenleme:


Gezgin olmak yolda olmaktır.Farklı ortamlarda nefes almak, ruhu dinlendirmek,anı biriktirmektir.Tarihi yerler,farklı kültürler ,dağ,tepe,deniz vs. gezmenin amacı değil sadece bahanesidir.
 



.
Gezgini, “amaçlı gezen” olarak tanımlayarak, onu “avare volta atan”dan ayırmayı hedeflesek de ikisi sıklıkla beraberce yaşanabildiğinden, aslında kelimelere takılmanın pratik yapılı karavancılar açısından pek bir anlamı yok.
Yoksa seyyah, yolcu, turist, kaşif, aşık gibi çeşitli tanımlarla konuyu çorba etmek işten bile değil. 😉

Salgında karavan sayısı artımında zaten az sayıdaki amaçlı gezme isteği, yerini tamamen izole ve ucuz sanılı çözüme bırakmış olmalı. Eleştiri olarak yazmıyorum, sonuçta çoğu hepimiz gibi avare avare gezecek.
Şüphesiz hepsinin tadı ayrı.
Yaşam hep ulvi nedenlerle yaşanmıyor. 😋


Bir de @dolaşıyorum‘dan sorusu “seyahat” üzerine ahkam kesmesini istesek.
Acep, zevcesinin karavanı hazırlama hızı ile bu enflasyon günlerinde mazota susamış beygirleri, seyahate meftun ruhunu ne derece etkilemekte ? 😊
 
Son düzenleme:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,425
Mesajlar
1,517,783
Kayıtlı Üye Sayımız
172,070
Kaydolan Son Üyemiz
cipokko


Geri
Üst