Google Map: Türkiye Topo Haritası

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan OR Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 24
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 39,336
Ynt: Google Map: Türkiye Topo Haritası

39° 42.24'
44° 16.72' 44° 18.45'
39° 40.57'

Teşekkürler
 

Etiketler
Ynt: Google Map: Türkiye Topo Haritası

Google Earth ile baktığımda orada böyle bir oluşum yok gibi. Sanırım Open Cycle haritasından kaynaklanıyor.
 

Ynt: Google Map: Türkiye Topo Haritası

Gönderdiğiniz koordinatlar ondalık derece :smiley: Neyse şöyle yapalım; GE kml veya kmz gönderirseniz öyle bir deneyeyim. Selamlar.
 

Ynt: Google Map: Türkiye Topo Haritası

Malesef kmz dosyasını ekleyemiyorum, çünkü sistem izin vermiyor. Başka bir yolu var mı bilmiyorum. Ama aşağıdaki koordinatları GE'de ararsanız tam bahsettiğim çukurun ortasına gidersiniz. Open Cycle Map'te buranın yüksekliği 2700 metre gibi (eş yükselti eğrilerine bakarak). GE'de ise yaklaşık 4400 metre.

Teşekkürler

39.694673,44.29091
 

Ynt: Google Map: Türkiye Topo Haritası

mail adresinizi pm atarsanız göndereyim. ama karşılaştırınca google'dan aldığınız görüntü oldukça yeterli görünüyor.
 



Ynt: Google Map: Türkiye Topo Haritası

Kaan Bey,

Anladığım kadarı ile Google map daha doğru. Diğer haritadaki durum bir hata mı yoksa bu tür haritaların bilmediğim bir özelliği mi var. Örneğin Cycle Map'te görünen yer derinlik olabilir mi? Yani bir anlamda "Z" ekseni gibi düşünebilirmiyiz? Bu durumda gördüğümüz şey verilen bölgedeki derinlik olabilir mi?

Tekrar teşekkürler

Orhan
 

Ynt: Google Map: Türkiye Topo Haritası

Yazınızı yeni gördüm büyük ihtimalle sorunuzun cevabını bulmuşsunuzdur. Haritada çukur olarak gördüğünüz yer öküz deresi. Gogoole da görmüş olduğunuz görüntü gerçeğine daha yakın bir görüntü. Platodan eriyen buzulun sularıyla oluşmuş bir yarık orası çukur değil ama yakından bakıldığında dağ kesilmiş gibi görünüyor.
Aradığınız gibi bir harita bulduğunuzda beni de bilgilendirirseniz sevinirim. Yaklaşık 2 yıl uğraşıp sonunda aramaktan vazgeçtim. ;D
 

Ynt: Google Map: Türkiye Topo Haritası

Ben bildiğim brşeyi söylemek istiyorum. Garmin Navcity ve Topo zaten altyapısında Google Earth'ü kullanıyor. Tek fark; benim şimdiye kadar gördüğüm; görsel fark. Ben hem GE hem de Topo'yu sıksık kullandığım için iki haritanın da birebir örtüştüğünü defalarca gördüm. Zoom in-out larda benim cihazımda bir yavaşlama sözkonusu değil ama Iphone'dan kaynaklanabilir.
 

Merhaba Arkadaşlar

Uzun süredir Türkiye topografik haritasını arıyorum. Buradaki tüm yazıları okudum ve dosyaları indirdim. Ancak bulabildiğin hiç bir topografik haritadan memnun kalmadım. En son 10m'lik bir Türkiye topo haritasını buldum (sanırım 2007 tarihli). Mapsource ile kullandım ve ayrıca Garmin 62s cihazıma da yükledim. Ancak bu harita gerçek bir topomap'den ziyade, daha çok bir kağıt üzerine kaba bir teknikle çizilen eşyükselti eğrilerinden oluşan bir karalama sayfası gibi. Bu nedenle pratikte çok da (bana göre hiç) işe yaramıyor.

Şöyle açıklayayım:

1) Bu harita 10m'lik eşyükselti (izohips mi diyorsunuz bunlara) eğrilerine sahip. Ancak çizgiler çok kalın ve kaba. Küçük bir bölgeye kadar zoom yapmazsanız ekrandaki karartıdan başka bir şey görme şansınız yok. Ancak maksimum zoomda ekran biraz netleşiyor ve iki cizgi arasını ayırt etme şansınız oluyor. Bu durum da istediğiniz yerleri görmek için sürekli haritayı kaydırmanız gerekiyor. Çünkü aktif pencerenize giren alan küçük bir bölgeyi gösteriyor ve etrafınzıdaki arazi yapısını tek bir ekrandan görmeniz mümkün değil. Türkiye haritasının tümünü birden ekrana getirirseniz koyu noktalarla dolu bir Türkiye haritasından başka bir şey görmüyorsunuz. Ben harita işlerinden çok anlamam ama bu şekli ile bence ham verilerle dolu bir dokümatasyon belgesinden öteye geçmez. Bunun yerine daha açık ve iyi bir teknikle yapılmış 20-50m'lik bir haritayı kesinlikle tercih ederim.
2) Garmin cihazımın internal kapasitesi 1.7 GB, ayrıca üzerindeki kart 4GB (class 6). Buna rağmen ekranda bir yere geçtiğinizde harita güncellenmekte oldukça zorlanıyor. Yani bu harita ne bilgisayarda ne de cihazda bana yük olmaktan başka bir işe yaramıyor.
3) Bu amaçla çok arama yaptım ama daha iyi bir topo harita bulamadım. Ancak daha sonra google map'te bir şeyi farkettim. Belki sizler biliyorsunuzdur. Aslında google map'in topo/terrain kısmı varmış (ben yeni öğreniyorum). Üstelik 20m'lik çizgileri var ve çok iyi bir teknikle yapılmış. Aşağıda bir örnek verdim. Gördüğünüz gibi oldukça kaliteli. İstediğiniz düzeyde zoom yapın görüntü otomatik olarak ona göre değişiyor ve hiçbir zoom düzeyinde ekranda bir karmaşa, çizgi çöplüğü yok. Ayrıca burada kullanılan gölgelemeler ile arazinin 3 boyutlu yapısı çok güzel bir şekilde seçilebiliyor.

Sonuç olarak:

Bu veriler bize Türkiye'nin çok iyi yapılmış bir topo/terrain haritasının olduğunu gösteriyor (tüm Türkiye'yi kapsayan). Durum böyleyse bunu nereden bulabiliriz? Bu amaçla epey bir arama yaptım, ancak şimdiilik pek bir yol alamadım. Google map'teki gibi bir Türkiye topografik haritasını satın almaya hazırım ama bulamıyorum. Muhtemelen Başarsoft yapımı, onlara bir e-mail yazıp durumu öğrenmeye çalışacağım. Diğer bir çözüm acaba google map'ten bu topo/terrain haritasını indirebilir miyiz? Bu mümkün müdür? Ben bu konularla uğraşmaya devam edeceğim. Bu konuda önerisi veya bilgisi olan arkadaşlar bunu bizimle paylaşabilir mi?

Orhan

[attachment=1]

Ekli dosyayı görüntüle 160557
Merhaba !
Ayrıntılı bir topoğrafik Türkiye haritası için ( MGRSUTM Map Pro ) haritasını indirin her türlü doğa faaliyetinize uygun olacağını göreceksiniz.
PS: Cihazınız androit i,se en az Andro 8-9 olmalıdır
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,420
Mesajlar
1,517,725
Kayıtlı Üye Sayımız
172,067
Kaydolan Son Üyemiz
Birkium

Çevrimiçi üyeler



Geri
Üst