GPS Cihazı Tavsiyesi

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ahmtysnkrby Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,493

ahmtysnkrby

Yeni Üye
Mesajlar
11
Tepkime Puanı
0
Merhaba arkadaşlar. Yapacak olduğum dağ yürüyüşleri için bir gps alayım dedim başladım araştırmaya. Forumdaki başlıklar biraz tarih olarak eski kalmış tavisyeler var ama eski cihazlar çoğu linkteki tavsiye cihazlar ilandan kaldırılmış. Arazide işimi görecek bir alet arıyorum. ancak çok fazla bütçe ayıramam. Gittiğim yeri göstersin google earth gibi haritası olsun yeter.ancak daha önce bu el gps lerinden hiç kullanmadım kafama takılan birşey var. harita kadastro işi yaparken profesyonel gps ler kullanıyorduk kocaman atenli 20-30 bin tl lik aletler yani. bunlarla bile arazide 1 cm hassasiyeti ancak yakalıyorduk bazı yerlerde. bu ufacık cihazlarla nasıl bu hassasiyet yakalanabilir? pek inandırıcı gelmedi bu hassasiyet konusu bana bilgisi olan arkadaşlar varsa yardımcı olabilirmi?
 

Etiketler
Ynt: GPS Cihazı Tavsiyesi

Merhaba,
Öncelikle hassasiyet konusunda bir şey diyemeyeceğim ama ben cihazıma google earthte çizdiğim bir güzergahı iz kaydı olarak kayıt edip bu iz üzerinde takibini yapabiliyorum, eğer google earth iyi okumuş ve düzgün hat çizmiş isem hiç sıkıntı yok, yani earth ile arazi çakışıyor.
Cihaz tavsiyesine gelince, çok emin olmamakla beraber google earth görüntülü cihazlar yeni jenerasyon sanırım, yeni model cihaz = maliyet diye düşünüyorum.
Almışken kesinlikle harita yükleyebileceğiniz bir cihaz almanızı öneririm.
ben Garmin 60csx modelini kullanıyorum memnunum.
Bunun dışında 2 el bulabileceğiniz Magellan Explorist modelleri de kullanışlı cihazlar olduğunu düşünüyorum.
Garminde Oragon ve Dakota yeni seri ürünler, Magellanda da Triton serileri yeni ürünler.
 

Ynt: GPS Cihazı Tavsiyesi

Ben de benzer özelliklerde bir gps arıyorum. Benim için pil süresi de önemli tabii. İmkan bulursam yurtdışından getirtmeyi düşünüyorum ancak harita yüklemekte sorun çıkarır mı bilmiyorum.
 

Ynt: GPS Cihazı Tavsiyesi

Garmin 60csx in fiyatı neredeyse 1000 TL. Aslında ben daha ucuz cihazlar kastetmiştim.
 

Ynt: GPS Cihazı Tavsiyesi

Selamlar
öncelikle Magellan cihazları bilmediğim için ve tecrübem Garmin ile kısıtlı olduğıu için, Garmin tarafı bilgilerini vereyim.

60CSx "2.el" olarak bulabileceğiniz en iyi cihazdır. tahminim, yarı fiyatından daha ucuza bile bulabilirsiniz. Ama "biraz daha ufakça olsun derseniz eTrex serisi de işinizi görür...

Garmin'İn eski (yani 4-5 sene öncesi) serileri ile daha yenileri arasında en büyük fark "sinyal alış" hassasiyetidir ama "açık alanda" dolaşıyırsanız pek fark etmez eski-yeni modeller.

Bu cihazların "yer/lokasyon" hassasiyeti, bulunduğunuz alana bağlıdır. Ama açık alanda, en iyi şartlarda 2-3mt nin altına düşmez hassasiyetleri.
Ayrıca, alacağınız cihazın "dokunmatik ekran" olmamasını öneririm, toz/toprak gibi kosullardan etkilenirler.

umarım biraz fikir verebilmişimdir, reha
 



Merhaba,

Tarlaya agac dikimi yapacagim, agac siralarinin kusursuz olmasi icin en basit ve ucuz yontemi ariyorum. Aklima gps geldi. 10-20cm hata payi ile bana nokta verebilecek cihaz var midir? Ornegin baslangic ve bitis noktalarini isaretledigim dogru hat uzerinde belirli mesafedeki noktalari bana bahsettigim hassasiyette gostermeli.

Tesekkurler.
 


Merhabalar yeni konu açmadım . bende gps navigasyon el cihaz bakıyorum kullanım kolaylığı bakımından hangisini tavsiye edersiniz.

Magellan Explorist 600 GPS​

MAGELLAN Triton 400 GPS​

 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,383
Mesajlar
1,517,433
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst