Grand Cherokee 4.7 Savrulma Hak

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan RUSTEL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 30
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,256
bende 360 bin km de birtanesine bakmıştım. süperdi. kolay eskimeyen araçlar onlar. ama nasıl yapıyorlar hurda haline getiriyorlar.
bunun cevabı bu aracı bilmeden alan kişiler bu aracı kırılmaz / bozulmaz, yüksek hızla çukura girse, tümsekten atlasa bişi olmaz, kaldırımlardan uçan, her türlü zorlamada sorun çıkarmayan araçlar olarak aklında kurgulayıp bu şekilde kullanmasından kaynaklanıyor.

diğer sorun da yine işi bilmeyen insanların bu aracı dağda bayırdı zorlaması, her türlü engele düşüncesizce atlayıp zıplamasından kaynaklanıyor (off road yapmış araçlara hiç değinmeyeceğim).

bu araçlarda kullanılan parçalar kul yapısı olduğu için belli limitleri tolere edecek şekilde yapılıyor, günlük kullanımda, ya da arazide (off road demiyorum) limitlerini bilip düzgünce kullanıldığında bu kadar çok sorun çıkaracaklarını düşünmüyorum.
ayrıca bu araçlardan anlamayan sahiplerinin, bu araçları ustayım diye geçinen insanlara teslim etmesi de var.. özellikle eskiden forumlar yaygın değilken bu işler çok daha zordu malum..

yaş itibarı ile değişecek parçaları değiştirip bakımlarını da doğru parça / yağ ile zamanında yaptığın müddetçe ASLAN gibi araçlardır..
 

Etiketler
bütün jipler savrulur , güneşliğinde de ingilizce yazar , 4x4 ağır ve yüksek aracı kitabına göre ve amacına göre kullanırsan sorun çıkmaz , en son kasa (WK2) Grand Cherokeelerde bile savrulma videoları var youtubeda , bu üretim hatası olduğunu göstermez , akıllı kullan demektir :smiley:
 
Son düzenleme:

WJ nin viraj kapasitesi fena sayilmaz, aslinda kucuk mudahalelerle asfaltta da basarili olabilir.
 

2000 wj var bende
Klimanın fani çoğunda çalışmıyor.
Buda hararetin artmasına nedenlerden biri.
Hiç kimse fark etmiyor.
Birde joker olarak klimanın fanina direk röleli bir fan düğmesi koymakta fayda var.
 

2000 wj var bende
Klimanın fani çoğunda çalışmıyor.
Buda hararetin artmasına nedenlerden biri.
Hiç kimse fark etmiyor.
Birde joker olarak klimanın fanina direk röleli bir fan düğmesi koymakta fayda var.

Klima fanı yok diye biliyorum WJ de ama olsa bile harareti etkilemez.
Radyatör ve tüm soğutma suyunun geçtiği sistem temizlenmeli öncelikle.
Video: https://www.youtube.com/watch?v=s--5ft5YiHg

Videoda oldukça ayrıntılı anlatmış ChrisFix.
 



2000 4.7 de klima fani calismadiginda ve klima kullanildiginda hararet yukselir. Fan icinde komurler oldugundan soktukten sonra ters yonde calistirmaniz akuye baglayarak ve hava tutarak gobegine temizlediginiz de bir ihtimal duzelebilir. Tecrubeyle sabit. Ya da yenilemelisiniz mutlaka.


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
 


motora çok iyi bakmak lazım. LPG ile çok kolay bozuluyor bu serideki araç motorları. fiyata ise birşey diyemeyeceğim çünkü herşey saçma sapan oldu.
 

Zavoli ve iyi bir iscilikle 4 sene 4.7 kullandim, hic sorun yasamadim. Benzine gore motora zararli mi evet. Cihaza baglatip şanzıman sensor vs, lift e alip muhtemel yuruyen masraflarini kontrol etmek lazim. Arac duzgunse fiyat ne kadar sahip olmak istediginizle alakali. Bu arabalarin hicbir zaman piyasasi sudur olmadi olmaz da. Gunumuzdeki durum da eklenince tek kelimeyle belirsiz.


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
 




140 bin de cizigi olmayan wj yi wk parasina sattim. Alan kisi de gayet araci bilen ve daha once de kullanmis biriydi.Yine ayni km ve kondisyondaki 5.9 u onun da ustune satarim. Araba duzgunse ve ender temizlikteyse, her arac her fiyata satilir. Bir wk, wj veya zj den daha yeni modeldir diye daha pahaliya satilacak diye bir kural yok. 2000 model ile 2006 model clio kiyaslamiyoruz sonucta. Arabasi iyi olan fiyati belirler. Siz almazsiniz o ayri mesele ama piyasa boyledir. Hatta garajimda 45 bin de xj de var. Bir wk parasi eder mi etmez mi?:smiley:


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
 


Arkadaşlar 4.7 ile ilgili bilgisi olan varsa aracımda frene basınca özellikle sol taraftan kaşık çatal birbirine vurur gibi ses geliyor var mı bu sesin sebebini bilen yardımcı olsun
 

Arkadaşlar 4.7 ile ilgili bilgisi olan varsa aracımda frene basınca özellikle sol taraftan kaşık çatal birbirine vurur gibi ses geliyor var mı bu sesin sebebini bilen yardımcı olsun
disk ve balatalara baktırmak lazım. büyük ihtimalle bitmiştir. demir demire sürtüyordur ondan o ses. bu şekilde kullanmak bile çok tehlikeli. en kısa zamanda baktırmanı öneririm.
 

Bugün gresledik alt takımı sesi kesti ama her an yapabilir gibi duruyor.Ayrıca şanzıman yağı ısınma problemi var transover temp uyarısı veriyor sonra araç kalkışta gaz yemiyor.Yağda yanma yok ama şanzıman yağ kaçırmış türbün tamir olacak dendi usta tarafından var mı sebebi ve çözümü başına gelen varsa
 



Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,383
Mesajlar
1,517,442
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst