Grand Vitara LPG İle Yakıt Tüketimi

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Konyalı Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 29
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 74,970
Ynt: Grand Vitara LPG İle Yakıt Tüketimi

Farklı bir başlıkda ön bilgileri aldığınızı görerek ekliyorum
1,6 manuel yakıtı artı %10
bende iki yıl kadar aynı aracı otomatik kullandım ortalama değer manuel olanlardan hem LPG de hem benzinde %10 fazlaydı
 

Etiketler
Ynt: Grand Vitara LPG İle Yakıt Tüketimi

Ben de 3 yılı aşkın 98 model 5 kapı vitara jlx kullanıyorum ve oldukça memmunum.Hem aracımızdan hem de yakıtından.Ne kadar yaktığını söylemeden önce şunları belirtmekte yarar görüyorum.Kesinlikle rutin bakımlar zamanında yapıldığı ve orjinal malzeme kullanıldığında araçata yakıtın ve performansın çok fark ettiği görülüyor.Bu 3 yılı aşkın süre zarfında kesinlikle gaz sisitemi taktırmayı düşünmedim ve hala benzinle biniyorum.Çünkü yerli veya yabancı türde araç kullanan arkadaşların gaz sisiteminde araçlarının yakıtını duyduğum zaman benim için hiç gerek olmadığını farkediyorum.Artık ne kadar yaktığını söylüyorum.Bu hafta sonu Karaman'dan Mersin'e arkadaşla bir iş için gitmiştim.Bu arada şunu da söyleyeyim.Bu ilk ölçümüm geğildi.Ne zaman uzun yola gitsem depoyu fullüyorum ölçmeyi seviyorum.Yine depoyu fulledikten sonra tam 201 kilometre sonra sürekli benzinini kullandığım markalı istasyon denk geldi ve tekrar fulledim.Sonuç 41 TL lik benzin aldı.100 km de 20 tl yaklaşık yapıyor.Km de 0.20krş denkgeliyor. 20/2.9=7 litre/100 km ye denkgeliyor.Asla gaz sisitemi taktırmayı düşünmüyorum.Aracımızın bakımlarını ise Konya da servisinde yaptırıyorum.
 

Ynt: Grand Vitara LPG İle Yakıt Tüketimi

yakıt bilgisi için teşekkürler bende daha önceden ford focus otomatik vardı ve çok hantaldı serilik olarak nasıl acaba yani vites aralığı nasıl. focus çok geç 2 ye geçiyordu merak ettiğim birde bu var yada bir tane kiralayıp denemk lazım
 


Ynt: Grand Vitara LPG İle Yakıt Tüketimi

Ben 3 yıldır özel Suzuki servisi Sarıkayalara gidiyorum.Aynı zamanda büyük Suzuki Plazaya da gittiğim oluyor.Ben ikisi arasında şu farkı gördüm.Büyük Suzuki plazada aynı parçaların alternatifleri bulunabiliyor daha ekonomik fakat hiç orjinalden şaşmadım.Sarıkayalarda Ali usta var gerçekten ilgileniyor anlıyor.Daha bu hafta üst silindir kapak contasından az bir yağ atar gibi oldu.Ali usta şip şak olyı temizledi ve çok az bir ücretle.Ücret de önemli değil anlaması ilgisi....
 




iyi günler. 2004 Model Grand vitara 1.6 3 Kapı otomatik aracımın yakıt problemi canımı sıkıyor. Ne yaptıysam şehir içi LPG de 50 kuruşun altına düşmüyor. Hava filtresini değiştirdim, Subap ayarlarını yaptırdım, orjinal IRIDYUM bujisini aldım kablolar yeni, LPG ayarı yaptırdım fakat hiçbir şekilde az yakmadı. Yardımlarınızı bekliyorum.
 


Konuyu hortlattım ama, Bende de 2007 2.7 v6 GV var. Ölçüm değerlerim bu günün fiyatlarıyla 50 kr/km lpgde gibi. lpg:3 TL

IMG 20180521 103038
 

2005 1.6 Otomatik Grand Vitaram uzun yolda klima açık durumda 0.33 kuruş yakıyor bence lpg için yüksek bir değer
 





iyi günler. 2004 Model Grand vitara 1.6 3 Kapı otomatik aracımın yakıt problemi canımı sıkıyor. Ne yaptıysam şehir içi LPG de 50 kuruşun altına düşmüyor. Hava filtresini değiştirdim, Subap ayarlarını yaptırdım, orjinal IRIDYUM bujisini aldım kablolar yeni, LPG ayarı yaptırdım fakat hiçbir şekilde az yakmadı. Yardımlarınızı bekliyorum.

Konuyu hortlatayım bende. Bende 3 kapı 1.6 Grand Vitara sahibiyim. Şehirler arası ortalama 100-120 hızlarında 130km de 20 litre yakıyor cidden yüksek rakam ne yaptıysam bende düşüremedim. Enjektörler değişti, 2 kere gaz ayarı yaptırdım, filtreler değişti ama yok bana mısın demiyor.
 

Bir güncelleme de ben yapayım.
2.0 5K 2004 OTM. Grand Vitara uzun yol 12-13 lt LPG, şehir içi 14-16 lt LPG arası tüketim.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,383
Mesajlar
1,517,429
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst