Hho-hidrojen Yakıt Destek Kiti Uygulama Sonuçları

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yavuzuyan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 16
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,326

yavuzuyan

Tahoe Aşkına
Mesajlar
92
Tepkime Puanı
14
Yaş
65
Yer
İstanbul-Ataşehir
Tekrar merhabalar,
11 Mart 2020 tarihinde Türkiye’de de alternatif yakıt olarak kabul edilen hidrojen yakıtla ilgili çalışmalarımı burada yazmıştım.
2004 Jeep Cherokee 2,8 Crd Hidrojen Katkılı Yakıt Sarfiyatı Hakk.
İnternetten yaptığım araştırma sonucunda UCR Hidrojen Yakıt Destek Sistemleri firma sahibi Mustafa UÇAR ile karşılıklı 2 görüşmem oldu ve ardından montaj konusunda tarih belirledik.
Aracım: 2004 Jeep Cherokee 2,8 L, Turbo Dizel. ( 256.000 km.de )
Hidrojen kitini 1 Mart P.tesi günü yaklaşık 4 saatlik çalışma sonucunda aracıma montajı yapıldı.
Satın aldığım kit: UCR- H2-A11 Titanyum Saf Hidrojen Akıllı Sistem.
saf hidrojen gr2 titanyum 11 plaka hidrojen yakıt tasarruf cihazı | Hydrogen Fuel
Kitin kendine ait ECU’su, yani beyni var. Kendiniz ayar yapıyorsunuz. Ben de 3-4 defa amper ayarı yaptım tam oranını tutturuncaya kadar.
Hidrojen kitini taktırmadan önce 2 senedir kullandığım bu aracın ş.arası yollarda
( yeni yolu hiç kullanmadım ) 100-110 km hızla giderken yakıt tüketimi 100 km.de 9,8-10 litreydi. Şehir içi kullanımda ise 100km.de 11,5-12,5 litre yakıyordu.
09 - 17 Mart 2020 tarihleri arasında İstanbul-Yalova-Gönen-İzmir-İstanbul arası seyahatim oldu.
2004 Jeep Cherokee 2,8 CRD aracıma taktırdığım hidrojen kitine İzmir çıkışında yaptığım son amper ayarından sonra ( Şehirler arası yolculuk, ve şehir içi, Gönen’de dağlara çıkış, köyler arası yolculuk dahil ) 100 km. de ortalama 9,6 Litreye kadar indi.

Sadece ş. Arası 100 km.de ort. Yakıt sarfı: 8,4 lt.
Sadece ş. İçi 100 km.de ort. Yakıt sarfı: 10 lt.


Açıkçası bu sunuç beklentimi tam anlamıyla karşıladı.
Notlarım:
n Araçların yakıt sarfiyatı aracı kullananın kullanım alışkanlıklarına göre daha fazla
olabilir. Farklı marka, segment ve motor hacimli araçlarda yakıt tasarruf oranı değişiklik gösteriyor. Büyük hacimli motorlarda yakıt tasarrufu daha fazla oluyor.
Ayrıca; Hidrojen yakıtının araca 2. Bir faydası da, yanma odası ve subaplar dahil motor içini temizleyip zamanla daha da fazla yakıt tasarrufu yapmasına neden olacağına inanıyorum.
Firma bilgileri:
UCR Hidrojen Yakıt Destek Sistemleri / firma sahibi Mustafa UÇAR
Adres:
Bağlarbaşı Mahl. Şahin sokak Ata Apt. No 27/B MALTEPE / İSTANBUL
Gsm: +90 539 6339292
Tel: +90 850 4800061

0d78fd93 aa1f 4154 867e 0b450caee329


7d957f0e 5847 4e82 b5ef dd117300d74a


JEEP HHO KT 1


JEEP HHO KT 3


JEEP HHO KT 4


JEEP HHO KT 5
 

Etiketler
Sn. Yavuz bey,

Çok ilginç bir konuya değinmişsiniz. Ben ileride hidrojenli yakıtın elektrikliden daha ön plana çıkacağını düşünenlerdenim. Elektriğe oranla benzin veya mazotlu motorlardaki gibi hızlı dolum yapılabilmesi kullanımını kolaylaştırıyor, sıfır atık olması da araçların çevreye karşı yarattıkları zararı yok ediyor.

Yalnız şu aşamada sistemin güvenilirliği hakkında hala sıkıntılar olduğunu ve bu yüzden de çok uzun zamandan beri büyük firmalar tarafından yapılan çalışmaların ve harcamaların karşılığını alamadıklarını biliyorum. Okuduğuma göre patlamayla sonuçlanan örneklerde var. Siz bu konuda muhakkak epey araştırma yapmışsınızdır, bu konularda da bizi aydınlatırsanız makbule geçer.

Gelecekte belki de tüm araçlar bu yakıt türü ile yola çıkacaktır, şu anda ise herhalde sadece 1-2 tane model var.

Ayrıca maliyetinden de bahsedebilirseniz çok faydalı olacaktır.
 

Merhaba Sayın El_ Guapo;
Bu konuda en büyük sıkıntı Hidrojenin depolama zorluğudur. BMW-Mercedes firmaları son 5 yılda oldukça yol kat etmelerine rağmen depolama sorununu henüz tam çözemediler.
H/B veya Sedan modellerde Habaş tüplerinden daha kalın tüplerle başarmış olsalar da tüplerin ağırlığı avantaj sağlayamamıştır.
Hidrojen kiti çalışan motorlarda yaptığım ayar üzerinden düşük devirde de yüksek hızda da sistemin aynı miktarı üretmesi kısmen dezavantaj görünse de yakıtın bedava olması, tükettiği elektrik enerji miktarından kat kat daha çok fazlasını alternatör rahatlıkla karşıladığından dolayı ekonomik fayda sağlamaya devam edecektir.
Akülerin çok soğuk havalarda ilk marş basma güçleri zayıftır. ( CAA – Cold cranking amps ) Ki, bir çok insan yıllarca araba kullanır ama bunun ne anlama geldiğini bilmez. Marş basarken aynı anda hidrojen kiti de 4-6 amper arası güç çekmesin diye hidrojenin çalışmasını araç çalıştıktan 10 saniye sonra devreye girecek şekilde ayarladım. Dolayısıyla bunda da sorun yok.
Hidrojen sisteminde patlama çok zor olur. Reaktörün çıkışına çek valf konduğunda patlaması mümkün değildir. Hatta kullandığım bu kitte çek valf de yok.
Sadece, sistem enerjisini direkt olarak aküden alıyorsa ve kontak açık unutulmuş veya tasarruf olsun diye kırmızı ışıkta kontak açık olarak motorun stop edilmesi gibi işlem varsa, üretilen hidrojenin fazlalığı silindirlerin yanma odasında birikir. Patlama çok ender olabilecek bir şeydir.

Fiyatı 2.950- TL. dır. İnternetten de satın alabilirsiniz.
saf hidrojen gr2 titanyum 11 plaka hidrojen yakıt tasarruf cihazı | Hydrogen Fuel

Dezenfekte olun
Yavuz UYAN
2,8 CRD 2004 Cherokee

IMG 20200413 135259


IMG 20200413 135323


IMG 20200413 135259   Kopya
 

atomik çapı en küçük olan hidrojenin bulunduğu ortamdaki materyaller içine nüfuz etmesi kaçınılmaz olduğundan dolayı,motor bloğu,piston vs de zaman için çatlaklar/ hasarlar oluşturup oluşturmayacağı hakkında üreticinin sayfasında üniversite veya akredite edilmiş laboratuvarlardan alınmış test raporları bulunmuyor.
Bu cihazı kullanmadan önce konu hakkında sizin bilginiz veya gördüğünüz raporlar varmıydı?
 

atomik çapı en küçük olan hidrojenin bulunduğu ortamdaki materyaller içine nüfuz etmesi kaçınılmaz olduğundan dolayı,motor bloğu,piston vs de zaman için çatlaklar/ hasarlar oluşturup oluşturmayacağı hakkında üreticinin sayfasında üniversite veya akredite edilmiş laboratuvarlardan alınmış test raporları bulunmuyor.
Bu cihazı kullanmadan önce konu hakkında sizin bilginiz veya gördüğünüz raporlar varmıydı?

iddia ettiğiniz çatlak-patlaklarla ilgili böyle bir raporu dünyada bulursanız ( bırakın Türkiye'yi, Amerika'yı ) burada yayınlayın lütfen. Böyle garip bir iddia için rapor oluşturulmaz. Petrol şirketleri araç sahiplerine aldığı yakıtın araç motoruna zarar vermeyeceğine dair bir rapor veriyor mu yakıt aldıktan sonra?

Varsa benzer bir rapor, yayınlayın lütfen hep beraber okuyalım.
 



Elektroliz için kaç amper çekiliyor olcebildiniz mi?
Yabancı kaynaklar en fazla %5 yakıt azalacağını, onu yapabilmek için de herşeyin ayarında olması gerektiğini söylüyorlar.
Zamansız ve miktarı gereğinden fazla olan püskürtme yanmayı çok etkileyecektir. Düzgün olmayan yanma elbette zarar verir uzun süre kullanılırsa.
Arkadaşımız çok net teknik soru sormuş, ama cevabıni da ogrenemedik.
Yurtdışinda kullanımı var mı acaba?
Hala popüler mi?
Yeni nesil dizel araçlar artık tamamen elektroniklesti, hidrojene vs ye ihtiyaç kalmadı.
 

Elektroliz için kaç amper çekiliyor olcebildiniz mi?
Yabancı kaynaklar en fazla %5 yakıt azalacağını, onu yapabilmek için de herşeyin ayarında olması gerektiğini söylüyorlar.
Zamansız ve miktarı gereğinden fazla olan püskürtme yanmayı çok etkileyecektir. Düzgün olmayan yanma elbette zarar verir uzun süre kullanılırsa.
Arkadaşımız çok net teknik soru sormuş, ama cevabıni da ogrenemedik.
Yurt dışinda kullanımı var mı acaba?
Hala popüler mi?
Yeni nesil dizel araçlar artık tamamen elektroniklesti, hidrojene vs ye ihtiyaç kalmadı.
**************************************************************
Bunları bana sormadan-yazmadan önce keşke bir araştırsaydınız. En azından son 1 ay içinde yazdıklarımı okuyun.
Artık %100 hidrojen yakıtı kullanan araçlar yollarda...
Önceki yazılarımda da bahsettim bu araçlardan ve montajı yapılan kitlere nasıl ayar yapılacağından.
Sadece şundan bahsetmemiştim, aklıma gelmişken yazayım. 200.000 km. yapmış ama hiç motor açılmamış motor yapılmamış araçlara bu kiti taktıktan 2.000 km. sonra hidrojenin çalıştıkça motor içindeki kurumlar da
( özellikle subap yuvalarından ) temizlediğinde partikül filtreyi geçici olarak tıkayabiliyor.

Çözümü, aracı şehirler arası yollarda veya bölünmüş yollarda kısmen yüksek hıza çıkardığınızda partikül filtrenin içi de temizlenecektir. Karburatörlü araçlara bu sistem takıldığında buna da gerek yoktur. Çünkü partikül filtre yoktur çoğunda.

"" Yeni nesil dizel araçlar artık tamamen elektroniklesti, hidrojene vs ye ihtiyaç kalmadı. ""
Yazınıza cevabım: Hiç bir halt olmadı.
Uydurma yazıları okuyup inanıyorsunuz. Öncelikle yazının doğru olup olmadığını araştırın ondan sonra burada iddia edin.

Avrupa mazotu-dizeli terk ediyor. Şehir merkezlerine girişleri yasaklanıyor. Araştırın, yazdığımdan daha fazla haber bulacaksınız.

2 dosya ekledim. Her kes zaman ayırıp okumalı ki, HİDROJEN NEDİR? ÖĞRENMELİ.
 

Ekli dosyalar

  • ALTERNATİF YAKIT-HİDROJEN-1.pdf
    137 KB · Görüntüleme: 236
  • ALTERNATİF YAKIT-HİDROJEN-2.pdf
    331.6 KB · Görüntüleme: 368

Hidrojen yakıt pillerinde kullanılıyor ama tamamen hidrojenli arac piyasası oluşmadı. Araştırma yapiliyordur da sonuç çok iyi değil. Seri üretim olduğunu okumadım bir yerlerde.

Şu anda herhangi bir araç imalatçısı yeni araçlara fabrikasyon hidrojen kiti taktığını bulamadım. Hepsi tamamen yeni araclarda elektronik kontrollü, common railli , ortalama 2000 bar püskürtmeli dizel motorlu araç imal ediyor. Sizin araçlardaki mazot püskürtme basıncını bilmiyorum , sanırım 200-250 bar civarındadır. Püskürtme basınçları ortalama 10 kat arttığı ve sensörler aracılığıyla her anı izlenen , elektronik kontrol edilen , geri bildirimleri çok kısa sürede alınan yeni nesil dizel motorlarin hidrojen gibi eklentilere ihtiyacı olmadigini o nedenle yazmıştım.

Ayrıca herhangi bir sıcaklık, basınc, tork değeri öçümü olmadan, egzoz çıktısı analizi olmadan, sadece şu kadar yakıt azaldı diyerek yakıt sistemi değişikliği yapılan motor ayari bana güven vermez ama siz nelere güveniyorsanız anlatırsanız öğrendiğimiz için seviniriz. Belki egzoz gazını analiz ettirmişsinizdir, kompresyon ölçmüşsünüzdür, ya da 20.000 km yol tecrübesi yapmışsınızdır, bilmediğim için ve burası forum olduğu için soruyorum.
Belki filoları olan firmalar bu işi Türkiye'de denemiştir, mazot yerine 10 numara yağ kullanacagina bu kiti takmışlardır. Ben bilmiyorum.Varsa bilgi verirseniz bu kullanacak kişilere güven verir.

Alternatif yakıtlara ihtiyaç her zaman var.Umarım iyi sonuç elde etmeye devam edersiniz.
Tecrübelerinizi yazarsanız insanlar faydalanır.
 
Son düzenleme:

.

Sistemin litre olarak değil, TL sı olarak 100km bazındaki kazancı, günümüzdeki yakıt fiyatlarına göre acaba ne durumda ? Yani bu sistemle senede örn. 15 000 km yapan bir araç, sistemin masrafını kaç senede çıkarabiliyor ? Sanırım halkın %99 ı için bu nokta çok önemli.. Tabi bunun için resmî tasdikli ölçümlere gereksinimiz var diyecektim ama artık günümüzde Alman otomobil üreticilerinin güvenirliliği bile sorgulanmakta.

Hidrojenin tek yakıt olarak doğrudan içten yanmalı motorlarda veya yine ondan yakıt hüçreleri yoluyla kazanılan elektriğin LFP akü destekli elektrik motorlarıyla kullanılması dışında, böyle destek kiti olarak sunulması gerçekten oldukça ilginç. Umarım ilginç sıfatını başka sıfatlarla değiştirmek zorunda kalmam ?
Araç üreticilerinin denildiği üzere böyle randımanlı bir sistemi es geçmeleri de anlaşılır gibi değil. Umarım bilen biri açıklar ?

Bir elektrik birimi olan Amper, olsa olsa elektroliz için aracın alternatöründen akü yoluyla fazladan çekilen akım değeri olmalı ?
.
.
.
.
.
.
Yukarıdaki yazıyı yazdıktan sonra rastladığım bir videoyu gönderiyorum.
Sanırım konu eğlenceli bir mecraya girecek. :yum:

 
Son düzenleme:





Wikipedia’nın açıklamasına göre 3 tane araç var. Toyota Mirai, Hyundai Nexo ve Honda Clarity

Wiki link’i :
Hydrogen vehicle - Wikipedia
Yalnız bu araçlar yakıt pili mantığı ile çalışıyor .

Yakıt pili tamamen ayrı bir hikaye, elektron alışverişi sonrası elde edilen elektriğin depolanip kullanılması üzerine.

Elde edilen elektrik, elektrik motorlarini tahrik ediyor, onlar da tekerleri.

İçten yanmalı motor mantığı ile çalışmıyor.

Konuda bahsedilen hidrojenin içten yanmalı motorlarda kullanımı.
 
Son düzenleme:

iddia ettiğiniz çatlak-patlaklarla ilgili böyle bir raporu dünyada bulursanız ( bırakın Türkiye'yi, Amerika'yı ) burada yayınlayın lütfen. Böyle garip bir iddia için rapor oluşturulmaz. Petrol şirketleri araç sahiplerine aldığı yakıtın araç motoruna zarar vermeyeceğine dair bir rapor veriyor mu yakıt aldıktan sonra?

Varsa benzer bir rapor, yayınlayın lütfen hep beraber okuyalım.

Bu sistemin satıcısı olsanız bu kadar keskin savunmanızı bir şekilde ticari kaygılarınız nedeniyle anlardım.
Fakat siz bu başlık altında, aracınıza internetten yaptığınız araştırma sonucunda UCR Hidrojen Yakıt Destek Sistemleri firma sahibi Mustafa UÇAR ile karşılıklı 2 görüşmeniz olmuş ve Hidrojen kitini 1 Mart P.tesi günü yaklaşık 4 saatlik çalışma sonucunda aracınıza montajı yaptırmışsınız.

Bahsi geçen ürünün satıcısının sitesinde ürünle ilgili yapılmış üniversite veya ilgili kuruluşlardan alınmış motor performans ve etkileri hakkında raporları mevcut değil. Belgelerimiz altında işe yaramaz bir çok belge koymuş.


Ekli gönderdiğiniz pdf dökümanlarından çıkardığım şu hususlarada vakıfsınız demektir.

1.PDF te 4. sayfasında "Benzinli bir otomobil ortalama olarak 65 litre (47kg) benzin almakta olup, bu da enerji olarak 17 kg hidrojene karşılık gelmektedir"

Üreticinin sayfasında 4000_5000 kmde 1 litre saf su tüketiyor. demişler.

Bu 1 litre sudan siz kaç kilo hidrojen üretiyorsunuzda (65 litre benzine karşılık 17 kg hidrojen tüketimi olurken), karışımlı yakıtla nasıl bu kadar muhteşem kilometreler yapabiliyorsunuz.

sayfa 6 da yazan Yanma odası içinde bırakılan su buharı miktarı ayarlanarak yanma hızı ve vuruntu oluşumu kontrol edilebilir denilmiş.
1- yanma odasında oluşan su buharı motor ve pisitonlarına zaman içine zarar vermeyecekmi
2-yanma odasına bırakılan su buharı ayarını sizin sistemde nasıl sağlanılıyor.

sayfa 7 de sonuç olarak yazan ;Hidrojenin içten yanmalı motorlarda kullanılabilmesi için
geri tutuşma, erken ateşleme ve depolama problemlerinin çözülmesi gereklidir. Bu amaçla çalışmalar bu konular
üzerinde yoğunlaşmalıdır uyarısı yazılmışken ;sizin bu sistem, nasıl başarılı oldu.


2.PDF te yazan dizel motor üzerinde yapılan testler yapılmış ve sayfa 9'da ,sonuçlar öneriler başlığı altında genel olarak şu noktalara değinmişler;
1-Bu problemlerin en önemlisi vuruntudur.
2-Hidrojen oranı artırıldıkça volümetrik verim kötüleşmekte ve devir arttıkça moment azalmaya başlamaktadır.
3-güç ise, düşük motor devirlerinde artmış, devir yükseldikçe ise düşmeye başlamıştır.
4-hidrojen ilaveli yakıtlar düşük devirlerde motor momentinde ve gücünde artışa yol açarken yüksek devirlerde ise olumsuz sonuçlar vermiştir.
5-Denenen bütün hidrojenli karışım oranlarında, 2600 min-1 üzerinde şiddetli vuruntu olduğu
görülmüştür. Bu nedenle yüksek motor devirleri için hidrojenli karışımların dizel motorları için uygun olmadığı kanaatine varılmıştır.
Sitede ise "Tüm binek araçlar, ağır vasıtalar, traktörler, iş ve inşaat makineleri, deniz araçları, benzinli, lpg li ve dizel tüm araçlara montaj yapılmaktadır." yazılı.
Gazi üniversitesi yayınında,üniversite görevililerin yaptığı test raporunda dizel motorlar için uygun olmadığı belirtilmiştir.

Araç sizin ,motor sizin.Tasarruftan elde edeceğiniz karda sizin ,bilimsel dayanağı olmayan ve araç üretici firmaların aklına gelmeyen bu sistemden doğabilecek zararda sizin.Tercihlere karışamam.
sisteminiz hayırlı olsun
 
Son düzenleme:

.

Araştırdım...
Almanya’da H2 kitinin mağaza satışı yok ve sistem için yazılanlarda maalesef, şarlatanlık ve hortumculuk sıfatları kullanılmakta. :confused:

Fakat yine de hidrojene bu cins bir kit ile plasebo etkisi veren bir araç varsa, gerçeğin ondan saklanmasının en yararlısı olduğu söyleniyor.. ;)
Doğru. Kim altın yumurtlayan tavuğunu kesmek ister ki ?..
 
Son düzenleme:

Belirli aralıklı bu konu farklı yeni üyeler tarafından yeni başlık altında acılmakta, bir muddet sonra başlıgı acan da konuya yazmadan konu formun derinliklerinde kaybolmaktadır. Bu süreç boyle gidecek sanırım.
 



.

Forum, dünyada eşi olmayan ilginç formatıyla birbiriyle alakasız ilgi guruplarını tek platformda konumlandırmış olduğu halde, H2 destek kitiyle ilgili diğer başlıklar nedense hep gözümden kaçmış. Yoksa @bartek ve @marlon ‘un başlıklara bıkmadan verdikleri aklıselim cevaplar çoktan ilgimi çeker ve ben de konuya gereksiz maydanoz olmazdım..

İzninizle aktüel iki haber ile konuyu noktalayayım.
Mercedes-Benz’in ilk çeyrek yılda cirosu %22 azalmış.
Sanırım aşağıda merdivenin altında resmini gördüğünüz böyle bir firmanın vereceği teknoloji yardımı, binlerce bilim adamı ve mühendis ile milyarlarca € harcayan MB’in salgın zararlarını en kısa zamanda yok etmeli ?

Benim iddialardan çıkardığım sonuç bu.
Çünkü ortada %15-17 yakıt tasarrufu yapan bir sistem var ve bu hiçbir araç üreticisini ilgilendirmiyor ?
Veya nedense onlardan saklanarak pazarlanıyor ?
Belki bilen biri açıklayabilir demiştim ama nedense hala ses yok ?..

22 Nisan tarihli diğer haber de konuyla doğrudan ilişkili olmasa da, MB’in hidrojen teknolojisiyle araç geliştirmekten artık vazgeçtiği üzerine..
.
6FDC0003 E756 41F8 8610 D069C7959019
 
Son düzenleme:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,422
Mesajlar
1,517,746
Kayıtlı Üye Sayımız
172,069
Kaydolan Son Üyemiz
KorayG

Çevrimiçi üyeler



Geri
Üst