Honda Cr-v Mi, Subaru Forester Mi?

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan albatros07 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,124

albatros07

Yeni Üye
Mesajlar
4
Tepkime Puanı
0
Yaş
45
Yer
Antalya
Herkese Merhaba;
Uzun zaman ev kirası, ev borcu, çocuğun okul taksidi falan derken sonunda üç yıllık borçsuz zaman dilimine girdik. Borçsuz olmanın dayanılmaz kederi ve borcun yiğidin kamçısı olması sebebiyle yiğitlikten ödün vermeyerek bu zaman aralığında araç almayı düşünüyorum:smiley:
Bu benim ilk aracım olacak ve hobilerim gereği yani avcılık, balıkçılık zevklerim dolayısıyla hem araziye uyumlu hem de binek olarak kullanabileceğim bir araç olmasını istedim. Çok ağır arazi şartlarına uyumlu olmasına gerek yok, gidipte aracımla off-road yapma lüksüm yok, çamura saplanmasın, tekneyi rahat indirip çıkarabileyim yeter. 2000 motor hatta 1600 motorun bile işimi görebileceğini düşündüm. Bunun için önceleri hep Suzuki Vitara 1.6 jlx'e yöneldim, onları araştırdım ama çok masraflı olduğu, yakıtının çok olduğu söylendi. Bir de kasa olarak çok kaba geldi gözüme ve binek olarak kullanmak için uygun gelmedi bana, böylelikle Suzuki'den soğudum.
Daha sonra arkadaşımda Honda Cr-v gördüm, estetik olarak çok hoşuma gitti, hem binek olarak hem hafif arazi için uygun gözüküyordu, gerekli olduğu zamanlarda 4x4 oluyormuş, yakıt olarak da ekononomikmiş, 25-30 krş aralığında bir rakam yaktığını söyledi, simit tüpün sağladığı geniş bagaj hacmi de ilgi çekiciydi. 28000 ile 35000 tl arasında fiyat aralığı var.
Son zamanlarda aklıma takılan bir başka araba ise 4x4 ün kralı olduğu söylenen Subaru Forester, hoş bir görünümü var, binek olarak kullanılabilecek bir araç ama özellikleri ve yakıt tasarrufuyla ilgili bilgiye sahip değilim. Fiyat olarak daha ekonomik olduğunu gördüm, fiyat aralığı 27000 ile 30000 tl arasında
Tabii alacağım araç hangisi olursa olsun masrafsız olması için benzinli, yakıt tasarrufu için ise lpg li olması elzemdir.
Görüş ve önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim
 

Etiketler








Ben de aralıksız 21 sene Subaru kullanıcısı olarak Forester XT diyeceğim.

Fakat Forester XT Suzuki Vitara 1.6 jlx'den az yakmaz.

LPG'de biraz daha sıkıntılıdır.

Ustası servisi daha azdır.

Forester XT dayanıklıdır kolay kolay arıza yapmaz.
 

Forester arazide çok daha tatmin eder sizi, çekiş sistemi sayesinde şehiriçi de çok güvenlidir bu konuda kesinlikle Subaru, yalnız parça fiyatları çok yüksektir ve çok ekonomik değildir. Her şeye rağmen Forester > CR-V
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,435
Mesajlar
1,517,930
Kayıtlı Üye Sayımız
172,083
Kaydolan Son Üyemiz
b00zt

Çevrimiçi üyeler



Geri
Üst