Hurdacılar ,yedek parçacılar ve ustalar.

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan s.sinan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,133

s.sinan

men dakka dukka
Mesajlar
126
Tepkime Puanı
2
Yer
BüyükAnafarta
Site üyesi herkezin aracını çok sevdiğini okuyorum.(Öylede olmalı zaten) Genelde araçlarımız ile ilgili de hiç bir masraftan çekinilmiyor (.Kendimde dahil) Hepimizinde tutkusu başka.Buradakiler suzuki ,başka bölümlerde defender, frontera ,cj ,feroza v.b devam ediyor. Aracımızın piyasa değeri 10 -15 bin tl iken biz aracı toplamak için bir o kadar daha aksesuar v.b. parçalar ile araca masraf edebiliyoruz.Hemde hiç düşünmeden.3-5 sene sonra samurai den defendera veya fronteraya geçerken de yine piyasa değerinde satarak zarar ediyoruz ama buna üzülmüyoruz ,çünkü sattığımız araca eşimizle ,dostumuzla ,arkadaşımızla veya çocuklarımızla keyifle binmişizdir.Bizi en çok üzen konu aracı toplarken hurdacı veya parçacılardan ve ustalardan yediğimiz kazıklar.yani dolandırıcılar.Yakın çevremden (kendimde dahil) o kadar çok şikayet duydum ki benimde aklıma (site yöneticileri itiraz etmez ise ) ortak buluşma noktamız gezenbilire konu açmak fikri geldi. Samurai toplayan Herkez ,araç toplama sırasında ,başından geçtiyse dolandırıcılık hikayesini buraya yazar ve hatta isim dahi verirse ,yeni araç toplayanlar için büyük yol gösterici olur diye düşünüyorum.Eh tecrübe denilen şey hayatta yenilen kazıklarsa bizden daha tecrübelileri bulunmaz herhalde.
 

Etiketler
Ynt: Hurdacılar ,yedek parçacılar ve ustalar.

öncelikle bu konuya değinmeniz güzel hoş olmuş ama sanırım bence üslup biraz sert geldi.sonuçta burada o işi yapan üyeler de var ve haklı olarak ''işine gelmiyorsa alma kardeşim,,diyebilirler.ben de esnafım ve birazcık da kabayım bazı müşterilerime karşı.hep iyi ürün olsun hem ucuz olsun istiyorlar ve böyle birşey varsa bana haber verin bende alayım diyorum.sonuçta benim işim bayan giyim ve ''aş değil karın doyursun,ilaç değil hastalık geçirsin,,diyorum beni hiç tanımadığı halde veresiye isteyen müşterilerime.bunun yerine ortak bir platform oluşturulup herkes aradığı parçayı ve elindeki verebileceği parçayı yada istediği ücreti yazarsa kimse rencide olmadan bu iş de tatlıya bağlanır diye düşünüyorum.saygılarımla ;)
 

Ynt: Hurdacılar ,yedek parçacılar ve ustalar.

Konuyu yazarken parçanın fiyatını düşünmemiştim.Elbette fiyatta önemli ama o ayrı bir konu.Ben fiyatında anlaşma sağlandığı halde hatalı yada kırık ,bozuk parça yollanması ve bunun arkasında durulmaması ,hatta telefonlara bile cevap verilmemesi veya parçanın takılırken usta tarafından bozulması ve bunun kabullenilmeyerek parça arızalıymış denmesi .Yada usta tarafından değiştirdim denilerek değiştirilmeyen parçalar.Bunların tümü tanıdığım bütün offroad çu arkadaşlarımın veya eski araç toplayan tanıdıklarımın başına geldi.Bende dahil.Bu türden satıcıların çoğaldığını tahmin ediyorum.Bu durumdan bıkanlar daha zor bir yol olan Bulgaristan dan
parça getirtmeye başladılar .
 

Ynt: Hurdacılar ,yedek parçacılar ve ustalar.

maalesef insanoğlu çiğ süt emmiş diye boşuna dememişler.bende aracımı değiştireceğim zaman mutlaka toyotaya geçeceğim ki s.arabistandan temini daha kolay orda akrabam da var ;D ne yapacaksın USTA yım diye geçinen çok iki ayaklı var piyasada...
 

Ynt: Hurdacılar ,yedek parçacılar ve ustalar.

Konu güzel ama kötü amaçlı kullanılabilir. Yada yanlış anlaşılmalardan dolayı yargısız infaz durumuna düşenler olabilir.
 



Ynt: Hurdacılar ,yedek parçacılar ve ustalar.

s.sinan' Alıntı:
"fiyatında anlaşma sağlandığı halde hatalı yada kırık ,bozuk parça yollanması ve bunun arkasında durulmaması ,hatta telefonlara bile cevap verilmemesi veya parçanın takılırken usta tarafından bozulması ve bunun kabullenilmeyerek parça arızalıymış denmesi .Yada usta tarafından değiştirdim denilerek değiştirilmeyen parçalar"
Kutlarım...
 

Ynt: Hurdacılar ,yedek parçacılar ve ustalar.

Hurdacılardan veya yedek parçacılardan bıkarak Bulgaristan dan parça getirtildiğini biliyorum ama S.Arabistan dan parça geldiğini hiç duymamıştım. Demekki araç toplayan bizleri bu parçacılar ve hurdacılar bu kadar bıktırmış.
 

Ynt: Hurdacılar ,yedek parçacılar ve ustalar.

ben antalya manavgatta suziki tamir parça işiyle ugraşıyorum ucuz diye üçkiyatcılardan alıyorsunuz sonrada beni arıyorsunuz bu konudan bıktım her şeyin bir degeri vardır arkadaşlıgın bile arkadasına göre degeri vardır bir arkadaş için ölünür bir arkadaş için 1 gün nezarette bile yatılmaz ona göre degerlendireceksin benim numaram gizliye bile acıkdır isdeyen deneyebilir ben telefonumu sadece ayleme ayırdıgım zamanlarda kapatırım telim 05355670522
 


Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,435
Mesajlar
1,517,926
Kayıtlı Üye Sayımız
172,082
Kaydolan Son Üyemiz
Tsow


Geri
Üst