Husky Bizam 2 Mi Quechua Arpenaz 2 Mi?

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan croser Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,509

Husky Bizam 2 mi Quechua Arpenaz 2 mi?

  • Husky Bizam 2

    Kullanılan: 4 100.0%
  • Quechua Arpenaz 2

    Kullanılan: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    4
  • Anket kapatılmış .

croser

Yeni Üye
Mesajlar
3
Tepkime Puanı
0
Merhaba arkadaşlar,
Orta şiddetli rüzgarlara dayanıklı, yalıtımı iyi olan ( ektrem koşullar değil tabiki, min 0 dereceye kadar) idare edicek bir çadır arıyorum, uygun olmasıda önemli :smiley:


Tavsilerinizi bekliyorum.:smiley:
 

pek adil bi karşılaştırma olmamış bence :sweatsmile: husky bizam hacmi, yağmur direnci, kalitesi konusunda öne çıkıyor ama çadırlardan birisi 90 lira diğeri 490 lira :sweatsmile: bence buradaki kıstas bütçe, çadıra çok bi meblağ ayıramam diyorsanız arpenaz 2 size çok şey sunmasada sizi yarı yolda bırakmaz ama 400 küsür lira verebilirim diyorsanız bizam sizin için daha ideal olabilir
 


Bende 80CrV2'ye katılıyorum. Fiyat farkını ve beklentilerinizi göz önünde bulundurduğunuzda Quechua Arpenaz 2'yi tercih edin derim. Sizin beklentilerinizi karşılayabilir ama daha kaliteli uzun yıllar kullanabileceğiniz bir çadır isterseniz "Husky" alın.

"Easy Camp Explorer" veya "Loap Quick 2'yi" de inceleyebilirsiniz..
 

bir çok arkadaşım önce arpenaz aldı. sonra ufaktan bahar kampları derken yetmemeye başladı. bu arada kış kampı deneyiminde gördü ki malzeme kalitesi çok önemli. sonra iyi bir çadır aldı. yine aynı mantık ile uyku tulumu ve mat koleksiyonu olan arkadaşlarım var.

size tavsiyem; sadece kamp olayını düşünmeyin, bunun depremi var, her türlü afeti var elinizin altında her daim sağlam ve iyi bir çadır bulunsun.

yine çok iyi bir mat ve çok iyi uyku tulumunuz olsun. Tecrübeyle sabittir.
 



Husky kullanma fırsatım henüz olmadı ama Arpenaz 2 kullandım hiç tavsiye etmiyorum. Arpenaz 2+1 ise hiç düşünmeden alın derim. Bolu, Spil, Karagöl gibi bölgelerde hiç sıkıntı çıkarmadı. Bolu da çadırın üstüne branda gerdim vaka o yağmurda muhtemelen dağılır giderdi o ayrı :D Husky tulumlarımız var. Diğer arkadaşların da belirttiği gibi tulum ve mat çok önemli, ben şimdilik aprenaz 2+1 in yetmediği bir yere çıkmadım ama tabi ki branda desteği ile :smiley:. Arpenaz 2'nin havalandırması bence son derece yetersiz. O yüzden tavsiye etmiyorum.
 

mat için thermarest,

çadır için north face, marmot, eureka, vaude, robens tavsiye ediyorum.

tulum içinse şu an evolite thor kullanıyorum, normalde işime yarıyor ama en son -28 derecede bolu kampında biraz üşümüştüm :smiley:
 






Tabii ki husky bizam öncelikli olarak...ama arpenaz 2 yerine 3 tavsiye ederim...sağanak yağmura ve şiddetli fırtınaya gayet dayanıklı bir çadırdır...çekinmeden alabilirsiniz.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,422
Mesajlar
1,517,745
Kayıtlı Üye Sayımız
172,069
Kaydolan Son Üyemiz
KorayG

Çevrimiçi üyeler



Geri
Üst