İç Tasarım Ve Yerleşim Örnekleri

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan omeryuce Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 17
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,289

omeryuce

Yeni Üye
Mesajlar
7
Tepkime Puanı
0
Merhabalar,

Birkaç yıldır karavan almayı düşünüyordum ve zaman zaman yapım videoları ve karavan tanıtımlarını inceliyorum.

Benim düşüncem ise Fiat Ducato veya Citroen Boxer tarzı 17m3 civarı bir aracı alıp içini kendi zevkime göre yapmak/yaptırmak istiyorum.

Fakat maalesef internette tam olarak karavan modelleme ve tasarımları konusunda destek ve ilhan alacağım siteler bulamadım. Mesela ev yapacak olsam ev projeleri yapan hatta render grafikler sunan siteler var projeyi beğenip satın alınabiliyor.

Karavanlar için örnek detaylı çalışmalar bulabileceğim sizlerin bildiğiniz yerler var mı acaba.

Bu konuda bana bilgi verebilirseniz çok memnun olurum.

İyi günler dilerim.
 

Etiketler

Sketchup biliyorum hocam daha önce kullanmıştım. Fakat birazda ilham alıp neler olabileceği konusunda bilgi edinmek ve fikir almak için bu tip siteler arıyorum ama maalesef bulamadım.

Teşekkürler.
 





karavanin ic tasarimi icin yurtdisi firmalarin kullandigi ve alani verimli kullanan planlar mevcut (bizde de kopyalaniyor). ancak ic donanimin kullanicinin ihtiyaci ve zevkine gore olmasi gerektigi de bir gercek. degisik seyler gormek icin pinterest ve yurtdisi karavancilarin bloglarini takip edebilirsiniz. ancak kucuk bir uyarida bulunmak isterim. ben farkli olacagim, yapilmayani yapacagim, klasik tasarim istemiyorum derken projeniz mundar olmasin. sonucta araclarin hacmi belli sekli belli icinde mutlaka olmasi gerekenler belli. tasarimcilar bizden daha detayli dusunup ona gore planlamislardir. psa grubu araclarin ic yerlesimi oyle macera aramaya pek uygun degil. hele ilk karavan deneyimi icin daha once denenmis planlari uygulamak hem zaman hem para tasarrufu saglar. kullandikca ihtiyaca gore gerekli degisiklikleri yaparsiniz. karavanin yapim sureci hersey bitti deyip yola ciktiktan sonra bile devam eder. her geziden sonra sunu soyle yapayim dersiniz.
 


Önerileriniz için çok teşekkür ederim.

Bu arayışım aslında marjinal olmak ya da her görenin vay canına demesini sağlamak için değil. Dediğiniz gibi bi çok şey deneyimleyerek öğreniliyor. Bu yüzden inceleyerek görerek daha verimli bir karavana sahip olmak amacım. Bu yüzden böyle bir arayışım var.

@necdet41 çok sağolun inceleyeceğim.
 

@omeryuce

3dwarehouse da sktechup da campervan arattığınz da hazır cizimler var.

İnstagram da plan.to.van ve daha yüzlercesi tam bir deniz...


Youtube da kendi karavanını yapanların videoları yine sınırsız
Knauss, Hobby, Pössl, daha birçok karavan üreticisinin web sayfalarında katalogları indirilebiliyor. Posta ile orjınalini isteyebiliyorsunuz. Bu üreticilerin sosyal medya paylaşımları.

gezenbilir forum sayfalarında da oldukça fazla uygulama ve çalışma mevcut.

Yukarıda arkadaşların bahsettiği gibi design için çok farklı bir seçenek aslında yok. Zorlamaya da fazla gerek yok. Denenmemiş ve tecrübesi paylaşılmamış uygulamalar ilerliyen dönemlerde daha farklı problemlere yol açabiliyor.Yurt dışında milyonlarca aracın deneyimi aslında bizim için her şeyi gösteriyor. Mevcut yerleşimlere kendi dokunuşlarımızı verdiğimizde esasında bu bizler için zaten özel oluyor.
Biz ailece basit & huzur diyenlerdeniz ve gezerken karşımıza çıkan her problemin aslında çok basit bir çözüm yolunun her zaman olduğuna inanıyoruz.
Eğilim esasında iki türlü. ( Tam zamanlı karavan yaşamı nı konu dışında tutuyorum )
1. Gezenler ve fazla uğraşmak istemeyenler...
2. Aracı ile özel bir bağı olup hergün yeni denemelerde olanlar.


İhtiyaçlar ne olur dersek de bu tamamen gezi tarzı ile ilgili bir seçenek , bunda ortak bir bakış yakalamak oldukça zor.

Kolay gelsin...
 

.
Bence, karavan tasarımında eksik olan tecrübelerimizi tamamlamak isterken;

* Tecrübeli karavancılara ilk sorulacak sorular; tekrar sahip olmak veya yapmak istemedikleri ile kötü tecrübeleri olmalı.

* Sosyal medyada ilk yaptıkları karavanı, karavan işte böyle yapılır şeklinde sunanlara pek rağbet etmemeli.

* Önerilerde tahmin veya akıl yürütmeyi mutlaka yapılmış tecrübeden ayırmalı.

* Marka karavan çözümlerinin bazen satış amaçlı olduğu unutulmamalı.

* Hiçbir şeyin kendi yapılmış tecrübemizin yerine geçmediği kabul edilmeli, denebilir ?



Ne karavan yapımcısıyız ne de karavan ticareti yapıyoruz.
Olur da karavanımız bize uymuyorsa, bizim ona uymamız en doğrusu olmalı ?
Tabi devamlı karavanda yaşamayı düşünmüyorsak..

Benden de gallavi bir porsiyon kolay ve ondan önce de zevkli gelsin...:smiley:

.
 
Son düzenleme:




Merhabalar ön ikili ve şöför koltuğunu döner hale getirmek istiyorum konuyla ilgili tüm öneri ve fikirleri almak isterim boxer 2015 model araç
 


İkili koltuğu döndürmek için tek bir cıvataya güvenen mekanizmalardan uzak durun. Bir çarpışma anında iki kişi birden kaybedersiniz. Ben trenlerin pulman koltuk mekanizmasını kullandım. Şurada görebilirsiniz.
 

İkili koltuğu döndürmek için tek bir cıvataya güvenen mekanizmalardan uzak durun. Bir çarpışma anında iki kişi birden kaybedersiniz. Ben trenlerin pulman koltuk mekanizmasını kullandım. Şurada görebilirsiniz.
Bizde benzer sebepler ile vazgeçtik. Buradaki uygulamalara güvenmiyoruz. Gerçek testi yapılmış hiç bir ürün yok
 




Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,383
Mesajlar
1,517,438
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst