İnternet Yoluyla Kurulabilecek Dostlukların Çeşitli Sakıncaları Olması Konusu Üzerine (ve Kampçılık)...

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yugun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 29
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,837

yugun

YÜCEL GÜNDÜZ
Mesajlar
21,913
Tepkime Puanı
5,443
Yer
Ankara
Web
www.yucelgunduz.com
Arkadaşlar,
Hayatımda çok sırtımdan vuruldum ve bu sırttan vurmaların en kötüleri, yani beni en etkileyenleri internetten bulup hiçi hiçine sevgi gösterdiğim insanlar tarafından yapıldı. İnternet çok başka bir alem. Normalde hiçbir fenalık yapmayacak insanlar işin içine internet girince çok farklı olabiliyorlar. Ayrıca bazıları için internet kendilerinden daha donanımlı insanları aşağılayabilecekleri, incitebilecekleri bir mecra malesef. Ancak ben bu mecrada açıkça paylaşımlar yapan, herkese gönlünü açan birisiyim. Bunu bundan sonra da değiştirmenin hiç anlamı olduğunu düşünmüyorum. Bu foruma kattığım 13 bin küsür katkı silinemeyeceğine göre bundan gayrı saklanmaya çalışmanın bir anlamı yok bence. Ama yeni başlayacak arkadaşlara insan oğlunun çok hoyrat olduğunu ve internette sırf üstün gelmek için insanların akıl almaz kötülüklere neden olabileceğini de bilmelerini isterim. İnternet çok fazla açık olmanın çok iyi olmadığı bir mecra. Yani benim yaptığım aslında işin doğrusu değil. Bilgilerinize sunarım.
Benim kampçıları dostum bilmek gibi çok yanlış bir tutumum vardı. Bunun cezasını çektim. Her kampçı, hele hele internetteki birileri sizin dostunuz olamaz arkadaşlar. Ben zarar gördüm, yeni başlayacak arkadaşları bu konularda uyarmak istedim ki, Benim ruhen gördüğüm zarar ziyanı görmesinler.
Burada başımdan geçen olayları tekrar tekrar yazmak istemiyorum ama bazı arkadaşlarım özellikle art niyetli dedikodu konusunda sıkıntılar yaşadığımı bilirler. Bunlar internette farklı mecralarda sürekli yaşanabiliyor.
Özellikle dedikodu konusunun en iyi hal çaresinin dedikodu yapanları kaale almamak olduğunu, bundan başka da bir çözümü olduğunu sanmıyor olduğumu vurgulamam gerekir.
Özellikle içki içilen birlikte ateş başı muhabbeti yapılan. Sevgi ve paylaşımın olduğu kamplarla ilgili sonradan akıl almaz sıkıntılar yaşatabilir kötü niyetli (dedikoducu) insanoğlu. Hele bir de saldırganlar popüler kültür düzeyinde saldırıyorlarsa durum çok can sıkıcı oluyor... Tek çaresi dediğim gibi kaale almamaktır.
Özellikle yeni başlayan gençlere her yaptıklarının, yaşadıklarının sonraki zamanlarda bir değer olacağı ve bazen geçmişte yapabildiklerini de gün gelip yapamayacaklarını hatırlatmak isterim.
Ne yapıyorsanız yapın kendinize güvenin!!!. Hele ki dedikoducu alçak insanlar karşısında asla kendinizden şüphe etmeyin.
Niyetiniz güzelse, akıbetiniz de güzel olacaktır. Sabırla bekleyin ve sevdiklerinizden (Ve sevdiklerinizi yapmaktan) asla vazgeçmeyin.
Bu da benden yeni forumlamaya başlayan kampçı gezginlere ağabey tavsiyesi olsun. Bunlar yaşanarak ve bedel ödenerek ulaşılmış tavsiyelerdir.

Hatta bir de ikinci bir ağabey tavsiyesi ekleyeyim:

Hayatta her şeyin bir bedeli vardır. Gün gelir mutlaka ödenir.
(Malesef aşağılık insanoğlu) size kendisi ısmarladığı bir bardak birayı (Veya önemsiz bir şeyi)
Akıl almaz iftiralar atarak ödetmeye kalkabilir.
Bedava yemeyin ve içmeyin. Pazarlık da yapsanız kamp ücretlerinizi her zaman tam ödeyin. Hiçbir şeyinizi başkasına ödetmeyin. (Ben hep öyle yaptım. Yine de arkamdan midemi bulandıracak bir şeyler uydurdular sandım, hiç yoktan canım sıkıldı) Aslında kamplarda bedava birkaç bira içtiğim doğrudur. Bu da benim hatam. Herkes hata yapabilir. Ama benim bu yazımı okuduktan sonra bu hatayı siz de yapmayın tabii ki... Emin olun bu hatayı size karşı kullanmak isteyecek kişiler olabilir. Bedava peynir fare kapanında olur... Akıllı olun.

Sevgiler herkese...
 

İnternetten kurulan kamp dostluklarıyla (veya arkadaşlıklarıyla) ilgili deyineceğim daha çok noktalar var. Ama bu günlük bu konuda yazacaklarım bu kadar. Üstadlardan da varsa konuyla ilgili fikir ve görüşlerini bekleriz.



İnternet gibi bir kaynağımız varken neden anlaşamıyoruz? Veya neyi paylaşamıyoruz acaba?

İnternet yoluyla kurduğumuz dostluklar neden zayıf ve çelimsiz?

Kamp yapan dostlar olarak sadece ateş başı muhabbetin olumlu taraflarını mı paylaşacağız? Kötü yönler yok mu? İyide olduğumuz gibi neden kötü yanlarda birlikte olamıyoruz?

Kamp yapanlar arasında hizipleşme ve dedikodu nasıl önlenmeli?

VB... VB... VB...

Katkılarınızı bekliyorum...
 
Son düzenleme:

Hocam, İnternet ortamı şu anda en çok çocukları ve gençleri etkisi altına aldı.
Oyunlarla, sosyayal medya paylaşımları ile bu konuda ebeveynler kesinlikle çok dikkatli, dahada fazlası özverili olmalılar.

Sizin yazdıklarınızın benzerini yıllar önce esnaflık kültürü (30 yıl) ve arkadaş çevresinde gördüğüm için, çocuklarıma hep arkadaş ortamında maddi olarak hiç kimseye tenezzül etmeyin , okulda ve arkadaş ortamında kenarda paranız olsun diye tembihledim.

Kamp ve ateş başı muhabbetlere bende otuzlu yaştan sonra vakit ayırmaya başlayabildim (erken evlenmenin avantajımı, dez avantajımı bilemedim :smiley:) . Ama yüzde yetmişi ailem ve yakın çevrem ile oldu. Forumdan ve int. ortamında kamplarda sorun olmadı.

Benim bulunduğum kamp ortamlarında genelde kampa gitmeden önce kim ne getirecek diyaloğu ile başlar, sonra her şey fazlasıyla olur ama en çok lazım olacak tuz, soğan yada kahve hiç kimsede yoktur 😊
 
Son düzenleme:

Okulun psikoloğu, çocuğunuzu internet ortamında yalnız bırakmak, en işlek otoyolun ortasında bırakmaktan daha tehlikeli demişti.
 




Arkadaşlar,
Açık açık söylüyorum, İstediğim gibi olabilirim ve kimseye de bir şey kanıtlamak zorunda değilim. 2013 yılında boşandıktan sonra hem hayatıma hem de gezilerime ve kamplarıma yalnız devam ediyorum.
Bazı insanlar hayat karşısında zayıf ve yenik bulunduğum bir dönemde bana yalanla saldırdı. Var Dünya'da böyle o***puçocukları arkadaşlar. Dert etmiyorum. 2022 yılına gireceğimiz şu günlerde bu arkadaşların sözde iddia ettikleri şeyi kanıtlamaları için dokuz yılları geçti. Kanıtlayamadılar arkadaşlar.
Tekrar söylüyorum istediğini olmaya ve dilediği gibi yaşamaya hakkı olduğunu düşünen bir insanım arkadaşlar.
Ayrıca ortada olmuş hiçbir hadise yok. Bir hadise yokken bir insana sen şöylesin böylesin diye saldırmak bir o***puçocukluğundan başka bir şey değildi. Ama dediğim gibi var bu Dünya'da biraz helal süt emmemişler... Normal insanların zor zamanlarını kolluyorlar. Ama o zor günler de geçiyor sonuçta...
 


İlk mesajda yazdığınız bazı cümleler evet doğru ancak internet aracılığı ile tanışıp, zoraki olan kan bağından daha güçlü olan gönül bağı kurduğum arkadaşlarım dostlarım var. Bağlı bulunan sosyal platform bu konuda çok önemli.

Düşünün ki araç alacağım ve almak istediğim araç internetten tanıştığım ve yaklaşık 8 yıldır ailecek artık görüştüğüm kişide mevcut. Araçlarımızı takas ediyoruz ve aradaki farkı kendisine taksitle ödüyorum. Bundan 6 yıl önce 45bin tl gibi ciddi bir rakam. Araç satışını üstüme yapmış da bir kişi. Bunun gibi benzer bir çok arkadaşım abim kardeşim var. İş artık kız alıp vermeye kadar geldi de ben kapımdan kovuyorum geleni :smiley:
 

İlk mesajda yazdığınız bazı cümleler evet doğru ancak internet aracılığı ile tanışıp, zoraki olan kan bağından daha güçlü olan gönül bağı kurduğum arkadaşlarım dostlarım var. Bağlı bulunan sosyal platform bu konuda çok önemli.

Düşünün ki araç alacağım ve almak istediğim araç internetten tanıştığım ve yaklaşık 8 yıldır ailecek artık görüştüğüm kişide mevcut. Araçlarımızı takas ediyoruz ve aradaki farkı kendisine taksitle ödüyorum. Bundan 6 yıl önce 45bin tl gibi ciddi bir rakam. Araç satışını üstüme yapmış da bir kişi. Bunun gibi benzer bir çok arkadaşım abim kardeşim var. İş artık kız alıp vermeye kadar geldi de ben kapımdan kovuyorum geleni :smiley:
Bu sizin şanslı olduğunuzu gösterir o kadar.Buradan bir genelleme yapamayız.
 







Konu internete mahsus değil bence. İnsanın olduğu her yerde yaşadığınız kötülükler karşımıza çıkabiliyor.

İnsan var insancık var. Ayrımı iyi yapmak gerekli.

@tapatalk
 

.
Arkadaşlığın kalitesini sadece veya ağırlıkla tanışılan yer ve ortama göre sınıflandırmak, kişileri es geçen temelde eksik bir yaklaşım.
Görücü aracılığı veya gazete ilanı ile yaşamlarını birleştirip diğerlerinden daha uzun ve mutlu yaşayanlar, bu görüşe verilen en güzel cevap olmalı.. 😉

Dostluğa ise hiç girmeyelim.
Bu kıymetli deyim zamanımızda nedense epey spekülatif kullanılmakta..
 
Son düzenleme:



Konu internete mahsus değil bence. İnsanın olduğu her yerde yaşadığınız kötülükler karşımıza çıkabiliyor.

İnsan var insancık var. Ayrımı iyi yapmak gerekli.

@tapatalk
Ben kurmak istediğim çeşitli dostluklardan, her türlü iyiliği gösterdiğim halde artniyet ve kötülük gördüm. Bu bana şusun busun diye iftira yapılmasına kadar gitti. Ve beni çok üzdü.
Kurmak istediğim dostluklar beni art niyetli dedikoducu insanlar karşısında koruyup kollamadı. Sahip çıkmadı.
Aynı şekilde İzmir'de boşandıktan sonra çok yalnız ve hasta bir dönem geçirdim ve bu dönemde de beni arayıp sormadı ve kötü günlerimde beni yapayalnız bıraktı.
Kampta ateş başındaki dostluklar sadece birlikte gülmek için, yemek içmek hoşça vakit geçirmek için var. Ama kötü günde yanında olmak için, Art niyetli dedikodularla birlikte mücadele etmek için yok. Kötü bir şey oldu mu seni orta yerde bırakıveriyorlar. Bu şüphesiz dostluk değil. Hatta kötü niyetli dedikodu yaptıklarından bu arkadaşlık da değil.
Ben yaşadığım gördüğüm şeyleri paylaşmak istedim ki, herkesin yediği içtiği, şarkılar söylediği ateşbaşındaki dostlukların zor gününüzde, dar gününüzde esamesi okunmuyor. Zaten kamp yeri dostluk kurmak için yeterli zamanı da sunmuyor.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,383
Mesajlar
1,517,445
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst