İzmir'de Otokar Sultan 145s City C Motokaravan Dönüşümü

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan drankara Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 179
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 50,347
Dün önceden aldığım dai shava 4k dizel ısıtıcı takıldı. Ancak 12 v dan güç alacak şekilde sistem kurulu. ısıtıcı çalıştı ancak 24 v şaseden de elektrik aldığını farkedince şase bağlanısı kesmek için yukseltme yaptık.. Araçtaki şalter kapalıyken verdiği şaseden araçtaki elektrik sorunu çözüldü.. Buseferde ısıtıcı açıldığında buji arızası uyarısı verdi.. İstanbuldaki merkezini aradım. Garanti kapsamına girmiyomuş dendi.. Şimdi dizel ısıtıcıyı söktük yarın istanbula merkezine gönderiyorum.. Bujidense sorun buji değişecek 200 TL imiş, ana kartta sorun varsa 150 TL ye değişecekmiş.. Her ikisinde de sorun varsa 350 TL hepsinde fiyatlara birde + kargo ücreti eklenecek.. Böylece daha çalıştırdığımız ilk anda cihazda ilk sorun baş gösterdi.. Umarım sorun kısa sürede düzelir.. Bir daha da sorun çıkartmaz.. Dizel ısıtıcıyla benzer sorunlar yaşayan oldu mu ?
 

Ancak 12 v dan güç alacak şekilde sistem kurulu. ısıtıcı çalıştı ancak 24 v şaseden de elektrik aldığını farkedince şase bağlanısı kesmek için yukseltme yaptık..

Bu cümlenizi tam anlayamadım, yanlış bağlantı yaparak kısa devre mi yaptırdınız? Öyleyse garanti olmaması normal.
Ya da siz bağlantısı düzgün yaptınız, ama cihaz kendi içinde mi kısa devre yaptı?
Hatalı ürün mü gonderilmiş?
 
Son düzenleme:

Bu cümlenizi tam anlayamadım, yanlış bağlantı yaparak kısa devre mi yaptırdınız? Öyleyse garanti olmaması normal.
Ya da siz bağlantısı düzgün yaptınız, ama cihaz kendi içinde mi kısa devre yaptı?
Hatalı ürün mü gonderilmiş?
Cihaz 24 v dan bozulmuş olmaz zaten 12 ve 24v ile çalışıyor.. Dizel ısıtıcıya sigortadan geçen Sistemden 12 v bağlandı.. Ancak her ne hikmetse bir yerlerden 24 v hattına kaçak olmuş .. Sorun aracın sistemi yani elektrik şalteri kapalıykende sistemde elektrik olmasıydı.. Sorunu bulduk, aracın şasesine dizel ısıtıcı bağlantısından 12 v bağlantısı olmuş.. Araç elektrik sistemi kapalı ve 24 v olduğu halde park lambaları cılız olarak yanıyordu.. Hatayı bulup şase bağlantısını kestik.. Fakat buseferde ısıtıcı buji arızası hatası verdi.. Dün dizel ısıtıcıyı kargo ile istanbula merkezine gönderdim.. Ürün hatalı olduğunu zannetmiyorum.. Çalıştıgını gördük ancak aracın sistemine elektrik vermesi nedeniyle bağlantıyı yaparken aracın şasesine bir kablonun değmesi netcesinde sorun oluştugunu düşünüyorum.. , ki son başğlantıda izolasyon hatasıda denilevbilir :smiley: neyse sorunu çözdük, ancak dizel ısıtıcı arızalandı.. ya buji ya ana kart veya her ikiside değişecek.. Bugün haber gelir..
 

kısa devre olmuş.. bugün kargo ile dizel ısıtıcı geri geldi.. Hafta içinde tekrar yerine taktıracagım.. Bu arada gelecek hafta içinde geri görüş kamerasıda taktıracagım.. Arac buyuk olduğundan en gerekli olan geri ö,görüş kamerası.. Ancak sürekli acık halde olmasını istersem ekranı karartabileceğim şekilde taktırmayı dusunuyorum..
 

Sürekli olarak kullandığım ekranı araҫ aküsüne bağladım. Ekranın sol tarafındaki bir elektrik düğmesiyle (resimde görülüyor) sistemi aҫıp kapatabilyorum
EKRAN
 



kısa devre olmuş.. bugün kargo ile dizel ısıtıcı geri geldi.. Hafta içinde tekrar yerine taktıracagım.. Bu arada gelecek hafta içinde geri görüş kamerasıda taktıracagım.. Arac buyuk olduğundan en gerekli olan geri ö,görüş kamerası.. Ancak sürekli acık halde olmasını istersem ekranı karartabileceğim şekilde taktırmayı dusunuyorum..
Neler değişti Hocam? Buji anakart? Geçmiş olsun.

SM-S908E cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

Sürekli olarak kullandığım ekranı araҫ aküsüne bağladım. Ekranın sol tarafındaki bir elektrik düğmesiyle (resimde görülüyor) sistemi aҫıp kapatabilyorum
Bergamada geri görüş kamerasını taktırdım.. Bende benzer şekilde gerigörüş kamerasını ancak araç akğüsüne değil de 12 v luk yaşam akusune bağladım.. Bir düğme ile aç kapa yapabiliyorum.. Böylece güvenlik amaçlı araç çalışmıyorken yani duruurkende araç aküsünü harcamadan kullanabiliyorum..
Isıtıcıyı tekrar taktık sorunsuz olarak çalıştı.. Elektrik bağlantılarının videoları gönderildi. Kısadevre yaptırıp bağlantı potlarını çok olmasa da sorun çıkarmayı başarmışız.. Kısa devre apan parçalar yenilendi.. Şu an sorunsuz çalışıyor.. Dün mazotta aldım 10 l lik mazot deposunu doldurdum..
Artık araçta perdelerin seçilmesi, diktirilmesi öncesi krornişlerin ısmarlanması aşamasına geldim.. Hayli perde korniji ısmarladım.. Önce teklilerde metal düşünmüştüm ancak beyaz plastik olanlarda karar kıldım.. Montajı silikon ve vida ile yapmayı düşünüyorum..
Ön tarafta TV var bu yüzden parçalı olarak tekli kornij takılacak..Aracın kendi güneşliğide olduğundan Ön kapı ve söför yanına da tekli kornej olacak.. Sadece güneşlik takılacak anak rustik bağlantısında olduğı gibi tak çıkar olmasını dşünüyorum.. Yolda kendi kendine önüme gelmesini, görüşümü azaltmasını istemiyorum.. Ön koltuk le araç girişi arasına önle arka kısmın bağlantısını kesecek bir tekkornejli perde olacak.. devamında Şöför arkasındaki oturma yeri camları ve mutfak tarafındaki lavabo önündeki cama, razacamları ve arka yatak odası camınada çiftli yani ikili kornej ısmarladım.. Tül ve güneşlik olacak.. Patron Tül de istedi :smiley: Son olarak yatak odası ile diğer alanları ayıran bir küçük perde de olacak..
Araç perdesi konusunda da bölgedeki perdecilerden fiyat alacagım..Ölçüler Hazır.. Bergama ve dikiliden fiyat aldıktan sonra İzmir kemeratındaki perdecilerede fiyat almaya gidebilirim.. En uygun yapana perde işini yaptıracağım..
 

Kornejleri dün ısmarladım.. Birkaç gün içinde gelir.. Çftli kornejler tül ve güneşlik olacak..Tekli kornejlerde sadece üneşlik olacak.. Renk olarak krem veya sütlü kahve rengi düşünürorum..
Fotoğraflara göre sıralarsam ranza camı 166 cm çiftli kornej, Mutfak lavabo önü camı 90 cm çiftli kornej, arka yatak odası girişi 68 cm tekli kornej, Soforden arkaya yolcu oturma alanı camı 2. Sira 170cm ciftli kornej, Kapı 75 cm tekli kornej, kapi tarafi ön 90 cm tekli kornej, sofor tarafi ön 95 cm tekli kornej, sofor yan 70 cm tekli kornej, ön tarafta aracın kendi güneşliği ve televizyın olduğundan başta esnek konej düşündüm ancak randımanlı olamayacağı için parçalı korneji terch ettim.. Ayrıa kapı tarafı ve söför yanı tarafında yükseklik farkı var.. Bu sebepten ayrı ayrı kornej daha doğru olacak..birde söför tarafıyla arkayı ayırıyorum.. 190 cm tekli kornej ile.. Soforden arkaya yolcu oturma alanı cami 1, 126 cm ciftli kornej olacak..

WhatsApp Image 2022 04 16 at 182528


WhatsApp Image 2022 04 16 at 182444


WhatsApp Image 2022 04 16 at 182258


WhatsApp Image 2022 04 16 at 182105


WhatsApp Image 2022 04 16 at 181626


WhatsApp Image 2022 04 16 at 182011
 

en arkayada çiftli kornej olacak ancak buradaki sorun köşlelerin egimli olması.. arka cama 185 cm ciftli kornej olacak ancak eğimden dolayı kısaltacağım..
Diğer fotoğraflar geri görüş kamerası takılırkenki fotoğraflar.. Geri görüş kamerası ve monitörü Two go marka..

WhatsApp Image 2022 04 16 at 183119


WhatsApp Image 2022 04 16 at 183129


WhatsApp Image 2022 04 13 at 141451


WhatsApp Image 2022 04 13 at 143518


WhatsApp Image 2022 04 13 at 154304
 

Twogo marka 7 inç ekran ve geri görüş kamerasının ekranını Şöför tarafındaki cama yakın şekilde sol köşeye monte ettirdim.. Araç aküsü yerine güneş enerjisinden gücünü alan yasam aküsü sistemine bağlattım.. Sisteme elektriği açıp kapatan hemen sürüş yerinde el altında olacak şekilde ek olarak bir açma kapama düğmesi eklettim.. Fotoğrafta kısmızı renkte olan.. Açık olduğunda kırmızı yanıyor.. Geri vitesten bağımsız olarak sistem sürüş esnasında da istediğim zaman açık kalıyor.. Biraz önce ölçtüm yaklaşık 5.5 m arkasını görebiliyorum.. Görütüde tampona 30 cm de kayboluyor. yani tampona 30 cm lik mesafede ekran görüntüsünden çıkıyor.. Araç stop ettiğinde de istediğim zaman yaşam aküsünden gücünü aldığından arkayı görmek için kamera niyetine de kullanabiliyorum..

WhatsApp Image 2022 04 19 at 113508


WhatsApp Image 2022 04 19 at 113531
 



Tekrar merhaba.. Kornejler 21 nisanda geldi ancak üşendiğimden henüz takamadım :smiley:
2 gün önce İzmir Kemeraltına daha önce evimiz çok güneş aldığından blackout güneşlik ve tül perdelerimizi yaptırdığımız perdeciye eşimle beraber gittim. Pencereler ve iç kısım için güneşlik ve tül seçimini yaptık.. tabii ki bu seçimi eşim yaptı. Ben sadece renk ton ve maliyet kısmıyla ilgilendim.. Fiyatlar oldukça fırlamış aslında.. Araç beyaz olduğundan kahve rengi güneşlik seçince tabii beyaz güneşliğin metresi 50 TL iken metresi 120 TL lik güneşlikte karar kılarak bütçemde yine bir gedik açmayı başardım.. fiyatları duyunca Eşim asında beyaz güneşlikte olur dedi.. Ancak o kadar harcama yapıp aracı bitirmişiz, iç görseide güzel olsun deyip battı balık yan gider modunda seçimimizi yaptık.. :smiley: Kredi kartına yüklenmeye devam ettik de denilebilir.. Tül ün metresi 50 tl düz olan modelleride vardı.. 60 TL lik bulutlu görünümde olan tül modelini tercih ettik.. Haftaya tül ve güneşlikler tamamlanacak..gidip aldıktan sonra görsellerini paylaşacağım.. şimdilik bu kadar görüşmek üzere..
 

.
Peki Levent bey sonuç ne oldu ?
Arada koca bir yaz yaşandı. Karavanınız ve karavancılık beklediğiniz gibi çıktı mı ?
Şevkle açıp aniden ayrıldığınız başlığınız böyle öksüz kalınca, ona değer verip yazanlar merak ediyor haliyle..
 
Son düzenleme:

.
Peki Levent bey sonuç ne oldu ?
Arada koca bir yaz yaşandı. Karavanınız ve karavancılık beklediğiniz gibi çıktı mı ?
Şevkle açıp aniden ayrıldığınız başlığınız böyle öksüz kalınca, ona değer verip yazanlar merak ediyor haliyle..
ooo cidden yanıt yazmayalı çok olmuş.. :smiley: en son kaldığım yerden buyana çok geçmiş.. Perdeler takıldı.. hem tül hem de blackout takıldı.. Tabii aracı yaptırdık da sürekli gezdiniz mi derseniz, zaten bu meslekte çok da zamanınız olmuyor.. Başlangıç olarak Yoğun nöbet takvimi içinde ağustos ayında 4 gecelik Çanakkale Edirne gezisi yaptık. Birkaç eksikle geziye çıktık aslında.. Televizyon uydu elektrik gelmesine rağmen çalışmıyordu.. Ön kapıda hava kaçağı yüzünden kapı birkaç dakika sonra salıyordu Tabii bunu zaten önceden bilerek geziye çıktık.. Gece içten zincirle kapıyı kapadım.. kapı sorununu bu şekilde hallettim.. Yarın izmirde Otokarın servisine randevu aldım,hava salma olayını düzelltirmeye çalışacağım.. İkinci sorunda televizyonun daha doğrusu uydunun çalışmamasıydı.. Zaten gezide televizyona ihiyacımız olmadı diyebilrim.. Kısa sürede bolca yer gezme diye yola çıkınca kimsenin aklına televizyon gelmedi... Tabii uydu sorununu da izmirde Neta nınİzmir otogarı içindeki yetkili servisine giderek geçen hafta sorunu çözdüm.. Sorunda komikti diyebilrim.. Takılırken sabitleme bantı sökülmemiş.. :smiley: uydu ondan dönmüyormuş.. Kapak açıldı bant çıkarıldı ve uydu dönmeye başladı.. Artık yolda giderken de çocuklar çizgi film izleyebiliyor.. :smiley: Zaten çocuklar için uyduyu almıştım..
Diğer bir soryunda ocak çalışmadı.. Sanırım uygun ocak memesini takmadım.. değiştirmiştim ancak ilk denemede yanmış olan ocak yolculuk sırasında çanakkalede yanmadı.. Bizim için sorun olmadı çünkü çay kahve için su isitmasını küçük elektrikli kahve makinasında yaptık, kahvaltı dışındaki yemekleri orduevinde yiyince yemek sorunumuz olmadı..aynı tanktan besleme alaın sohben çalışıp ocağın çalışmaması tabii bize süpriz oldu.. bende 1 kez deneyip çok da kurcalamadım.. Daha sonra baktırırım deyip uğraşmadım..
Elektrik oldukça yeterli geldi zaten çokda harcamamız olmadı.. Su konusuna gelince Yarım depo su ile yola çıktım.. Çanakkalede çocuklar dahil hepimiz yıkandık.. 300 lt depoyu edirne yolu üzerinde bir benzin istasyonunda tekrar doldurdum.. edirne de tekrar çocukları duş aldırdık.. 300 lt dalgakıranlı su deposundan memnunum.. :smiley: birer kova ile de olsa 4 kişi 20 şer litreden nerdeyse 80-100 lt su harcanması demek.. :smiley: küçük depo olsa herhalde 5 litrelik pet şişelerinden kullanırdık gibime geliyor..
Araçta bir sorun yok.. Tabii yakıt sarfiyatı normal diğer araçlara göre oldukça fazla.. :smiley: 15-16 lt 100 km de bir hacamam oldu.. Çanakkale de şehir içinde parkettim.. Edirnede gece 1,5 gibi vardığımdan opet istesyonunun önüne parkedip uyuduk.. zaten eşim ve çocuklar koltukta uyuya kalmışlardı.. Çokda şehre girip yer aramadım.. sabahta Selimiye camii nin arkasındaki tur otobüsleri park alanına parkettim ki zaten Etnografya müzesinin yanıydı park yeri.. Gezi sonrasında youtubede Karavanla İlk Gezimiz Hakkinda.. Çanakkale Edirne Gezimiz başlığı altında 4 günlük Karavanla Çanakkale Edirne gezimiz hakkinda ilk kritigimi paylasmıştım.. İsteyen gezi sonrasında hemen çektiğim bu videoyu aşağıda linkten seyredebilir..

Video: https://youtu.be/C8wLFZCRkeU
 

Bu arada gezimize ait izlenimleri fotoğraf yerine gezi videosu olarak çekip youtubede paylaştım..Ek bir gezi sayfası açıp açmamakta kararsız kaldım.. Geziden sonra forumda karavanlı gezilerimiz bölümünde sayfa açıp yayınlayayım diye düşündüm ancak daha sonra vaz geçtim.. Çanakkale ve Edirnede aşağıdaki listede yer alan yerleri daha önceden görmemiş olanlar isterlerse videoları izleyebilirler. Altta videolar için izlemek isteyecekler için kanalın linkini bırakacağim..oradan listedeki istediği videoyu izleyebilir..

Çanakkale içinden karşıya feribotla geçip dolaştık ancak Edirneden dönüşe köprü üzerinden yapmaya karar verdim..
Tabii bu arada Edirne dönüşünde geceye kaldığımdan Çanakkale köprüsünden okadar para vereceğim bari gündüz gözüyle geçeyim diye düşününce köprü öncesinde Opet istasyonunun araç bekeleme alanında geceyi geçirdik.. İyide bir sağanak yağmur yedik.. Ancak Çanakkale köprüsünden gündüz gözüyle geçtiğime memnun oldum.. Manzara muteşemdi.. Tabii ödediğim parada öyle :smiley:

Tüm videoları paylaşmayacağım ancak aracın dıştan görünüşü, Çanakkaleden feribotla geçiş ve Çanakkale köpriüsünden geçiş videolarını paylaşacağım.. Komik olan eşim Çanakkale köprüsünden geçişi çekmişti.. Bu videoyu paylaşmadığımı şimdi farkettim.. :smiley: Köprüden geçişi daha sonra paylaşacağım.. :smiley:

Çanakkale boğazından Arabalı vapurla geçiş videosu

Video: https://youtu.be/qkAistx-TrU



Çanakkale köprüsü öncesinde otoyol dinlenme alanında aracın diştan görünüşü videosu.

Video: https://youtu.be/z89Lfdy60yg
 

Twogo marka 7 inç ekran ve geri görüş kamerasının ekranını Şöför tarafındaki cama yakın şekilde sol köşeye monte ettirdim.. Araç aküsü yerine güneş enerjisinden gücünü alan yasam aküsü sistemine bağlattım.. Sisteme elektriği açıp kapatan hemen sürüş yerinde el altında olacak şekilde ek olarak bir açma kapama düğmesi eklettim.. Fotoğrafta kısmızı renkte olan.. Açık olduğunda kırmızı yanıyor.. Geri vitesten bağımsız olarak sistem sürüş esnasında da istediğim zaman açık kalıyor.. Biraz önce ölçtüm yaklaşık 5.5 m arkasını görebiliyorum.. Görütüde tampona 30 cm de kayboluyor. yani tampona 30 cm lik mesafede ekran görüntüsünden çıkıyor.. Araç stop ettiğinde de istediğim zaman yaşam aküsünden gücünü aldığından arkayı görmek için kamera niyetine de kullanabiliyorum..

Ekli dosyayı görüntüle 639090

Ekli dosyayı görüntüle 639091
Kamerayı neden aracın en üstüne monte ettirdiniz? Bu şekilde görüş açısını son derece daraltmış oluyorsunuz. Oysa plaka hizasına bir yere monte ettirseniz, hem sıfır yanaşana kadar arkanın farkında olabilirsiniz, hem de yolda ekranı açık tutarak dikiz aynası gibi arkayı rahatça ve geniş açıda görerek kullanabilirsiniz.
 



Kamerayı neden aracın en üstüne monte ettirdiniz? Bu şekilde görüş açısını son derece daraltmış oluyorsunuz. Oysa plaka hizasına bir yere monte ettirseniz, hem sıfır yanaşana kadar arkanın farkında olabilirsiniz, hem de yolda ekranı açık tutarak dikiz aynası gibi arkayı rahatça ve geniş açıda görerek kullanabilirsiniz.
Haklısınız ancak 5 m ye kadar mesafeyi rahatlıkla görebiliyorum kamerayla..
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,383
Mesajlar
1,517,440
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

SON KONULAR



Geri
Üst