Iveco E29.14 Fxl Eurobus Otobüs Karavan Dönüşümü

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan hakanz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 64
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,214

hakanz

Moderatör
Mesajlar
94
Tepkime Puanı
31
Yer
İstanbul
Web
www.youtube.com
Selamlar,

Yaklaşık 32 yıllık motosiklet ve 20 yıllık yelken ve tekneciliğin yanına (bir o eksik kaldı deyip) 50 yaşımızda karavan ekleyelim dedik.

Araç Otokar Iveco E29.14 FXL Eurobus ve 2004 model. Orijinal kşlometresi 780.000 fakat 68.000km evvel sıfır motor yapılmış. Şehir içinde yorulmamış, şehirlerarası turizm yapmış. Bizim aracın bir artısı da "retarder" sistemi olması. Otobğs tercihim boy ve cüsse kaynaklı :smiley:

Aşağıda ilk videoyu paylaşıyorum.

Selamlar,


Video: https://youtu.be/TSAibmDjJ_M
 

Kolay gelsin Tebrikler.
Forum mecrasının özelliği nedeniyle yazı ve fotoğraflarla yapılan paylaşımları takip etmekteyim. Video paylaşma yoluyla yapılan paylaşımları pek takip etmiyorum. Bilginize.
 

Bu araçlar iç genişlikleri bakımından benim de dikkatimi çekiyorlar. Özelliklee içinde uzun dönem yaşama gibi amaçlarla edinilebilirler ancak yakıt maliyetleri de epey yüksek bildiğim kadarıyla. Zaten çok yer değiştirilmeyecekse tercih bana kalırsa büyük bir çekme karavandan yana da yapılabilir. Ancak bu araçlardan çekme karavanlar kadar rahat motokaravanlar yapılabilir. Tabii basamak yüksekliğini saymazsak. Size kolay gelsin.
 


Bu duruma getirip, tekneye yatmaya gitmece.

20211011 184428
 




Bildiğiniz üzere bizim büyük araçlarda hava sistemli kapılar. Maalesef araçtaki kapı üzerindeki acil durum hava tahliye valfleri çalışmıyor. Allah korusun ciddi bir durumda büyük risk. Bundan kim anlar? "Acil durum kapısı tamircisi "diye bir meslek grubu yoktur sanırım ama kim yarımcı olur?

Image1
 

Bildiğiniz üzere bizim büyük araçlarda hava sistemli kapılar. Maalesef araçtaki kapı üzerindeki acil durum hava tahliye valfleri çalışmıyor. Allah korusun ciddi bir durumda büyük risk. Bundan kim anlar? "Acil durum kapısı tamircisi "diye bir meslek grubu yoktur sanırım ama kim yarımcı olur?
Bu tarz araçlarla ilgili tüm gereksinimler için İkitelli Dolapdere Sanayi sitesine gidebilirsiniz. Yanlış hatırlamıyorsam hava sistemleri vs. gibi birkaç dükkan görmüştüm. Benim aracımda şu aralar Dolapdere Sanayi sitesinde karoser ve boya işlemleri görüyor.
İlaveten sürgülü, pistonlu karavan camları ya da acil çıkışlı heki kullanarak bu riski azaltmış olursunuz. Kendi aracımda Doğuş Oto Cam marka ürünler kullandım, tavsiye ederim.
 


Doğuş oto cam karavacıların ortak camcısı oldu.Demek ki herkes memnun 👏
Şöyle ki; sanırım 2 hafta önce idi. İstanbul'da kendi karavanım için farklı bir firmaya gidip bizzat fiyat aldım. Sonrasında Doğuş Oto Cam'ı aradım ve onlarında fuar için İstanbul'da olduklarını öğrendim. Sıcağı sıcağına direkt fuara gittim ve Yücel abi ile tanıştım, görüştüm. Kendisini çeşitli Youtube videolarından görmüş olsam da ilk kez tanıştım. Gerçekten naif ve esnaf birisi olduğunu düşünüyorum. Ürünlerimi gayet uygun bir fiyata aldım. Daha da güzeli ben daha fuardan çıkmadan ürünlerim kargoya verilmişti. Kısacası hem güzel bir insan ve esnaf tanışım oldum hem de güzel bir ticaret yapmış oldum... :smiley:
 



Bizim otobüste 4 kademeli bir retarder kolu var. Retarder bildiğiniz üzere her kademede şanzımanı sıkıştırıp aracı yavaşlatan bir sistem.

Bu sistem için kullanılan kol nasıl bişidir? 4 kademeli olan her kol aynı işi görür mü, yani her aracın 4 kademeli sistemi birbirine uyar mı, yoksa henaracınkinin içindeki diyot vs. farklı olup ille de kendi kolunun mu takılması gerek?
 








Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,425
Mesajlar
1,517,790
Kayıtlı Üye Sayımız
172,070
Kaydolan Son Üyemiz
cipokko

Çevrimiçi üyeler



Geri
Üst