Tekrar selam... Benzer bir durum bundan evvelki aracımda başıma gelmişti. Vergi dairesindeki memur arkadaş, aldığım sigorta değeri evrağındaki bedele göre, indirim yapılamayacağını söylemiş, bende 2 kere gittikten sonra haliyle vazgeçmiştim. Açıkcası, bu aracımda da benzer bir durum olacağını düşünüp, geçen sene işin peşine bile düşmemiştim. Ama kazın ayağı öyle değilmiş. Üstelik üç lira üç liradır mantığı bile bizim araçlar için kifayetsiz kalıyor çünkü bir alt dilimle bir üst dilim vergi arasında epey bir meblağ oynuyor.
Benim aracım İzmir plaka ama ikametgah Ankara. Açıkcası sigortacımdan aldığım belgeyle ilk önce kendi Vergi Daireme baş vurdum. Fakat oradaki memurların konudan hiç haberleri yoktu ve bana red cevabı verdiler. Bunun üzerine 'süreli işler'e bakan Yeğenbey vergi Dairesine gittim. İşte oradaki arkadaşlar hem yardımcı oldular hem İzmir Taşıtlar Vergi dairesiyle yazışıp indirimi yaptılar hem de geçmiş döneme ait indirim talebinde bulunabileceğimi anlattılar.
Geçen hafta itibarıyla da geçen senenin iadesi baş vurusunda bulundum. Yine oradan öğrendiğime göre ara farkı bir sonraki vergi ödemesine saydırmakta mümkün. Fakat ben işleri daha da karıştırmamak adına geri iade istedim.
Benim size tavsiyem, öncelikli olarak yukarıdaki arkadaşımızın belirttiği gibi acilen sigorta acentanızı değiştirmeniz. Sigortacınız basit bir evrak işini bile yapmıyorsa, ihtiyaç duymanız halinde gelecekte Allah korusun size hiç yardımcı olmaz. Gözlerinin yaşına bakmayın, sizinkine bakmamışlar çünkü. Sadece başlarından atmışlar. Arkasından da İstanbulda bu işe bakan doğru vergi dairesini bulun. Kolay gelsin...